Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten

Bedrijf: Nationaal Energietraineeship
Richting(en): Consulting, Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

TRAINEE ENERGIE EN KLIMAATTRANSITIE

Wil jij bijdragen aan de energietransitie op regionaal niveau? Op dit moment werken gemeenten samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES) en aan de Transitievisie Warmte. Ze moeten belangrijke keuzes maken over de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. De RES is een belangrijk proces om de noodzakelijk samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren in voorbereiding op concrete projecten die hieruit voort gaan komen.

Gemeenten hebben hierbij behoefte aan ondersteuning van jonge talentvolle en gemotiveerde trainees. Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie ervaring opgedaan met ruimtelijke inpassingsvraagstukken van wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.

Nationaal Energietraineeship

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw commitment aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Andere vacatures

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Junior Beleidsmedewerker – Stichting Clok

Consulting, Overige

Nationaal Energietraineeship - Utrecht

Stichting CLOK draagt bij aan de kracht van een duurzame regionale en lokale economie. CLOK richt zich specifiek op het ondersteunen van besturen van lokale ondernemersverenigingen, parkmanagement en gemeenten.  Een belangrijk strategisch speerpunt voor de komende jaren is het verduurzamen van bedrijventerreinen.  CLOK heeft hiervoor een expert team opgezet en wil dit team uitbreiden met een aantal jonge gedreven talenten.

In opdracht van CLOK zijn we op zoek naar een starter met organiserend vermogen! Iemand die in samenwerking met gemeenten en individuele bedrijven een ledenorganisatie met een bestuur kan opzetten. Vervolgens in nauwe afstemming de juiste prioriteiten stelt en een toekomstgerichte agenda opstelt waarmee een parkmanagement organisatie aan de slag kan. Uiteraard werk je hierin nauw samen met een ervaren expert op dit gebied.

Heb jij dit organiserend vermogen en herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een relevante HBO- of WO-diploma, bij voorkeur in de richting van Bestuurskunde of Politicologie
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief.
 • Je hebt affiniteit met de energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, duurzame mobiliteit en circulaire economie.
 • Je hebt uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden.
 • Relevante werk of stage ervaring opgedaan binnen een overheidsorganisatie is een pré.
Junior Beleidsmedewerker – Stichting Clok
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Junior Consultant Lean – STEDIN

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Rotterdam

Stedin is een regionale Nederlandse netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. Stedin is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar huishoudens en industriële klanten. Stedin heeft in totaal bijna 4 miljoen aansluitingen

Binnen Stedin speelt de afdeling Change Office een hoofdrol in het faciliteren van alle veranderingen die nodig zijn om betrouwbare, transparante en kwalitatieve dienstverlening te kunnen blijven leveren nu én in de toekomst. Vanuit één veranderafdeling is Stedin beter in staat regie te houden op alle strategische initiatieven.

Ter versterking van het Change Office zijn we op zoek naar een junior Consultant LEAN. De vraag naar nieuwe klant aansluitingen is groot en daarop moet Stedin haar interne processen aanpassen. Als LEAN consultant ligt de focus is op het optimaliseren van deze bestaande processen. Wil jij bijdragen aan de strategische verander programma’s binnen Stedin? Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt relevante HBO of WO studie afgerond in de richting van (Technische) Bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt affiniteit met IT en projectmatig werken
 • Je bent communicatief vaardige teamspeler met een groot lerend vermogen
 • Je bent flexibel en neemt eigen verantwoordelijkheid over de invulling van je taak.
Junior Consultant Lean – STEDIN
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

DNV is een toonaangevende expert voor organisaties werkzaam in de scheepvaart, de industrie en de energiesector. Voor haar industrie klanten ontwikkelt DNV o.a. strategieën zodat fabrieken en installaties blijven voldoen aan de meest recente milieunormen en borgt ze dat bedrijfsprocessen aansluiten op de groeiende ambities op gebied van duurzaamheid.

In opdracht van het snel groeiende team Environmental Compliance zijn we op zoek naar een aantal gedreven jonge talenten die klanten helpen om industriële (water) vergunning aan te vragen en op te stellen. Het opstellen van de onderbouwende studies behoort ook tot de werkzaamheden. Een belangrijke rol waarin klanten tijdens het doorlopen van de formele vergunningprocedures vertrouwen op jouw kennis en inzicht.

Wil jij onderdeel uitmaken van een dynamisch team van experts en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Milieuwetenschappen, Procestechnologie, Chemische Technologie of een vergelijkbare opleiding afgerond en maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je wil jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de realisatie van doelstellingen op het gebied klimaat- en energietransitie in de industrie.
 • Je bent gedreven, proactief, leergierig en een echte teamspeler.
 • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen.
2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV