Overslaan en naar de inhoud gaan

ExxonMobil

Technology / Industry
Locatie: Breda
Naar de website

Werken bij ExxonMobil

Wie zijn wij

ExxonMobil is in meer dan 200 landen actief in de opsporing en winning van aardolie, aardgas steenkool en het verkopen van deze energiedragers. Opgericht door de wereldberoemde olietycoon J.D. Rockefeller behoort ExxonMobil sinds vele jaren tot de grootste bedrijven ter wereld met een omzet van boven de 400 miljard dollar. Het hoofdkantoor van ExxonMobil in de Benelux is gevestigd in Breda.

In Nederland werken 1675 mensen voor ExxonMobil, in Nederland onder meer actief met de merknamen Esso en Mobil. In Brussel bevindt zicht het regionale hoofdkantoor van waaruit de commerciële en operationele activiteiten van ExxonMobil in Europa, Afrika en het Midden Oosten gecoördineerd worden.

ExxonMobil is enorm divers in zijn activiteiten. Niet alleen is er de technische kant, waarbij grondstoffen gedolven en omgezet worden in oplosmiddelen, plastics en andere chemische producten, het tussenproces waarin ze tot chemische eindproducten worden gemaakt, maar ook is er een dynamische logistieke en sales kant waarin de producten hun weg moeten vinden naar de consument.

Loopbaanmogelijkheden
Bij ExxonMobil kies je niet voor een baan maar voor een loopbaan. Door het jobrotatie-systeem word je voortdurend gestimuleerd om te groeien en je te ontwikkelen.

Door ervaring op te bouwen in verschillende functies, in verschillende afdelingen en op verschillende locaties vorm je de basis voor je management of expert carrière.

Testimonial

‘Ik voel me hier thuis’
Rogier de Vries is bijna een jaar in dienst bij ExxonMobil Chemical Holland. Hij is ingenieur op de fabriek voor weekmakers in Rotterdam. Waarom koos hij voor Exxon- Mobil en hoe bevalt het hem? ‘Ontwikkelingen gaan zo snel. Weekplanningen komen vaak in de prullenbak terecht.’

Rogier (26) is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de verschillende processen in de fabriek. Daar worden grondstoffen door chemische reactie omgezet tot week makers. Dit zijn chemische stoffen die gebruikt worden om PVC zacht te maken. Bijvoorbeeld voor de omhulzing van kabels. Rogier: ‘Dat productieproces vraagt een nauwkeurige opvolging. Zijn druk en temperatuur op het juiste peil en produceren we de correcte volumes? Om een zo hoog mogelijk rendement te halen moeten we voortdurend optimaliseren.’

Koffieautomaat
Waarom solliciteerde Rogier een jaar gele- den? ‘Wat me het meeste aansprak was de snelle wisseling van functies. De grootte van het concern speelde ook mee. Bij ExxonMobil zeggen ze: we hebben hier 80.000 “baantjes”. Er is dus van alles mogelijk.’ Binnen ExxonMobil’s job rotation- programma, switchen medewerkers regelmatig van baan. Op die manier ontwikkel je de nodige kennis en ervaring om in het bedrijf verder te groeien. Rogier: ‘Dat betekent niet dat je zodra je de koffieautomaat weet te vinden, alweer van baan kunt veranderen. Je moet eerst wel echt wat bijgedragen hebben.’

Modder
Rogier zit prima op zijn plek. ‘Ik voel me hier thuis. Van de beloofde afwisseling is geen woord te veel gezegd. Weekplanningen komen vaak in de prullenbak terecht, omdat de situatie op de plant snel kan veranderen. Dat maakt het spannend en boeiend. Maar niet alleen mijn werkpakket, ook mijn werkomgeving is divers. Het is prettig de ene dag achter een beeldscherm te zitten en de volgende dag met mijn laarzen in de modder te staan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin.’ ExxonMobil is actief in een onstuimige markt. Daar merkt Rogier tijdens zijn werk weinig van. ‘De mensen hier zijn gedre- ven, maar blijven ontspannen. Ik merk aan alles dat het een bedrijf is dat gaat voor de lange termijn. Mensen laten zich niet gek maken. Dat maakt ExxonMobil tot een prettige werkgever. Ik krijg hier de kans eruit te halen wat er in zit.’

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Niet voor niets is ExxonMobil de grootste oliemaatschappij ter wereld, al jaren combineren wij het toptalent van onze medewerkers met het behalen van topresultaten. Bij ExxonMobil kies je niet voor een job, maar voor een loopbaan! Wij geloven in onze mensen en zijn constant op zoek naar ambitieus talent!

Wat vragen wij van jou?
Om de absolute wereldtop te kunnen bereiken is veel nodig. Om die positie vast te houden niet minder. Wij zoeken in onze nieuwe medewerkers de volgende eigenschappen:
•Ambitie
•Prestatiegerichtheid
•Flexibiliteit
•Visie
•Analytisch vermogen
•Teamspirit