Overslaan en naar de inhoud gaan

Enexis

5000 medewerkers

Werken bij Enexis

Wie zijn wij

Bij Enexis weten we van aanpakken, al meer dan 100 jaar, 24 uur per dag. En dat is maar goed ook, want wij beheren het energienetwerk in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland. Enexis is de schakel tussen particuliere en zakelijke afnemers van energie en de energieleverancier. We zorgen ervoor dat gas en elektriciteit van de energieleveranciers veilig bij de klant terecht komt. We zijn verantwoordelijk voor de aansluiting van ongeveer 2,6 miljoen huishoudens, bedrijven en overheden. Daarnaast werken we voortdurend aan een steeds beter, slimmer en efficiënter netwerk. Dat altijd veilig is en klaar voor de toekomst. Het energienetwerk van Enexis is dan ook één van de beste van Nederland.

Wil jij aan de slag bij Enexis? Dan werk je elke dag mee aan een betrouwbaar gas- en elektriciteitsnetwerk. Zodat er elke dag energie is in Nederland, overal waar we het nodig hebben. Wij zoeken mensen die willen zorgen voor de ontwikkeling, het onderhoud en beheer van ons netwerk. Medewerkers die meedenken over vernieuwing. Die kansen zien en pakken. En natuurlijk ook gewoon lekker willen verdienen. Want onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Daarnaast behoort Enexis tot de top van beste werkgevers, volgens Intermediair. En in 2010 is Enexis wederom uitgeroepen tot Top Employer 2010. Dit keurmerk wordt enkel uitgereikt aan werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria. Ben jij een slimme hbo'er of wo'er met een technische achtergrond of een IT-achtergrond Begin dan je toekomst bij Enexis!

Met een technische achtergrond kom je binnen op de afdeling Infra Services. Hier kun je alle kanten op. Heb je een opleiding in de civiele techniek of werktuigbouwkunde, dan is de gastechniek wellicht iets voor jou. Als onderhoudsengineer of netontwerper houd je je bezig met onderhoud en knelpunten in het gasnetwerk. Met een studie elektrotechnniek, natuurkunde of bedrijfskunde kun je richting de elektrische installaties. Of misschien is de functie van technisch specialist iets voor jou, waarbij je de uit te voeren activiteiten voor het hele jaar plant. Als netwerkstrateeg of asset engineer werk je mee aan het ontwikkelen van strategieën voor de lange termijn. Want we moeten bijvoorbeeld nu al nadenken over de gevolgen voor ons net als iedereen over vijftig jaar in een elektrische auto rijdt. Ook ICT'ers met veel kennis van techniek kunnen bij ons terecht. Bijvoorbeeld in het Asset Info Centrum.

Als je slim bent kies je voor het management traineeship bij Enexis en groei je in een razend tempo uit tot vakspecialist, projectleider of manager.
Ieder jaar zoekt Enexis twaalf management trainees. Slimme mensen die net zijn afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit. Acht personen met een technische achtergrond (Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde) en vier personen met een andere studieachtergrond als Economie, Informatie Management, Bestuurskunde en Veranderkunde. Naast werk volg je trainingen zodat je zowel persoonlijke vaardigheden als kennis ontwikkelt en in twee jaar uitgroeit tot projectleider, programmamanager of lijnmanager.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Als je een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond of die binnenkort gaat afronden, dan kun je in aanmerking komen voor een traineeship bij Enexis. We zoeken afgestudeerden van opleidingen als Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Technische natuurkunde, maar ook mensen met een breder profiel, zoals Bedrijfs- of Bestuurskunde, Communicatie, HR of ICT. Je hebt in elk geval interesse in de energiebranche.

Kennismaken en solliciteren bij

Ben je geïnteresseerd in een traineeship bij Enexis en breng je de juiste bagage mee? Laat het ons dan weten! In het vacatureoverzicht op onze site vind je de vacature voor Management Trainee. Daar kun je op solliciteren. Stuur ons je CV en een korte motivatie, dan hoor je zo spoedig mogelijk of we je uitnodigen voor een gesprek.

Het eerste, oriënterende, gesprek gaat vooral over jouw motivatie om een traineeship bij Enexis in te gaan. Als dat gesprek goed verloopt, volgt een uitnodiging voor een tweede gesprek, dit keer met een lijnmanager van Enexis. In dit gesprek draait het vooral om hoe jij past bij het bedrijf en de cultuur, en hoe Enexis past bij jou. Klikt het op dat vlak, dan is de volgende stap een assessmentdag, samen met maximaal zeven andere kandidaat-trainees. Het is een dag vol tests en rollenspelen waarop je gevolgd en beoordeeld zult worden door lijnmanagers, de acteurs die je tegenspelers zijn in de rollenspelen en een recruiter. Direct na deze dag hoor je of je kunt starten als nieuwe trainee bij Enexis! Je krijgt een contract voor twee jaar, de duur van het traineeprogramma.

Je kunt aan een assessment deelnemen in mei, juni of september. Het traineeprogramma begint op 1 oktober.