Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland

Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

In 2050 wil de Nederlandse industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. De fabrieken draaien dan op duurzame elektriciteit uit zon en wind of energie uit aardwarmte, waterstof en biogas. De grondstoffen komen uit biomassa, reststromen en -gassen. De restwarmte gebruikt de industrie zelf of levert die aan de tuinbouw of gebouwen en woningen. De industrie is dan naast gebruiker van energie ook producent van energie. Er zijn innovaties nodig om dit te realiseren. Een enorme opgave waarvoor het Nationaal Energietraineeship namens de Industrie, jonge talenten zoekt. Al in 2030 moet de industrie minder COuitstoten, dat is een tussenstap op weg naar volledige duurzaamheid. Onze industrie wil uitgroeien tot de meest CO2-efficiënte industrie in Europa en wel op een manier die de internationale concurrentiepositie niet in gevaar brengt.

Heb je in je studie relevante kennis opgedaan die kan leiden tot een slimme en schone industrie? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan als Energietrainee.

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting Procestechnologie, Meet- en Regeltechniek, Scheikunde, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt bijdragen aan actuele verduurzamingsproblematiek en aan de slag met innovatieve oplossingen voor de Industrie
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ga je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Daar krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je volgt gastcolleges van top-experts uit het werkveld en gaat op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

TRAINEE ENERGIE EN KLIMAATTRANSITIE VOOR GEMEENTEN

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Nederland

Wil jij bijdragen aan de energietransitie op regionaal niveau? Op dit moment werken gemeenten samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES) en aan de Transitievisie Warmte. Ze moeten belangrijke keuzes maken over de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. De RES is een belangrijk proces om de noodzakelijk samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren in voorbereiding op concrete projecten die hieruit voort gaan komen.

Gemeenten hebben hierbij behoefte aan ondersteuning van jonge talentvolle en gemotiveerde trainees. Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie ervaring opgedaan met ruimtelijke inpassingsvraagstukken van wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.
TRAINEE ENERGIE EN KLIMAATTRANSITIE VOOR GEMEENTEN
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

MEERDERE VACATURES – DNV ENERGY SYSTEMS

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Nederland

DNV is een toonaangevend, onafhankelijk internationaal adviesbureau die de overheid en de industrie helpt te navigeren door de vele complexe, onderling samenhangende, transities die wereldwijd en regionaal plaatsvinden in de energiesector. DNV ondersteunt al haar klanten om sneller over te schakelen naar een sterk gedecarboniseerd energiesysteem.  DNV richt zich daarbij op de gehele energiewaardeketen – van opwekking en productie, transmissie en distributie tot en met het eindgebruik. Ze ondersteunt de exploitatie van risicovolle installaties en systemen, zowel fysiek als digitaal, in wind, zon-PV, energieopslag, waterstof, olie, gas, synthetische brandstoffen, elektriciteitsnetten en CO2-afvang en -opslag.

In opdracht van DNV zijn we op zoek naar jonge gemotiveerde toptalenten. Werken bij DNV betekent dat je samenwerkt in (internationale) teams aan veel verschillende soorten opdrachten bij verschillende klanten. Het is daarmee de ideale start van je carrière! Je kunt jezelf hier snel ontwikkelen en er achter komen waar jouw kwaliteiten en interesses liggen. Wil jij jezelf technisch inhoudelijk verder specialiseren? Wil je toegroeien naar een positie waar je multidisciplinaire teams aanstuurt? Of wil jij je ontwikkelen tot een senior consultant op gebied van ESG of Energy Markets. Binnen DNV is dit allemaal mogelijk.

Ben je gemotiveerd en heb jij je net als DNV gecommitteerd om een een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen?  Ben je service- en oplossingsgericht en werk je graag in teamverband? Word je graag uitgedaagd een krijg je energie van complexe en uitdagende projecten? We maken graag kennis met je. Er staan meerdere vacatures open binnen DNV en deze bespreken we graag met jou in meer detail. Herken je jezelf in onderstaande profiel? Meld je dan aan.

 • Je hebt een relevante bèta studie HBO/WO afgerond.
 • Je werkt graag in een internationale dynamische omgeving.
 • Je bent communicatief vaardig en werkt graag samen in een team.
 • Je bent leergierig en flexibel.
 • Je bent ambitieus en gedreven.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

 

MEERDERE VACATURES – DNV ENERGY SYSTEMS
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

PROJECTMANAGER KENNISCENTRUM ENERGY STORAGE - ESNL

Management, Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich met een team van 150 professionals in voor deze ondernemers en wil mét en vóór haar leden het verschil maken. Een van de strategische thema’s waar FME zich binnen het brede werkveld van de energietransitie op richt is het onderwerp energieopslag.

ENERGY STORAGE NL

Er is een grote behoefte aan kennisdeling rondom marktontwikkeling, beleidsontwikkeling en technologieontwikkeling. Binnen FME is daarom Energy Storage NL (ESNL) opgericht, dé brancheorganisatie voor de Nederlandse energieopslagsector. Voor ruim honderd leden (bedrijven, netbeheerders, kennisinstellingen en financiers) gaat ESNL partijen met elkaar verbinden zodat er voor energieopslag duurzame businesscases ontstaan die een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening.

DE FUNCTIE

Voor ESNL zoeken we een Projectmanager Kenniscentrum Energy Storage. Een rol om enerzijds kennis op te halen en te delen met leden en vervolgens die input te vertalen en in te brengen in gesprekken met externe stakeholders, zoals het ministerie EZK, Netbeheer Nederland en EASE (European Association for Storage of Energy). Concreet betekent dat jij samen met een betreffend bestuurslid van de drie werkgroepen meedraait en ondersteuning biedt. Je neemt zitting in verschillende externe werkgroepen en werkt aan verschillende producten en diensten vanuit ESNL, zoals position papers, (markt) onderzoeken, standaarden en normen. Daarnaast krijg je de ruimte om na te denken over het verder opzetten van het kenniscentrum en bied je ondersteuning bij het opzetten van events en bijeenkomsten.

Ben jij een energieke ondernemende zelfstarter? Ben je van nature een organisator met uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben jij een verbinder pur sang die technologische ontwikkelingen bij de leden van ESNL weet te vertalen richting de praktijk, beleid en de maatschappij? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een relevante technische HBO/WO afgerond. Bijvoorbeeld Energy Science of Sustainable Energy Technology of een vergelijkbare opleiding.
 • Je bent een teamspeler bent die goed in multidisciplinaire teams kan werken.
 • Je wilt werken op het snijvlak van beleid, financiën en technologie.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een inhoudelijke expert op het gebied van energieopslag- en conversietechnologie.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

PROJECTMANAGER KENNISCENTRUM ENERGY STORAGE - ESNL