Overslaan en naar de inhoud gaan

Beleidsmedewerker Circulaire Economie Gemeente Venlo

Bedrijf: Nationaal Energietraineeship
Richting(en): Consulting |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Venlo
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. In het Rijksbrede programma Circulaire Economie staat wat nodig is voor een circulair Nederland in 2050.

De gemeente Venlo is intensief met dit onderwerp bezig. Zo is het stadskantoor van de gemeente Venlo ontworpen en gebouwd volgens cradle to cradle principes en heeft daarvoor diverse nominaties en prijzen ontvangen. Het team wat het beleid maakt wat uiteindelijk moet leiden tot een circulaire economie heeft behoefte aan versterking en is op zoek naar een zeer gemotiveerde en talentvolle starter.

Wil jij bijdragen aan deze enorme uitdaging?  Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt HBO of WO studie afgerond in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent communicatief vaardig en praktisch ingesteld en in staat om binnen kaders zelfstandig en proactief invulling te geven aan je werk/opdracht.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière en woont op reisafstand van de gemeente Venlo.
 • Als je tijdens je studie al relevante ervaring hebt opgedaan met de onderwerpen duurzaamheid en circulariteit is dat een pré.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ga je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Daar krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je volgt gastcolleges van top-experts uit het werkveld en gaat op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier  verschillende organisaties.

Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Vooraanmelden

Andere vacatures

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten

Consulting, Overige

Nationaal Energietraineeship - Nederland

Wil jij bijdragen aan de energietransitie op regionaal niveau? Op dit moment werken gemeenten samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES) en aan de Transitievisie Warmte. Ze moeten belangrijke keuzes maken over de opwekking van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en de daarvoor benodigde opslag en energie infrastructuur. De RES is een belangrijk proces om de noodzakelijk samenwerking tussen alle betrokken partijen te organiseren in voorbereiding op concrete projecten die hieruit voort gaan komen.

Gemeenten hebben hierbij behoefte aan ondersteuning van jonge talentvolle en gemotiveerde trainees. Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen en wilt aan de slag bij een gemeente.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie ervaring opgedaan met ruimtelijke inpassingsvraagstukken van wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.
Trainee Energie en Klimaattransitie voor Gemeenten
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Junior Beleidsmedewerker – Stichting Clok

Consulting, Overige

Nationaal Energietraineeship - Utrecht

Stichting CLOK draagt bij aan de kracht van een duurzame regionale en lokale economie. CLOK richt zich specifiek op het ondersteunen van besturen van lokale ondernemersverenigingen, parkmanagement en gemeenten.  Een belangrijk strategisch speerpunt voor de komende jaren is het verduurzamen van bedrijventerreinen.  CLOK heeft hiervoor een expert team opgezet en wil dit team uitbreiden met een aantal jonge gedreven talenten.

In opdracht van CLOK zijn we op zoek naar een starter met organiserend vermogen! Iemand die in samenwerking met gemeenten en individuele bedrijven een ledenorganisatie met een bestuur kan opzetten. Vervolgens in nauwe afstemming de juiste prioriteiten stelt en een toekomstgerichte agenda opstelt waarmee een parkmanagement organisatie aan de slag kan. Uiteraard werk je hierin nauw samen met een ervaren expert op dit gebied.

Heb jij dit organiserend vermogen en herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een relevante HBO- of WO-diploma, bij voorkeur in de richting van Bestuurskunde of Politicologie
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief.
 • Je hebt affiniteit met de energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, duurzame mobiliteit en circulaire economie.
 • Je hebt uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden.
 • Relevante werk of stage ervaring opgedaan binnen een overheidsorganisatie is een pré.
Junior Beleidsmedewerker – Stichting Clok
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Junior Consultant Lean – STEDIN

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Rotterdam

Stedin is een regionale Nederlandse netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. Stedin is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar huishoudens en industriële klanten. Stedin heeft in totaal bijna 4 miljoen aansluitingen

Binnen Stedin speelt de afdeling Change Office een hoofdrol in het faciliteren van alle veranderingen die nodig zijn om betrouwbare, transparante en kwalitatieve dienstverlening te kunnen blijven leveren nu én in de toekomst. Vanuit één veranderafdeling is Stedin beter in staat regie te houden op alle strategische initiatieven.

Ter versterking van het Change Office zijn we op zoek naar een junior Consultant LEAN. De vraag naar nieuwe klant aansluitingen is groot en daarop moet Stedin haar interne processen aanpassen. Als LEAN consultant ligt de focus is op het optimaliseren van deze bestaande processen. Wil jij bijdragen aan de strategische verander programma’s binnen Stedin? Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt relevante HBO of WO studie afgerond in de richting van (Technische) Bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt affiniteit met IT en projectmatig werken
 • Je bent communicatief vaardige teamspeler met een groot lerend vermogen
 • Je bent flexibel en neemt eigen verantwoordelijkheid over de invulling van je taak.
Junior Consultant Lean – STEDIN