Overslaan en naar de inhoud gaan

Nestlé Nederland

900 werknemers

Hygiene & Quality Assurance Specialist in Nunspeet

Deadline: 01-03-2020 12:00:00

Wat ga je doen als Hygiene en Quality Assurance Specialist bij ons?

In deze functie houd je je bezig met het beheren van onze hygiëne regels en van onze quality assurance systemen en -documentatie. Bovendien ben jij verantwoordelijk voor het naleven van de eisen wat betreft voedselveiligheid en -kwaliteit van alle eindproducten.

Als Hygiene Specialist ga je adviseren bij projecten en werkzaamheden en ben jij de specialist mbt hygiëne en zonering in en rond de fabriek. Verder ondersteun je het plannen en uitvoeren van hygiënecontrole rondes en monstername- en analyses in productieruimtes en bij installaties.

Daarnaast sluit je als Quality Assurance Specialist aan bij een multidisciplinair team van een productielijn. Hier signaleer je kwaliteitsafwijkingen en je zorgt voor de opvolging hiervan. Ook houd je QA gerelateerde werkinstructies en procedures up to date en pas je deze in je werkomgeving toe.

Wat worden jouw taken en verantwoordelijkheden?

  • Uitvoeren van hygiëne inspecties in productieruimtes, ondersteunen bij het nemen van omgevings- en watermonsters en deze analyseren in het microbiologisch laboratium.
  • Analyseren en doorspreken van de verkregen microbiologische resultaten en bevindingen op het gebied van ongedierte met de afdelingsleiding en vervolgstappen in gang zetten.
  • Aansluiten bij (bouw)projecten en onderhoudsactiviteiten met als doel dat de hygiëne en voedselveiligheid ten tijde van de uitvoering van deze werkzaamheden geborgd is. Inspecteren van (nieuwe) installaties na onderhoudsactiviteiten en incidenten.
  • Product- en procesafwijkingen signaleren en batch issues opstellen voor verdere opvolging in het local committee (LC) (inclusief klachten) en advies geven aan productie en QA manager m.b.t. vrijgaves.
  • Betrokken bij evaluatie en goedkeuring van Management of Change (MoC) voorstellen vanuit LC.
  • Beheren van de data voor inspectie plannen van de lijn of productiegebied.
  • Ondersteuning en coaching aan productie in de dagelijkse werkzaamheden en betrokken bij projecten.
  • Regels t.a.v. veiligheid, voedselveiligheid, milieu en hygiëne, GMP respecteren, opvolgen en uitdragen.
Wat breng jij mee?
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van levensmiddelentechnologie, procestechnologie of laboratoriumtechniek.
  • Je hebt interesse in hygiene, microbiologie, productieprocessen.
  • Kennis/ervaring in SAP is een pre.
  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, met voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie of je hebt ruime ervaring opgedaan als operator/technische dienst in een voedingsmiddelenproductiebedrijf.
  • Het is een pre als je ruime kennis en ervaring hebt met GMP standaarden en HACCP.
  • Een goede beheersing van de Engelse taal is een pre.
  • Je bent communicatief vaardig, flexibel ingesteld en je hebt een goede conditie (jouw werkgebied is de hele fabriek).