Overslaan en naar de inhoud gaan

Een interview verwerken in een scriptie

Een interview verwerken in een scriptie

Zodra je een interview heb afgenomen, is het belangrijk om deze op een duidelijke manier te kunnen presenteren in je scriptie. Dit verwerk je in een overzichtelijke bijlage. Daarbij is het belangrijk om je interview op een juiste manier te verwijzen in je resultaten en conclusies. Welke stappen neem je om een interview op een juiste manier te verwerken in een scriptie?

Stap 1: Uitgewerkte interviews verwerken in je scriptie

Als je een interview wilt presenteren in een scriptie, dan is het belangrijk dat deze eerst worden getranscribeerd. Op deze manier heb je een volledige versie van het interview, waarnaar je dit gemakkelijk kunt verwerken in een scriptie. Deze interviews kun je dan toevoegen aan je bijlage. Deze bijlage kun je overzichtelijk verdelen door alle interviews in een bijlage te plaatsen en deze vervolgens te nummeren.

Zodra een interview te lang is of als er veel interviews hebben plaatsgevonden, is het soms mogelijk om in afstemming met je stagebegeleider het document apart in te leveren. Het belangrijkste hierbij is uiteindelijk dat jij kunt aantonen dat de interviews daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Stap 2: Een interview beschrijven in de methodesectie

In je methodesectie beschrijf je of je een kwantitatieve of kwalitatieve onderzoek doet. Wanneer je een interview afneemt, is het belangrijk om te vermelden welk soort interview je gebruikt in je scriptie. Daarin kun je aangeven hoeveel interviews je afneemt en met wie je deze interviews hebt gehouden (mits zij daar toestemming voor geven). Vervolgens kun je verwijzen naar de bijlage waarin de vragenlijsten en uitgewerkte interviews in terug komen.

Stap 3: Hoe verwijs je naar interviews in een scriptie?

Zodra je de interviews hebt toegevoegd in je bijlage, kun je deze verwijzen naar jouw scriptie. Dit kan op 2 manieren:

  • Geïnterviewden citeren
  • Geïnterviewden parafraseren

Bij het citeren gaat het erom dat je een letterlijke tekst van een geïnterviewde persoon overneemt. Als je gaat parafraseren, samenvat je in je eigen woorden wat die persoon heeft gezegd. Hieraan zit wel het risico dat je bepaalde uitspraken verkeerd kunt interpreteren, waardoor de essentie van datgene wat de persoon bedoelde verloren zou kunnen gaan. Afsluitend is het van belang dat je aangeeft wie een bepaalde uitspraak heeft gedaan door APA te verwijzen.

Bekijk hier andere mogelijkheden bij het schrijven van een kwalitatieve onderzoek.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

MNG Scriptie articles