Overslaan en naar de inhoud gaan

Clifford Chance

Wie zijn wij

Wat Clifford Chance anders maakt? Een écht internationaal netwerk, een unieke sfeer en de beste opleiding via de Law Firm School en The Academy. Je vindt ons in een monumentaal pand in hartje Amsterdam, waar we je in drie jaar tijd opleiden tot een advocaat van wereldniveau.
 

Clifford Chance
Bij Clifford Chance werken wereldwijd 3400 advocaten verspreid over 36 kantoren in 26 landen. Wij bieden internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Op ons kantoor in Amsterdam werken ongeveer 154 advocaten, notarissen en fiscalisten aan transacties en opdrachten voor (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. We streven ernaar juridische dienstverlening te bieden van de allerhoogste kwaliteit. Daartoe beschikken we over de secties Finance & Capital Markets, Corporate, Employment & Pensions, Litigation & Dispute Resolution, Tax en het Notariaat.


The Academy
Werken bij Clifford Chance betekent op scherp staan om het beste uit jezelf te halen, jezelf continu uitdagen en met niet minder dan het beste tevreden zijn. De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers staat daarbij centraal binnen onze wereldwijde organisatie. Je wordt opgeleid tot meer dan alleen advocaat. En daar helpen we je bij. Sinds 2000 beschikken wij over ons eigen internationale opleidingsinstituut: The Clifford Chance Academy. The Academy verzorgt wereldwijd inhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Onze medewerkers hebben daarmee toegang tot een uitgebreid nationaal en internationaal trainingsprogramma dat ze niet alleen een basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld de grensoverschrijdende transacties. Veel van de trainingen vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie in de praktijk veel wordt samengewerkt. Clifford Chance is per 1 september 2013 ook aangesloten bij de Law Firm Schoo

Praktijkgroepen:

 • Finance & Capital Markets
 • Corporate
 • Litigation & Dispute Resolution
 • Employment
 • Tax
 • Notary

Opleiding:

 • Law Frim School & The Academy

Student-stage:

 • 8 weken, full time, op praktijkgroep van voorkeur

Scriptie-stage:

 • Mogelijk na afronding student-stage

Paralegal / Werkstudent:

 • Mogelijk na afronding student-stage

Internationale samenwerking
Als beginnend advocaat bij Clifford Chance maak je deel uit van (inter)nationale teams die, afhankelijk van de zaak, steeds wisselend zijn van samenstelling. Doordat er veel aan grensoverschrijdende transacties wordt gewerkt, heb je vanaf het begin intensief contact met je collega's uit de diverse secties en van verschillende Clifford Chance kantoren wereldwijd. Bovendien deel je een kamer met een (senior) advocaat of partner, wat de samenwerking en kennisuitwisseling onderling ten goede komt. Daarnaast bevordert het de teamgeest en de open werksfeer op kantoor.

Wie wij zoeken

Mogelijkheden
Wij zijn doorlopend op zoek naar talentvolle advocaat-stagiairs, fiscalisten en notarissen. Flexibiliteit, gedrevenheid en een pragmatische instelling zijn eigenschappen die je daarbij binnen ons kantoor goed van pas komen. Wil jij deel uitmaken van de top van de internationale advocatuur en werken aan spraakmakende deals? Heb je de drive om het beste uit jezelf te halen, jezelf continu uit te dagen en te ontwikkelen? Kom dan kennismaken!

Masterclasses:

 • Select Class (in de maand mei)
 • Best of Both Worlds (in de maand november)

Inhousedagen:

 • Legal Lunch Lounge (iedere eerste maandag van de maand)
 • STEP In-house

Kennismaken en solliciteren bij

Ontdek Clifford Chance
Wij komen graag in contact met ambitieuze studenten die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor. Het hele jaar door organiseren wij activiteiten om met studenten in contact te komen die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor. Zo organiseren wij iedere eerste maandag van de maand een informele lunch: de Legal Lunch Lounge. In november organiseren wij samen met de Rabobank een tweedaagse masterclass, Best of Both Worlds, en in mei organiseren wij onze vierdaagse internationale masterclass de Select Class. Daarnaast selecteren wij studenten om deel te nemen aan ons internationale zomerprogramma de European Summer Scheme en bieden wij studenten de kans om tijdens een student-stage in 8 weken de internationale advocatuur te ontdekken in al haar facetten.

Contact
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen ons kantoor of je aanmelden voor een van onze evenementen? Bezoek dan onze website ontdekcliffordchance.nl of neem contact op met een van onze recruiters via (020) 711 9700 of recruitment.amsterdam@cliffordchance.com.

We hopen je binnenkort op een van onze evenementen te ontmoeten!