Overslaan en naar de inhoud gaan

Junior Consultant - Energy Systems

Bedrijf: Nationaal Energietraineeship
Richting(en): Engineering / Techniek, Consulting |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Arnhem
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij afgestudeerd in elektrotechniek/energietechnologie en wil je deel uitmaken van ’s werelds meest toonaangevende en onafhankelijke energieadviesbureau? Werk je graag samen met deskundige en betrokken collega’s? Ga met ons de uitdaging aan en Let’s be Future Ready!

DNV Energy Systems in Arnhem is op zoek naar afgestudeerden om projecten in onze regio Noord-Europa te ondersteunen.

Het energielandschap is in transitie, maar de snelheid waarmee dit zal gebeuren en met welke middelen zorgt voor een grote bron van onzekerheid voor veel van onze klanten. Als onafhankelijke partner ondersteunen we onze klanten bij het omgaan met deze uitdagingen door risico’s te beheersen en het energietrilemma betaalbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid in evenwicht te brengen.

Je werkt vanuit een combinatie van technische en economische analyses aan projecten gerelateerd aan de integratie van hernieuwbare energiebronnen, asset management, energiesysteemanalyse, digitale netintegratie of de optimalisatie van energiesystemen.

We hebben mensen nodig die zichzelf in staat stellen om de projectdoelen te bereiken. Je werkt onder begeleiding van senior collega’s. Mogelijk wordt je gevraagd om marktkansen te identificeren, de projectresultaten te presenteren bij potentiële klanten en verbinding te maken met gerelateerde bestaande diensten. Je zult kennis ontwikkelen van het energiesysteem , nieuwe tools of modellen ontwikkelen. Je krijgt de kans om door te groeien naar een toekomstige adviesfunctie waar je projecten uitvoert, leidt en verkoopt.

Wie zoeken wij? Wat zijn onze vereisten?

 • Wij zijn op zoek teamspelers, enthousiast, en actief bijdragend aan het succes van ons team en samenwerkend aan resultaat.
 • Je bent gemotiveerd om de technische consequenties van een zakelijke beslissing en de zakelijke consequenties van een technische beslissing te leren begrijpen.
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels.
 • Je bent proactief en flexibel.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor je taken en competenties.
 • Je bent nieuwsgierig, geïnteresseerd en betrokken.

Wat hebben we je te bieden?

 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen ons bedrijf
 • Een dynamische en internationale omgeving
 • Een inspirerende en creatieve werkomgeving
 • Ondersteuning en begeleiding van je persoonlijke ontwikkeling

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw committent aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Vooraanmelden

Andere vacatures

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Energy Technologies (Solar/Hydrogen)

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

HyET ontwikkelt technologieën die grootschalige introductie van decentraal opgewekte duurzame energie mogelijk maken.
De HyET Groep is gevestigd in Arnhem en bestaat uit:

 • HyET Solar houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van efficiënte flexibele en lichtgewicht PV-producten voor kosteneffectieve zonne-energie.
 • HyET Hydrogen focust zich op innovaties rondom Elektrochemische waterstofzuivering en -compressie, de ontbrekende schakel in waterstofmobiliteit.
Trainee Energy Technologies (Solar/Hydrogen)
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland

Engineering / Techniek, Consulting, Operations & Service

Nationaal Energietraineeship - Nederland

In 2050 wil de Nederlandse industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. De fabrieken draaien dan op duurzame elektriciteit uit zon en wind of energie uit aardwarmte, waterstof en biogas. De grondstoffen komen uit biomassa, reststromen en -gassen. De restwarmte gebruikt de industrie zelf of levert die aan de tuinbouw of gebouwen en woningen. De industrie is dan naast gebruiker van energie ook producent van energie. Er zijn innovaties nodig om dit te realiseren. Een enorme opgave waarvoor het Nationaal Energietraineeship namens de Industrie, jonge talenten zoekt. Al in 2030 moet de industrie minder COuitstoten, dat is een tussenstap op weg naar volledige duurzaamheid. Onze industrie wil uitgroeien tot de meest CO2-efficiënte industrie in Europa en wel op een manier die de internationale concurrentiepositie niet in gevaar brengt.

De onderstaande infographic geeft een overzicht van de belangrijkste afspraken die zijn gemaakt tussen alle betrokken partijen.

Heb je in je studie relevante kennis opgedaan die kan leiden tot een slimme en schone industrie? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan als Energietrainee.

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting Procestechnologie, Meet- en Regeltechniek, Scheikunde, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt bijdragen aan actuele verduurzamingsproblematiek en aan de slag met innovatieve oplossingen voor de Industrie
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie
Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten

Consulting, Overige

Nationaal Energietraineeship - Nederland

Wil jij bijdragen aan de energietransitie op regionaal niveau? Op dit moment werken gemeenten samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES) en aan de Transitievisie Warmte. Ze moeten belangrijke keuzes maken over de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. De RES is een belangrijk proces om de noodzakelijk samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren in voorbereiding op concrete projecten die hieruit voort gaan komen.

Gemeenten hebben hierbij behoefte aan ondersteuning van jonge talentvolle en gemotiveerde trainees. Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie ervaring opgedaan met ruimtelijke inpassingsvraagstukken van wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.
Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten