Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM Royal Dutch Airlines

Werken bij KLM Royal Dutch Airlines

Wie zijn wij

Missie

Samen met Air France geeft KLM invulling aan haar leidende rol in de Europese luchtvaart. Betrouwbaar en met Nederlands pragmatisme zorgen 32.000 KLM’ers voor vernieuwende producten voor klanten en voor een veilige, efficiënte en servicegerichte operatie met actieve aandacht voor duurzaamheid. KLM streeft naar winstgevende groei die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling.

KLM werkt aan het creëren van groeimogelijkheden op Schiphol, het verkrijgen van toegang tot alle markten die de kwaliteit van haar netwerk verhogen en gelijke verhoudingen voor alle spelers in de branche. Ook streeft zij naar een goede balans tussen de belangen van het bedrijf en die van de lokale omgeving.

Visie

KLM wil in de luchtvaart voorop lopen door slimmer te zijn dan anderen. Door de fusie met Air France vervult KLM een leidende rol in de wereldluchtvaart. KLM wil voor de klant de eerste keus zijn, voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever en voor aandeelhouders een onderneming die winstgevend groeit. Door slimme partnerships en een voortrekkersrol in nieuwe bestemmingen biedt KLM wereldwijde bereikbaarheid via een uitgebreid netwerk. Door in te spelen op marktkansen en technologische ontwikkelingen biedt KLM de klant een eigentijds product.

Klant centraal


De moderne reiziger, maar ook de vrachtvervoerder, wil zo veel mogelijk flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Het sterke transferproduct van KLM via de luchthaven Schiphol is de basis van het kwalitatief hoogwaardige netwerk van directe Europese en intercontinentale luchtverbindingen voor passagiers en vracht. KLM geeft met haar gerichte service blijk van haar pragmatische en ondernemende Hollandse geest. KLM richt zich op het individu achter de klant, omdat KLM zich realiseert dat elke klant anders is.

KLM als werkgever

Bij KLM Groep maken ruim 32.000 mensen het verschil. In het personeelsbeleid staat inzetbaarheid centraal. KLM wil dat haar medewerkers zo gezond en zo lang mogelijk met plezier aan het werk blijven. Daarom heeft zij aandacht voor hun gezondheid en ontwikkeling. Zo zijn er bewegingscentra bij afdelingen waar fysiek zwaar werk wordt verricht. Gezonde voeding staat in de personeelsrestaurants centraal. En medewerkers worden aangemoedigd hun kennis en vaardigheden te vergroten door trainingen en arbeidsmobiliteit.

Snelle veranderingen in techniek en in producten en diensten vragen van KLM dat zij daar flexibel op inspeelt. Deze flexibiliteit wordt ook van de medewerkers gevraagd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

KLM neemt initiatief in maatschappelijk verantwoord ondernemen in de luchtvaartbranche. Corporate Social Responsibility (CSR) is bij KLM meer dan een label. Samen met Air France wil KLM de standaard zetten voor een geïntegreerde aanpak in de luchtvaartindustrie. Het CSR beleid richt zich op klanten, medewerkers en de samenleving. Met de ondertekening van het Global Compact van de VN geeft KLM invulling aan de VN-millenniumdoelen. In 2013 staat KLM samen met Air France voor de negende achtereenvolgende keer op 1 op de Dow Jones Sustainability Index, in de sector Airlines. Tevens zijn we voor de vijfde keer sector leader in de overkoepelende categorie Transport.

Dochters transavia.com en Martinair

Dochter transavia.com is actief in de ‘low cost, low fare’ markt met Europese lijndiensten en charters. Martinair is actief in vrachtvervoer en tot eind 2011 ook in passagiersvervoer op de intercontinentale vrijetijdsmarkt. KLM, transavia.com en Martinair vullen elkaar aan en versterken elkaar op belangrijke punten.

AIR FRANCE KLM Groep

KLM werkt nauw samen met Air France binnen de AIR FRANCE KLM Groep, die sinds de fusie in 2004 bestaat. De AIR FRANCE KLM Groep is Europa’s leidende groep in de luchtvaart en toonaangevend in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Upcoming events