Overslaan en naar de inhoud gaan

Top 5 meest bijzondere banen 

Knuffelaar_rare_banen_bijzondere_banen

Het idee van een 'normale' baan is voor iedereen anders, maar sommige banen zijn zo vreemd dat ze echt opvallen. In deze blog bekijken we de top 5 vreemde banen en de salarissen die je ermee kunt verdienen. Wie weet, misschien inspireert het je om een nieuwe carrière te overwegen!

1. Professionele knuffelaar


Ja, je leest het goed. Een professionele knuffelaar biedt knuffels en fysieke aanraking aan mensen die behoefte hebben aan menselijke interactie en comfort. Dit beroep is ontstaan als reactie op de groeiende eenzaamheid en stress in onze samenleving. Knuffeltherapie kan helpen bij het verlagen van stresshormonen, verbeteren van de gemoedstoestand en bevorderen van algemeen welzijn.

Professionele knuffelaars werken vaak in knuffelstudio's of bezoeken cliënten thuis. De sessies kunnen variëren van een half uur tot meerdere uren, afhankelijk van de behoeften van de cliënt. Het is belangrijk dat knuffelaars een veilige en comfortabele omgeving bieden en goed zijn in het respecteren van grenzen.

Salaris: €30 tot €80 per uur.

2. Waterglijbaantester


Voor velen klinkt dit als de ultieme droombaan. Een waterglijbaantester beoordeelt de veiligheid, snelheid en het plezier van waterglijbanen over de hele wereld. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het vereist een scherp oog voor detail en een grondige kennis van veiligheidsnormen.

Waterglijbaan testers moeten elk aspect van de glijbaan evalueren, van de klim naar boven tot de afdaling en de landing in het water. Ze moeten letten op de gladheid, de snelheid en eventuele onverwachte schokken of stoten. Naast het plezieraspect is veiligheid een topprioriteit, dus testers moeten ook rapporteren over mogelijke risico's en verbeteringen voorstellen.

Salaris: €20.000 tot €30.000 per jaar.

3. Professionele treurduif


In sommige culturen, vooral in delen van Azië, worden treurduiven ingehuurd om te huilen en te treuren op begrafenissen. Het doel is om het verdriet van de overledene en hun familie te benadrukken. Dit beroep heeft historische wortels en wordt gezien als een manier om respect te betuigen en de pijn van verlies te verlichten.

Professionele treurduiven moeten overtuigend en met oprechte emoties kunnen huilen en treuren. Ze nemen deel aan rouwceremonies en helpen bij het creëren van een sombere, respectvolle sfeer. Vaak worden ze ingehuurd door families die vinden dat hun eigen verdriet niet voldoende tot uiting komt of die simpelweg willen dat de begrafenisplechtigheid een diepere emotionele impact heeft.

Salaris: €30 tot €120 per optreden.

4. Slangenmelker


Een slangenmelker ‘melkt’ het gif van giftige slangen voor medisch onderzoek en productie van antigif. Het is een gevaarlijke baan, maar zeer belangrijk voor de geneeskunde. Het gif dat wordt verzameld, wordt gebruikt om tegengiffen en verschillende medicijnen te ontwikkelen.

Slangenmelkers werken meestal in laboratoria of speciale faciliteiten waar ze slangen veilig kunnen hanteren. Ze gebruiken speciale technieken om het gif uit de slangen te halen zonder de dieren te beschadigen. Dit gif wordt vervolgens geanalyseerd en gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Slangenmelkers moeten zeer nauwkeurig en voorzichtig werken, aangezien een fout ernstige gevolgen kan hebben.

Salaris: €25.000 tot €40.000 per jaar.

5. Professionele rouwclown


Rouwclowns worden ingehuurd om humor en verlichting te brengen tijdens begrafenissen en rouwbijeenkomsten. Ze helpen de aanwezigen om de zware momenten te verlichten met respectvolle humor. Dit beroep vereist een delicate balans tussen het respecteren van de rouwenden en het bieden van momenten van vreugde.

Professionele rouwclowns werken nauw samen met de familie van de overledene om te begrijpen wat gepast is en welke vorm van humor geschikt is. Ze kunnen lichte, humoristische verhalen delen, kleine goocheltrucs uitvoeren of zelfs muziek maken. Het doel is om een glimlach te brengen in een tijd van verdriet zonder het respect voor de overledene en de rouwenden te verliezen.

Salaris: €50 tot €200 per optreden.

Niet jouw droombaan?


Deze vreemde banen bewijzen dat er voor iedereen wel iets is dat past bij hun unieke talenten en interesses. Of je nu houdt van fysieke aanraking, avontuur, cultuur, risico of humor, er is een baan voor jou. En wie weet, misschien biedt zo'n ongewone carrière je niet alleen een goed salaris, maar ook veel voldoening.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!