Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiscale startersvacature

Fiscale foto

Op welke banen kun je solliciteren als je een fiscale achtergrond hebt? 

Als je een fiscale achtergrond heb, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, zoals PwC, EY, KPMG en de Deloitte. Dit soort bedrijven zoeken starters met een fiscale achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de financiële sector! Bekijk hier welke vacatures op dit moment online staan voor de fiscale sector.

Wat zijn de belangrijkste beroepen in de fiscale sector?

Met een fiscale achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Belastingadviseur.
  • Belastingcontroleur.
  • Bedrijfsfiscalist.
  • Bedrijfsjurist.
  • Financieel planner of adviseur.

Hoe ziet je werkdag eruit in de fiscale sector?

Als starter in de fiscale sector verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een assistent-accountant hele andere taken heeft als een belastingadviseur. Bekijk hieronder een voorbeeld van een vacature van een administratief medewerker bij Deloitte:

"Binnen Deloitte is het  Centre of Operational Project Excellence (COPE) opgezet voor de dagelijkse projectmanagement (PMO) ondersteuning van internationale Deloitte klanten. Het KYC Centre van COPE richt zich op het actualiseren en completeren van klantdossiers, periodic reviews, event driven reviews en begeleiden van exit trajecten voor verzekeraars of banken volgens de geldende wet- en regelgeving."

Hoe verloopt het fiscale sollicitatieproces doorgaans? 

Bij ieder bedrijf verschilt dit. We nemen KPMG als voorbeeld:

  • Stap 1: KPMG Talent Pitch. Hierbij heb je een gesprek van 1,5 uur waarbij jij jezelf gaat proberen te verkopen.
  • Stap 2: Het eerste gesprek. Mocht je de Talent Pitch doorkomen, nodigt KPMG je uit voor een eerste gesprek, waarin je kennis maakt met het bedrijf.
  • Stap 3: Vervolggesprek. Mocht het van beide kanten positief aanvoelen, dan is er een vervolggesprek, waarbij er meer diepgang zit in de functie en de inhoudelijke thema's waar je mee te maken krijgt.
  • Stap 4: Screening. Hierbij screenen de recruiters iedereen die gaat werken bij het bedrijf. Van referenties tot aan paspoorten, om na te gaan of alles wat er wordt verteld, daadwerkelijk klopt.
  • Stap 5: Aanbod. Klopt alles en is iedereen positief? Dan gaan ze over op het aanbod en kan je beginnen met werken als er een overeenkomst getekend wordt!

Wat ga je ongeveer verdienen in de fiscale sector? 

In de fiscale sector zijn er veel bedrijven die opzoek zijn naar verschillende functies. Bij de ene functie is er meer vraag als bij de ander. Bij de belastingadviseur, kan het bedrag oplopen van 2.600,- tot 4.000 per maand als starter! Ga na welke functie bij jou het meest past en zoek op wat de schattingen zijn voor jou!

Blog Categories: scriptie