Overslaan en naar de inhoud gaan

Schiphol Group

Banking / Finance
Locatie: Schiphol
2.000 medewerkers
Naar de website

Werken bij Schiphol Group

Wie zijn wij

Profiel

Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens. De exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol is haar grootste activiteit. De groep is ook volledig eigenaar van de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.

Van de grootste hubairports in Europa is Amsterdam Airport Schiphol in de loop der jaren uitgegroeid tot Europe’s Preferred Airport. Vanuit Schiphol zijn 319 bestemmingen rechtstreeks bereikbaar. In 2014 groeide het aantal reizigers via Schiphol met 4,6 procent naar bijna 55 miljoen en werd er 1,6 miljoen ton vracht verwerkt. Op Schiphol zijn meer dan vijfhonderd bedrijven gevestigd, waar in totaal ongeveer 65.000 mensen werken. De activiteiten op en rond Schiphol vormen een belangrijke motor voor een duurzame groei van Nederland.

Het groepstotaal aan passagiers op de Nederlandse luchthavens was bijna 61 miljoen. Het aantal reizigers via Rotterdam The Hague Airport groeide met 6,1 procent en het aantal reizigers via Eindhoven Airport zelfs met 16 procent.

Schiphol Group heeft vier aandeelhouders: de Staat der Nederlanden voor 69,8 procent, de stad Amsterdam 20,0 procent, Aéroports de Paris 8,0 procent, de stad Rotterdam 2,2 procent. De onderneming streeft naar een redelijk rendement op het eigen vermogen met een gematigde tariefs- en een stabiele dividendontwikkeling. We investeren in de infrastructuur en de faciliteiten op onze luchthavens met een solide financieel beleid dat erop is gericht nu en in de toekomst volledig zelfstandig te kunnen voorzien in de financiering hiervan.

Schiphol Group werkt nauw samen met buitenlandse luchthavens die de positie van de onderneming kunnen versterken, waaronder de luchthavens van Aéroports de Paris, waarmee wij een kruisparticipatie van 8 procent hebben. Ook zijn wij betrokken bij Terminal 4 op JFK International Airport in New York. Wij hebben een strategische samenwerking met de luchthaven Incheon, een belang in de luchthaven van Brisbane en zijn actief op de luchthavens van Hong Kong en Aruba. Gezamenlijk dragen deze internationale activiteiten significant bij aan het resultaat van Schiphol Group.

Op de luchthavens werken we met partners, overheidsorganisaties en andere partijen in verscheidene netwerken. Wij willen efficiënte, betrouwbare en inspirerende faciliteiten bieden voor airlines en reizigers. In onze bedrijfsvoering werken we nauw samen met sectorpartners zoals luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren, Luchtverkeersleiding Nederland, douane en Koninklijke Marechaussee en met overheden en businesspartners zoals retail-, horeca- en securitybedrijven. Een nauwe, langdurige en constructieve samenwerking met hen is de sleutel tot een blijvend succesvolle luchthavenoperatie. Draagvlak in de omgeving voor onze activiteiten is zeer belangrijk. We houden daarom nauw contact met omwonenden.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Vraag je je wel eens af hoe Schiphol het elke dag voor elkaar krijgt om al die passagiers hun bestemming te laten bereiken? En hoe het is om op de luchthaven te werken? Misschien is Schiphol dan wel jouw volgende bestemming.

Wil je weten hoe onze medewerkers hun werk bij Schiphol ervaren? Kijk dan eens bij de verschillende werkvelden.

Je bent gastvrij
Je bent op je plek bij Schiphol als je graag je handen uit de mouwen steekt en je er alles aan wilt doen om het onze passagiers naar de zin te maken. Want daar draait alles binnen Schiphol uiteindelijk om. Met elkaar zorgen we dat onze passagiers zich welkom voelen. Iedereen op de luchthaven draagt daar aan bij.

Je functioneert goed in een dynamische omgeving
Bij Schiphol moet je proactief zijn en je thuis voelen in een dynamische omgeving. We verwachten directe actie van je als dat nodig is, want er kunnen zich urgente situaties voordoen op de luchthaven. Bovendien moet het primaire proces altijd doorgaan. Dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen.

Je denkt innovatief 
We verwachten van je dat je nadenkt over innovatie. Natuurlijk reageren we continu op veranderingen, maar we willen ze ook vóór zijn. Zo investeren we volop in duurzaamheid, omdat we ambitieuze doelstellingen hebben op dat gebied. En alleen door te innoveren behouden we onze toonaangevende positie.  

Je werkt resultaatgericht
Maar wat krijg je daar dan als medewerker voor terug? Om te beginnen stellen we jouw initiatief op prijs. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid: we maken samen resultaatafspraken, maar jij bepaalt voor een groot deel zelf hoe je die resultaten haalt. 

Je verbetert jezelf continu 
Verder krijg je alle kansen om te groeien en je loopbaan vorm te geven. Je mag bij Schiphol opleidingen volgen en je zowel in de hoogte als de breedte ontwikkelen. We moedigen je aan om andere vakgebieden te verkennen. Zo haal jij niet alleen het beste uit jezelf, maar lever je ook je beste bijdrage aan Schiphol.

Kennismaken en solliciteren bij

Werken bij Schiphol Group

Samen elke dag een topprestatie neerzetten. Dat is werken bij Schiphol. Elke dag streven we ernaar dat de vliegtuigen volgens plan landen en opstijgen, de passagiers soepel kunnen inchecken en een prettige tijd beleven in de terminal, dat de bagageafhandeling goed verloopt en natuurlijk dat de veiligheid gewaarborgd is. Samen hebben we ervoor gezorgd dat we ‘Europe’s Preferred Airport’ zijn. En daar zijn we dan ook allemaal trots op.

 

Werken in een dynamische omgeving
Bij Schiphol is geen dag hetzelfde. Voor een groot deel komt dat doordat de weersomstandigheden van grote invloed zijn op wat we doen. Ook zijn we voortdurend aan het innoveren en vinden er talloze projecten plaats op de luchthaven. We hebben ambitieuze doelstellingen voor de toekomst. Maar het belangrijkste is dat het primaire proces altijd doorgaat. We moeten dus ook continu alert zijn en direct kunnen inspelen op situaties die dat proces kunnen verstoren.

Volop kansen en mogelijkheden voor jou
Jouw succes is ons succes. Dat begint natuurlijk bij plezier en uitdaging in je werk. Wij vinden het belangrijk dat jij steeds het beste uit jezelf haalt en je dus blijft ontwikkelen. Jij bepaalt je eigen groeirichting in grote mate zelf. Wil je je vakkennis verdiepen? Of juist verbreden? Of wil je graag een overstap maken naar een ander vakgebied? Bij Schiphol is veel mogelijk. We begeleiden je in je loopbaan en investeren in trainingen en opleidingen.

Deel uitmaken van een uniek bedrijf
Moeten we hier nog iets over vertellen? Denk aan lunchen met uitzicht op de landingsbanen. Dagelijks de vakantiestemming proeven in de terminal. Alle unieke technische ontwikkelingen. En niet te vergeten werken bij een bedrijf dat iedereen in Nederland kent. Deel uitmaken dan Schiphol Group kan door te solliciteren op één van deze vacatures.