Overslaan en naar de inhoud gaan

De Nederlandsche Bank

Banking / Finance
Locatie: Amsterdam
1.800 medewerkers
Naar de website

Werken bij De Nederlandsche Bank

Wie zijn wij

De Nederlandsche Bank: Werken aan vertrouwen
DNB is een organisatie met belangrijke maatschappelijke taken: we dragen bij aan een solide monetair beleid, aan een zo soepel en veilig mogelijk betalingsverkeer en we houden toezicht op banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee maken we ons sterk voor de financiële stabiliteit van Nederland. Zo zorgen we voor vertrouwen in ons financiële stelsel en daarmee voor welvaart en een gezonde economie.

Cultuur
Professionaliteit en integriteit staan hoog in ons vaandel. Er wordt veel samengewerkt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Naar buiten opereert DNB dan ook als een zakelijke professionele organisatie. Intern heerst echter een informele sfeer waarin openheid, samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en veranderingsgezindheid belangrijke waarden zijn.

Eigentijdse arbeidsvoorwaarden
We staan niet voor niets al drie jaar achter elkaar in de top-5 van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek: een eigentijds pakket arbeidsvoorwaarden, een prima startsalaris plus dertiende maand en een beloning voor extra inzet in de vorm van een bonus. We bieden veel zeer complete regelingen en faciliteiten, waaronder een uitstekende regeling studiefaciliteiten en een eigen opleidings- en trainingscentrum “Landgoed de Pauwenhof” op de Veluwe.

Maak er werk van
Werken aan vertrouwen. In een professionele werkomgeving die door de actualiteit en de dynamiek van de financiële wereld op een hoog peil staat. Multidisciplinair, in een internationale context. Bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid - wát we doen, doet er toe. En dat doen we met integriteit, loyaliteit en een groot saamhorigheidsgevoel. Onze succesfactoren.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Diversiteit
In onze personeelssamenstelling is diversiteit een belangrijk thema. We willen de verscheidenheid en rijkdom aan potenties, kennis, en talenten van alle werknemers binnen alle onderdelen van de organisatie benutten. Een divers samengesteld personeelsbestand leidt tot meer creativiteit en innovatie. Daarnaast wordt ons werkveld steeds internationaler en de samenleving steeds multicultureler. Om in gesprek te blijven met deze samenleving en deze te kunnen blijven begrijpen, willen we daarvan een redelijke afspiegeling vormen.

Aandacht voor de work-life balance
Aan ons werk worden hoge eisen gesteld en die stellen we ook aan onze medewerkers. Wij onderschrijven daarom het belang van een gezond evenwicht tussen je professionele en je privéleven. Regie en rust in je persoonlijke leven zijn randvoorwaarden om in je werk te kunnen excelleren. Wie goed in zijn vel zit is van grotere waarde voor onze organisatie en draagt ook meer bij aan het werkplezier van anderen.

Ontwikkeling
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen om te zorgen dat je vakinhoudelijk bijblijft, maar vooral ook om je talenten en competenties te stimuleren. Daarom bieden we je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, waarbij we proberen in te spelen op wat jij de meest waardevolle stimulans voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling vindt. Belangrijk is dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt. Om je te helpen richting te geven aan je loopbaan, kun je gebruik maken van de expertise van het mobiliteitscentrum van DNB. De adviseurs van het mobiliteitscentrum kunnen je bijstaan in je zoektocht naar meer verdieping of verheldering op je loopbaanpad.

Kennismaken en solliciteren bij

Wil je direct solliciteren? Onder elke vacaturetekst vind je een link naar een (kort) sollicitatieformulier waar je een motivatiebrief en een cv kunt uploaden. Een formulier voor een open sollicitatie vind je op de pagina Solliciteren.