Overslaan en naar de inhoud gaan
Verschil tussen IT en ICT

Verschil tussen IT & ICT

IT en ICT worden vaak met elkaar verward. Echter verschillen deze begrippen in definitie. IT staat voor Information Technology en ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Deze zijn zeer nauw verwant , maar de termen betekenen twee verschillende gebieden van de studie of de industrie. Meest simpel gezegd, ICT valt onder de paraplu van IT en verwijst naar het specifieke gebied van IT dat te maken heeft met communicatie.

IT is de afkorting voor Information Technology, en wordt gebruikt binnen de teksten te beknopt. IT verwijst naar de volledige informatie domein, dat de hardware, software, randapparatuur en netwerken omvat. Een punt onder de IT paraplu wanneer het wordt gebruikt ten behoeve van het opslaan, beschermen , ophalen en verwerken van gegevens elektronisch. Dit is een uitgestrekt gebied met veel verschillende sub specialismen, waaronder netwerken, communicatie-, en software engineering. IT is een belangrijk aspect voor het bedrijfsleven en de academische wereld. 

ICT is de afkorting voor Information Communication Technology . De term wordt meestal gebruikt in de academische arena om te verwijzen naar de tak van IT-gerelateerde aan digitale apparaten die worden gebruikt om te communiceren of communiceren met digitale informatie. ICT trekt ook in de telefonie -en media –uitzendingen. Deze term wordt gebruikt om een zeer specifiek gebied van IT te beschrijven en is specifieker dan het algemene idee van netwerken. 

IT vs. ICT

Het verschil tussen IT en ICT is de concepten die de termen dekken. ICT is gewoon een bepaald gebied van IT. De behandelde concepten binnen de ICT zijn onderdeel van de IT-industrie, maar niet alle IT- concepten worden gedekt door de term ICT. Het is belangrijk om dit onthouden bij het gebruik van de termen zowel professioneel als academisch , vooral wanneer het verwijzen naar specifieke concepten die onder een termijn kan vallen, maar niet de andere.

Industrie 

Binnen de informatie-industrie, worden de termen ICT en IT vaak door elkaar gebruikt . Echter, de definitie van ICT wordt steeds meer bepaald als de industrie vooruit gaat. Het is belangrijk om te weten of de term correct wordt gebruikt , als de gehele context van een artikel of tekst kan worden afgeschuind . De definitie van ICT zal blijven groeien met de industrie, zoals nieuwe vormen van communicatie worden onderzocht en ontwikkeld.