Overslaan en naar de inhoud gaan

  

Omscholing naar IT via Traineeship

Het traineeship – de ideale omscholing naar IT

Als eerste even een korte uitleg wat IT nu eigenlijk is. Veel mensen halen IT en ICT door elkaar. De waarheid is dat hier toch echt verschil in zit. IT staat voor Informatie Systemen. IT verwijst naar de volledige informatie domein, dat de hardware, software, randapparatuur en netwerken omvat. Voor meer informatie over het verschil tussen IT en ICT klik dan even hier.

Een IT’er die op zoek is naar een baan mag gerust wat eisen stellen. Voor veel functies binnen deze sector geldt op dit moment dat het aanbod vanuit de arbeidsmarkt te klein is. Daarnaast kunnen werkgevers de vacatures soms maar moeilijk invullen doordat de kennis van de sollicitant enigszins verouderd is.

Verschillende bedrijven hebben hier nu wat op bedacht. Er wordt niet langer alleen gezocht naar een werknemer die precies in het keurslijf past. Door het aanbieden van toegankelijke traineeships wordt er getracht sollicitanten om te scholen naar de IT’ers waar het bedrijf zo naarstig naar op zoek is. Je hoeft zelfs geen achtergrond te hebben in deze sector om je voor deze traineeships aan te melden. Het traineeship is namelijk gericht op het omscholen van de niet-IT’er.

De baangarantie is één van de belangrijkste voordelen van een omscholing naar IT. Er staan honderden vacatures open, waardoor je erg kieskeurig kunt zijn. Daarnaast staat een omscholing tot IT’er natuurlijk ontzettend mooi op je cv. Het toont jouw veelzijdigheid en doorzettingsvermogen, zeker wanneer je een opleiding afgerond heeft die weinig raakvlakken met IT kent.

Voor een overzicht van alle IT traineeships kun je hier verder zoeken.