Overslaan en naar de inhoud gaan

Young Colfield Talent Program

Richting(en): Office Management / PA, Consulting |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Young Colfield

Functieomschrijving

Heb je een passie voor projectmanagement en/of consultancy? Maar ben je nog erg op zoek naar wat voor soort organisatie en omgeving nou precies bij jou past? Dan ben je in ons Talent Program aan het juiste adres!

 

In het Talent Program vervul je in twee jaar gemiddeld drie opdrachten van circa zes tot acht maanden bij een breed pallet aan bedrijven. Van startup, tot non-profit, tot corporate. In functies als project manager, junior consultant en/of business developer. Op deze manier kan je gaan ontdekken welke sector, functie en omgeving bij je past en waar jouw talenten en uitdagingen liggen. Daarnaast krijg je gedurende deze twee jaar intensieve persoonlijke begeleiding en een uitgebreid trainingsprogramma. Dit gaat om zowel hardskill trainingen (zoals Scrum Agile of Consultancy skills), als softskill trainingen (zoals Conflicthantering, Onderhandelen, Zelf Management en Persoonlijk leiderschap). Het trainingsprogramma doorloop je samen met je team bestaande uit 7 andere trainees, waar je een hechte band mee opbouwt!

 

Naast de grote portie aan ambitie die leeft in onze organisatie, zijn wij ook niet vies van wat gezelligheid op zijn tijd. Onze vrijdagmiddag borrels zijn altijd erg gezellig, we organiseren door het jaar heen verschillende activiteiten en borrels met elkaar én we gaan ieder jaar een lang weekend met elkaar op wintersport!

Functievereisten

Voorwaarden Talent Program:

 • Universitaire studie: Een afgeronde universitaire studie, bij voorkeur Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of een andere studie waarin je jouw passie voor organisaties en het bedrijfsleven hebt kunnen botvieren.
 • Maximaal 2 jaar werkervaring: Helemaal geen werkervaring? Geen probleem. Een beetje werkervaring? Ook prima.
 • Nevenactiviteiten: Bestuurslid van de studie- of sportvereniging, event organisator of student-assistent: wij vinden het belangrijk dat je verschillende dingen hebt gedaan naast je studie.
 • Lef: Een gezonde dosis durf is essentieel in ons werk. Jij wandelt dus fluitend buiten de gebaande paden. 
 • Authentiek: Je bent zelfkritisch en staat te popelen om te groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld. 

 

Onze visie op het selectieproces

Denk je na het lezen van de vacature; “Dit ben ik! Dit wil ik!"? Mooi! Heel leuk als je solliciteert. Voordat je dat doet willen we je daar nog het volgende in meegeven:

 

Wij vinden het namelijk vooral belangrijk om JOU te leren kennen. Laat dus los wat je denkt dat wij willen horen en probeer je motivatie zo persoonlijk mogelijk te maken. Alleen dan kunnen we samen goed kijken of hetgeen jij zoekt en wie jij bent matcht met wie wij zijn en wat wij aanbieden met ons Talent Program. Daarom willen je graag de kans bieden om jouw motivatie over te brengen op de manier die het beste bij jou past. 

 

 • Ben jij op je best als je hardop vertelt? Deel dan je motivatie in de vorm van een filmpje.
 • Werk je liever met beelden? Maak dan een PowerPoint, websitepagina of iets anders visueels dat goed bij je past. 
 • Ben jij een schrijftalent en werk je je verhaal het liefst uit op papier? Schrijf dan je motivatie in de vorm van een brief of verhaal. 

Wees dus vrij in de vorm die je kiest, er is geen goed of fout!

Ga naar de website van Young Colfield

Other possibilities

werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Marketing & Employer Branding - Young Experience

Marketing / Product Management / Brand Management

Young Colfield - Amsterdam

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e)! Word jij enthousiast van thema’s zoals marketing, branding en content? Heb jij zin in een persoonlijke stageomgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar je veel vrijheid krijgt en je een bijdrage kan leveren aan het uitbouwen van Young Experience?  Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees de vacature en wie weet tot snel!

 

Young Experience, wat doen wij eigenlijk?

Young Experience is onderdeel van Young Colfield, een organisatie die volledig draait om… je raadt het al: jonge mensen. Daarbij focussen we ons specifiek op de ont-wikkeling van Young Professionals. En dat doen we op twee manieren. Enerzijds door traineeprogramma’s aan te bieden voor WO-starters en anderzijds door onze kennis en kunde in te zetten om andere organisaties te helpen om hun jong talent verder te ontwikkelen.

Dat laatste doen we nu zo’n 3 jaar onder de vlag van Young Experience. Voor verschillende klanten, van overheid tot corporates en MKB, ontwerpen en implementeren we ontwikkelprogramma’s voor hun Young Professionals én helpen we hen met het begeleiden en trainen van deze doelgroep. Zo zijn we nu bezig met Maatschappelijke Diensttijd Missie (Defensie), Sustainalize, Young_coders en verbeteren we het traineeprogramma van de gemeente Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den haag. Door onze aanpak en programma’s helpen wij jonge medewerkers om zich verder te ontwikkelen en als mens te groeien!

 

De stage 

Het afgelopen jaar is Young Experience (YX) flink gegroeid en om deze groei ook door te zetten in 2023 zijn we op zoek naar een marketing collega. We willen meer naar buiten treden en hierbij hebben we jouw hulp nodig!

 

Wat ga je dan doen? 

 • Als stagiair(e) ben je onderdeel van twee teams: het YX-team en vorm je een team met de andere stagiaires van Young Colfield; 
 • De rol is deels coördinerend en deels operationeel. Je werkt daarbij veel samen met de marketing strateeg binnen YX en de marketing coördinator van Young Colfield op het gebied van marketing(strategie), branding en content; 
 • Je krijgt alle vrijheid om je creativiteit en commercialiteit te botvieren op bovenstaande thema’s. Denk aan werkzaamheden zoals: vertalen van de marketingstrategie naar content, opzetten van social mediacampagnes, verbeteren van de online vindbaarheid van Young Experience, etc. 
 • Tijdens je eerste gesprek bespreken we met elkaar welke werkzaamheden goed bij jou passen en jou enthousiast maken. Uiteindelijk bepalen we aan de hand daarvan jouw precieze takenpakket.  

Disclaimer: Natuurlijk horen bij bovenstaande activiteiten ook een aantal administratieve taken, maar wij vinden het voornamelijk belangrijk dat mensen zich kunnen focussen op hetgeen wat energie oplevert, in plaats van wat energie kost!

 

Wat verwachten wij van jou? 

Als stagiair(e) binnen het Young Experience team ben jij de marketing coördinator, met als focus ons YX-verhaal helder en zichtbaar naar buiten brengen. Daarom geloven we dat het belangrijk is dat je het volgende in huis hebt: 

 • Je neemt verantwoordelijkheid: je bent proactief en neemt eigenaarschap over taken en ideeën; 
 • Je bent creatief: je krijgt energie van het bedenken en creëren van nieuwe ideeën en je schrijft graag & helder. 
 • Je weet van aanpakken: je bent iemand die denkt in kansen & oplossingen én je gaat vol enthousiasme aan de slag;

Denk je nu: ‘Yes, wat leuk!’, Dan horen wij natuurlijk graag van jou!

 

En wat bieden wij jou? 

 • Visie: Je werkt in een jonge, visie-gedreven organisatie met veel energie, creatiekracht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling; 
 • Teamgevoel: Je bent onderdeel van het Young Experience-team én vormt een team met andere stagiaires; 
 • Persoonlijke ontwikkeling: Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling: coachgesprekken, eigen stagebegeleider, trainingen, kennissessies, loopbaanadvies, et cetera; 
 • Fijne plek: Een gloednieuw kantoor in Amsterdam met veel onderling contact, (inspiratie)sessies en een gym voor de liefhebber; 
 • Gezelligheid: En natuurlijk de hele Young Colfield experience daaromheen! Veel jonge enthousiaste mensen, borrels, sportactiviteiten en teambuilding; 
 • Vergoeding: Een mooie stagevergoeding van €450 bruto per maand op basis van 24 uur; €600 bruto per maand op basis van 32 uur.
Stagiair(e) Marketing & Employer Branding - Young Experience
werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Young Expert Program - IT Traineeship

IT / ICT, Data Analyse

Young Colfield - Amsterdam

In een jaar groeien van net-afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde young professional met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis. Let’s go!

Met ons éénjarige Young Expert Program IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds een uitdagende IT rol in een professionele en innovatieve IT omgeving bij een van onze samenwerkingspartners, waar jij jezelf en jouw technische skills in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen. Je komt in een volwaardige en uitdagende startersfunctie terecht in een team waar je on the job ervaring opdoet en leert door gewoon lekker te doen;
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma bij Young Colfield, waarin je samen met je Talent Manager en mede Young Expert Program trainees focust op duurzame persoonlijke en professionele groei , met veelzijdige trainingen afgestemd op jouw behoeftes en ambities. En natuurlijk niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten met je al mede Young Colfielders!

Wat kan ik inhoudelijk gaan doen en bij welke organisatie?

Wij hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers, waarbij je uiteenlopende uitdagende IT rollen kan gaan vervullen. Met dit traineeship kun je direct binnen stappen bij zowel gevestigde bedrijven als bijvoorbeeld ABN Amro of ING, overheden maar ook innovatieve start-ups en scale-ups.

Om je een idee te geven waar onze trainees terecht kunnen komen, hieronder een kleine greep van rollen die onze (oud-) trainees vervullen bij de organisaties waar wij zoal mee samenwerken:

 • Fullstack Developer bij ING
 • IT Business Analist ABN AMRO
 • Datascientist bij ICTU
 • IT Developer bij ABN AMRO
 • Software Engineer bij QuandaGo

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij een match met Young Colfield, bepalen we samen welke rol en welke organisatie het beste aansluit bij jouw ervaringen en ambities. We vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Zo kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen vanuit jezelf. In onze gezamenlijke zoektocht naar die droombaan ga je in gesprek met jouw potentiële opdrachtgever om meer over de inhoud van de rol te weten te komen en het team beter te leren kennen om te zien of er inderdaad een match is en je daar aan de slag zou willen gaan.

Waarom juist dít IT traineeship bij Young Colfield – wat bieden we jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn; dat vraagt om moed. En dat is precies waar wij bij Young Colfield naar op zoek zijn! Bij Young Colfield geloven we dat je de meeste impact maakt als jezelf. Jouw ontwikkeling staat bij daarom bij ons centraal. We werken met talenten die vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging willen brengen. Wat dit concreet inhoudt; we helpen je inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Binnen ons traineeship bieden we jou verschillende tools om je hierin mee te nemen:

Een Young Expert Talent Manager, jouw coach waarmee je één op één gesprekken voert over jouw ontwikkeling.

Een Young Expert Trainee Team van 4-7 mede IT trainees. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je aandacht aan teambuilding, gezelligheid en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Samen leer je van, met en door elkaar.

En natuurlijk, het soft- én hardskill opleidingsprogramma met diverse trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling en groei.

Het technisch-inhoudelijke deel wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Dat betekent een programma relevant en up-to-date met de markt. Maatwerk dus. Hier zijn grofweg 3 verschillende ‘tracks’ te onderscheiden die je kunt bewandelen:

 • Software developer – trainingen in bijvoorbeeld JAVA, Python, API development en Azure.
 • Business analist x IT – trainingen in bijvoorbeeld Power BI en SQL.
 • Data analist/scientist – trainingen in bijvoorbeeld Python, Hadoop en Spark.

Bij softskills kun je denken aan trainingen in bijvoorbeeld presenteren maar ook zaken als persoonlijke effectiviteit, energie- en verwachtingsmanagement.

Daar bovenop krijg je nog een persoonlijk ontwikkelbudget om in te zetten voor de behoeftes die buiten het programma vallen. Het mooie is, alles wat jij bij ons leert breng je direct in praktijk. Blended learning noemen we dat.

Na het traineeship

Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en ga je in gesprek met je opdrachtgever om daar in dienst te treden. Die wederzijdse intentie is er vanaf de start van het programma - maar je zit nergens aan vast. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

Young Expert Program - IT Traineeship
werken-bij-Young Colfield
Aanmelden tot en met

Young Expert Program - Software Engineer Traineeship

Data Analyse, IT / ICT, Engineering / Techniek

Young Colfield - Amsterdam

In een jaar groeien van net-afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde young professional met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis. Let’s go!

Met ons éénjarige Young Expert Program Software Engineer Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds een uitdagende software development rol in een professionele en innovatieve IT omgeving bij een van onze samenwerkingspartners, waar jij jezelf en jouw technische skills in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen. Je komt in een volwaardige en uitdagende startersfunctie terecht in een team waar je on the job ervaring opdoet en leert door gewoon lekker te doen;
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma bij Young Colfield, waarin je samen met je Talent Manager en mede Young Expert Program trainees focust op duurzame persoonlijke en professionele groei, met veelzijdige trainingen afgestemd op jouw behoeftes en ambities. En natuurlijk niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten met je al mede Young Colfielders!

Wat kan ik inhoudelijk gaan doen en bij welke organisatie?

Wij hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers, waarbij je uiteenlopende uitdagende IT rollen kan gaan vervullen. Met dit traineeship kun je direct binnen stappen bij zowel gevestigde bedrijven als bijvoorbeeld ABN Amro of ING, overheden maar ook innovatieve start-ups en scale-ups.

Om je een idee te geven waar onze trainees terecht kunnen komen, hieronder een kleine greep van rollen die onze (oud-) trainees vervullen bij de organisaties waar wij zoal mee samenwerken:

 • Fullstack Developer bij ING om te werken aan een app voor de boekhouding van klanten; 
 • Support Engineer bij ABN Amro om systemen te bouwen die andere teams ondersteunen; 
 • Software Developer bij ING om nieuwe features te implementeren in de Mobiel Bankieren App; 
 • Software Engineer bij QuandaGo. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij een match met Young Colfield, bepalen we samen welke rol en welke organisatie het beste aansluit bij jouw ervaringen en ambities. We vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Zo kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen vanuit jezelf. In onze gezamenlijke zoektocht naar die droombaan ga je in gesprek met jouw potentiële opdrachtgever om meer over de inhoud van de rol te weten te komen en het team beter te leren kennen om te zien of er inderdaad een match is en je daar aan de slag zou willen gaan.

 

Waarom juist dít IT traineeship bij Young Colfield – wat bieden we jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn; dat vraagt om moed. En dat is precies waar wij bij Young Colfield naar op zoek zijn! Bij Young Colfield geloven we dat je de meeste impact maakt als jezelf. Jouw ontwikkeling staat bij daarom bij ons centraal. We werken met talenten die vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging willen brengen. Wat dit concreet inhoudt; we helpen je inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Binnen ons traineeship bieden we jou verschillende tools om je hierin mee te nemen:

Een Young Expert Talent Manager, jouw coach waarmee je één op één gesprekken voert over jouw ontwikkeling.

Een Young Expert Trainee Team 
van 4-7 mede trainees uit de drie verschillende tracks van het Young Expert Program: data, software engineering en IT business analist. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je aandacht aan teambuilding, gezelligheid en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Samen leer je van, met en door elkaar.

En natuurlijk, het soft- én hardskill opleidingsprogramma met diverse trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling en groei.

Het technisch-inhoudelijke deel wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Dat betekent een programma relevant en up-to-date met de markt. Maatwerk dus. Voor het software engineering traineeship zijn dat trainingen in bijvoorbeeld JAVA, Python, API development en Azure
Bij softskills kun je denken aan trainingen in bijvoorbeeld presenteren maar ook zaken als persoonlijke effectiviteit, energie- en verwachtingsmanagement.

Daar bovenop krijg je nog een persoonlijk ontwikkelbudget om in te zetten voor de behoeftes die buiten het programma vallen. Het mooie is, alles wat jij bij ons leert breng je direct in praktijk. Blended learning noemen we dat.

 

Na het traineeship

Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en ga je in gesprek met je opdrachtgever om daar in dienst te treden. Die wederzijdse intentie is er vanaf de start van het programma - maar je zit nergens aan vast. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

Young Expert Program - Software Engineer Traineeship