Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Rijkswaterstaat

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en binnen jouw vakgebied? Dat kan heel goed met ons Landelijk Traineeship.

Nederland is jouw springplank

In ons land maken we gebruik van veel infrastructurele en technische voorzieningen. Dat geldt voor zowel het water dat aan Nederland grenst als de wegen waar we dagelijks met z’n allen gebruik van maken. Rijkswaterstaat speelt een grote en belangrijke rol in het creëren, bouwen en onderhouden van deze voorzieningen in nauwe samenwerking met allerlei gespecialiseerde marktpartijen. Daarbij kan je denken aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, aannemers, ingenieursbureaus en de omgeving die te maken hebben met ons werk.

Een interessante en dynamische wereld op zichzelf, waarbij je ook te maken krijgt met politieke besluiten en belangen. Nederland is voor jou in dit traineeship de springplank naar een vliegende start van je carrière!

Werken en leren in jouw interessegebieden

Dit traineeship is voor enthousiaste starters met een afgeronde wo-master en de wens voor een brede ontwikkeling. Binnen dit traineeship werk je gedurende 18 maanden aan 3 verschillende opdrachten. Daarmee ontwikkel jij je razendsnel tot professional. Elke opdracht duurt een halfjaar en geeft jou de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.

Tijdens het traineeship ben je niet gebonden aan een vaste regio in Nederland en kun je je zo breed oriënteren als bij jouw wensen past. Binnen heel Rijkswaterstaat en door heel Nederland: een schat aan mogelijkheden en kansen

De voordelen van het Landelijk Traineeship

Als je kiest voor het Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat, dan biedt dat je vele voordelen:

 • Startsalaris: Je krijgt een startsalaris van € 2.738 bruto, op basis van een werkweek van 36 uur
 • Jouw ontwikkeling: Je ontwikkelt je in 1,5 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied
 • Persoonlijke begeleiding: Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor
 • Traineegroep: Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep
 • Bijdrage aan Nederland: Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland

Twijfel niet langer!

Weet je nog niet precies welke kant je op wil, maar weet je wel zeker dat je een bijdrage wil leveren aan Nederland en Rijkswaterstaat? Dan nodigen we je van harte uit om kennis met ons te maken. We verwelkomen je graag met een (digitale) kop koffie en een goed gesprek.

Ga naar de website van Rijkswaterstaat

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Inhousedag techniek

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Utrecht

Startdatum: 27 oktober 2021

Ben jij benieuwd naar wat werken in de techniek bij Rijkswaterstaat inhoudt? Kom dan naar onze inhousedag techniek in Utrecht!

Locatie

Utrecht, Griffoenlaan 2 (Rijkswaterstaat)

Wanneer

27 oktober 2021

Tijdens deze dag maak je kennis met Rijkswaterstaat, collega's en technische projecten. Ook gaan we op excursie en bekijken we een 'kunstwerk' van dichtbij. Uiteraard kun je de hele dag door vragen stellen.

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Junior projectleider

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Delft

Wil jij projectleider zijn voor de realisatie van onze meetlocaties in heel Nederland? Ben jij in staat om een goede projectplanning en kostenraming te maken? Kun jij goed overzicht houden? Ben je daarnaast een kartrekker en heb je er plezier in om goede resultaten te behalen? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Zorgen voor droge voeten en voldoende en schoon water is een belangrijke taak van Rijkswaterstaat. Om dit goed uit te kunnen voeren is veel informatie nodig over bijvoorbeeld waterstanden, zoutgehalte en golfhoogte. In Nederland en daarbuiten worden in opdracht van Rijkswaterstaat op verschillende manieren gegevens ingewonnen. Het Landelijk Meetnet Water is er daar één van.

Als gevolg van veroudering van onze assets is een vervangings- en renovatieprogramma (V&R) gestart, waardoor de komende tijd een groot aantal aanpassingen aan het Landelijk Meetnet Water nodig zijn. Meetstations moeten worden gemoderniseerd, nieuwe meetstations worden gebouwd en niet langer noodzakelijke stations afgebroken.

Op basis van de programmering en prioritering van projecten:

 • maak je een analyse van de situatie;
 • overleg je met alle stakeholders;
 • breng je de impact van de benodigde verandering in kaart;
 • formuleer je, in samenwerking met inhoudelijk experts, de meest efficiënte oplossing waarmee de benodigde datalevering kan worden gewaarborgd;
 • zorg je dat de oplossing wordt gerealiseerd.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van kleinere en grotere projecten. Hiervoor stel je een projectteam samen (waarbij jij zorgt voor de aansturing).

Dit betekent in jouw rol:

 • maken van afspraken met onze partners in de regio, met collega’s binnen de afdeling en met de uitvoerende marktpartijen;
 • bewaken van de tijdplanning en maken van ramingen van de budgetten en zorgen voor de raming van de inzet van de medewerkers op de projecten;
 • fungeren als de ‘spin in het web’ tijdens de uitvoering van de projecten;
 • leveren van een bijdrage aan overleggen binnen de Centrale Informatievoorziening (CIV) van Rijkswaterstaat;
 • optimaliseren van het Landelijk Meetnet Water, bekijken van de beschikbare mogelijkheden en zoeken naar passende oplossingen.


Wat wij aan jou waarderen
Als projectleider weet je wat er speelt binnen de organisatie. Je bent goed in staat om een breed netwerk op te bouwen en te onderhouden. Het motiveren en enthousiasmeren van anderen gaat je makkelijk af!

Je kunt goed plannen en organiseren en je zorgt ervoor dat jouw projecten op rolletjes lopen. Daarnaast vind je het belangrijk dat je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Je werkt veel samen met de collega's van de teams assetmanagement en data kwaliteit & functionaliteit.

Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?
Bel Peter Verburgh, coördinator cluster Projecten Innovatie en Meetadviezen, via 06-51897618 of Tom van Dijk, afdelingshoofd, via 06-46859114. Zij staan jou graag te woord.

Wil je meer lezen over het werkveld?
Kijk eens naar de artikelen over meten van de waterstanden, het monitoringprogramma over waterkwantiteit of lees meer over het Landelijk Meetnet Water en het meetstation in Rotem.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Vacaturenummer: CIV-777

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Overige

Rijkswaterstaat - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.