Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland

Bedrijf: Nationaal Energietraineeship
Richting(en): Engineering / Techniek, Consulting, Operations & Service |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

INDUSTRIE IN NEDERLAND

In 2050 wil de Nederlandse industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. De fabrieken draaien dan op duurzame elektriciteit uit zon en wind of energie uit aardwarmte, waterstof en biogas. De grondstoffen komen uit biomassa, reststromen en -gassen. De restwarmte gebruikt de industrie zelf of levert die aan de tuinbouw of gebouwen en woningen. De industrie is dan naast gebruiker van energie ook producent van energie. Er zijn innovaties nodig om dit te realiseren. Een enorme opgave waarvoor het Nationaal Energietraineeship namens de Industrie, jonge talenten zoekt. Al in 2030 moet de industrie minder COuitstoten, dat is een tussenstap op weg naar volledige duurzaamheid. Onze industrie wil uitgroeien tot de meest CO2-efficiënte industrie in Europa en wel op een manier die de internationale concurrentiepositie niet in gevaar brengt.

De onderstaande infographic geeft een overzicht van de belangrijkste afspraken die zijn gemaakt tussen alle betrokken partijen.

Heb je in je studie relevante kennis opgedaan die kan leiden tot een slimme en schone industrie? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan als Energietrainee.

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting Procestechnologie, Meet- en Regeltechniek, Scheikunde, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt bijdragen aan actuele verduurzamingsproblematiek en aan de slag met innovatieve oplossingen voor de Industrie
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw committent aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Andere vacatures

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Energy Technologies (Solar/Hydrogen)

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

HyET ontwikkelt technologieën die grootschalige introductie van decentraal opgewekte duurzame energie mogelijk maken.
De HyET Groep is gevestigd in Arnhem en bestaat uit:

 • HyET Solar houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van efficiënte flexibele en lichtgewicht PV-producten voor kosteneffectieve zonne-energie.
 • HyET Hydrogen focust zich op innovaties rondom Elektrochemische waterstofzuivering en -compressie, de ontbrekende schakel in waterstofmobiliteit.
Trainee Energy Technologies (Solar/Hydrogen)
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten

Consulting, Overige

Nationaal Energietraineeship - Nederland

Wil jij bijdragen aan de energietransitie op regionaal niveau? Op dit moment werken gemeenten samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES) en aan de Transitievisie Warmte. Ze moeten belangrijke keuzes maken over de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. De RES is een belangrijk proces om de noodzakelijk samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren in voorbereiding op concrete projecten die hieruit voort gaan komen.

Gemeenten hebben hierbij behoefte aan ondersteuning van jonge talentvolle en gemotiveerde trainees. Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie ervaring opgedaan met ruimtelijke inpassingsvraagstukken van wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.
Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Junior Milieu Adviseur - DNV

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

DNV is een toonaangevende expert voor organisaties werkzaam in de scheepvaart, de industrie en de energiesector. Voor haar industrie klanten ontwikkelt DNV o.a. strategieën zodat fabrieken en installaties blijven voldoen aan de meest recente milieunormen en borgt ze dat bedrijfsprocessen aansluiten op de groeiende ambities op gebied van duurzaamheid.

In opdracht van het snel groeiende team Environmental Compliance zijn we op zoek naar een aantal gedreven jonge talenten die klanten helpen om industriële (water) vergunning aan te vragen en op te stellen. Het opstellen van de onderbouwende studies behoort ook tot de werkzaamheden. Een belangrijke rol waarin klanten tijdens het doorlopen van de formele vergunningprocedures vertrouwen op jouw kennis en inzicht.

Wil jij onderdeel uitmaken van een dynamisch team van experts en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Milieuwetenschappen, Procestechnologie, Chemische Technologie of een vergelijkbare opleiding afgerond en maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je wil jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de realisatie van doelstellingen op het gebied klimaat- en energietransitie in de industrie.
 • Je bent gedreven, proactief, leergierig en een echte teamspeler.
 • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen.
Junior Milieu Adviseur - DNV