Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Business Course volgen bij PwC

Business Course bij PwC

PricewaterhouseCoopers beter bekend als PwC, is een zelfstandig onderdeel van een wereldwijd netwerk in 157 landen. 83 procent van hun klanten staat in de Fortune 500, maar ze ondersteunen ook kleinere bedrijven in de private, publieke en non-profit sector. PwC organiseert jaarlijks meerdere business courses om kennis te maken met hun toekomstige werknemers en studenten kunnen ook kennis maken met het bedrijf.

Business courses in Barcelona 

Iedere jaar organiseert PwC twee meerdaagse business courses in Barcelona. Tijdens de business courses werken de deelnemers aan een uitdagende case. De deelnemers gaan langs bij het bedrijf waar de case over gaat. De studenten kunnen hun talent laten zien en zij kunnen ook de deelnemende PwC’ers vragen stellen. Zo ontdekken studenten alles over het werken bij PwC. Naast het beter leren kennen van PwC, krijgen de studenten de kans om Barcelona beter te leren kennen. Ze krijgen een tapastour, trips naar culturele hoogtepunten, diners in de beste restaurants en bezoeken aan de hipste bars en clubs.

Profiel deelnemers 

Voor de Audit Course zoekt PwC derde- of vierdejaars WO-studenten Accountancy. Studenten die in hun derdejaars bachelor of master Fiscaal Recht of Fiscaal Economie zitten kunnen zich voor de Tax Course aanmelden. Verder moet een student ambitie hebben, verder willen ontwikkelen en het beste uit zichzelf willen halen. Benieuwd naar de business courses van PwC? Hier vind je een overzicht.

Selectieprocedure 

De eerste selectie wordt op basis van de cv en motivatiebrief gemaakt. In de volgende ronde wordt de deelnemer uitgenodigd een online assessment te maken. De laatste stap in de procedure is een selectiegesprek., zodat de recruiter de deelnemer beter kan leren kennen.

Tips voor de business courses 

Het is handig om voor de aanmelding uit te zoeken wat PwC allemaal doet en wat de business courses inhoudt. Verder moet de deelnemer vooral zichzelf zijn en genieten van de ervaring.

Blog Categories: scriptie