Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is studie ontwijkend gedrag

Wat is studie ontwijkend gedrag

Je studie uitstellen is iets wat erg veel studenten doen en wordt ook wel soggen genoemd. Maar wat is soggen, oftewel wat is studie ontwijkend gedrag? Mar hoe kan je dit nu tegengaan of ermee leren omgaan. In deze blog lees je hoe je het zoveel mogelijk kan voorkomen of ermee om kan gaan.

Wat is studie ontwijkend gedrag

Je moet veel doen voor je studie en zegt vandaag veel te gaan doen, aan het eind van de dag is er weer weinig van terecht gekomen. Het werk heb je uitgesteld maar zal alsnog moeten gebeuren op een later moment. Je laat je op de dag waarop je veel moet doen afleiden door van alles en nog wat of je gaat gewoonweg iets door waar je wel zin in hebt. Het lijkt niet zo erg wat je aan het doen bent maar het levert je daadwerkelijk een slechter resultaat en meer stress. Het ongezonde is zelfs dat je last kan krijgen van slecht slapen of scriptiestress, en dit kan zorgen voor depressiviteit.

Verklaring

Uitstelgedrag komt het meeste voor in welvarende landen, omdat je in arme landen wel moet werken om te overleven. Wij mensen en al helemaal studenten zijn vaak ingesteld op korte termijn doelen en raken snel afgeleid door prikkels. Je scriptie schrijven of je studie in het algemeen draait om een lange termijn doel en dus raak je snel afgeleid. Het doel is qua tijd eigenlijk te ver weg en dit zorgt ervoor dat jij het belang er niet genoeg van in gaat zien en het gaat uitstellen.

Leer ermee omgaan

  • Verdeel je werk in logische kleinere taken, dit maakt het overzichtelijker en makkelijker om delen van je werk af te ronden.
  • Focus je op beginnen aan een taak en niet afronden. Als je alleen maar aan het afronden denkt zal je hem sneller uitstellen.
  • Zorg voor een goede planning en werkplek. Dit geeft een hoop overzicht en rust.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

MNG Scriptie articles