Overslaan en naar de inhoud gaan

Professional Traineeship Lidl

Bedrijf: Lidl Nederland
Richting(en): Alle richtingen |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Het professional traineeship is het traineeship waarin jij je ontwikkelt door te werken op ons hoofdkantoor. Twee keer per jaar – in maart en september - starten wij met een 18 maanden durend traineeship. We zijn voor dit traineeship op zoek naar ambitieuze (net) afgestudeerden die op ons hoofdkantoor ervaring op willen doen en klaar zijn voor een kickstart van hun carrière.

Via het professional traineeship word jij als professional “grootgebracht” om het verschil te maken en mee te bouwen aan de toekomst van Lidl. Na het succesvol afronden van je traineeship stroom je uit als specialist op de afdeling van jouw traineeship. Zo krijg je snel de verantwoordelijkheden over jouw eigen projecten op de afdeling en kun je een bijdrage leveren aan het succes van Lidl.

Het traineeship wordt aangeboden in verschillende richtingen. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Marketing
 • Commercieel
 • Supply Chain
 • Recht & Compliance
 • Bouw & Vastgoed
 • Corporate Governance
 • Logistiek

Deze lijst is niet gelimiteerd. Het kan per start moment verschillen welke vacatures er online zullen komen. Mocht jouw richting er niet bij staan, dan zijn we op dat moment helaas niet op zoek naar een trainee op de desbetreffende vakafdeling.

Onze vacatures gaan ongeveer 6 maanden voor de startmomenten (maart en september) open. Onderaan deze pagina kun je dan alle openstaande professional traineeship vacatures vinden.

De baan

Je begint je traineeship met een basisopleiding in de supermarkt en je maakt kennis met diverse afdelingen in het distributiecentrum en op het regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden in één van onze regio’s.

Daarna ga je aan de slag op het hoofdkantoor binnen jouw traineediscipline. Door het mee draaien op de afdeling en het uitvoeren van verschillende projecten krijg je een goed beeld van jouw afdeling en de rest van de organisatie. Richting het einde van de 18 maanden word je voorbereid op de functie die je gaat bekleden na je traineeship. Binnen het professional traineeship stroom je uit in de rol van specialist of junior projectmanager op jouw afdeling. Mocht je al klaar zijn voor een volgende stap dan wordt er samen met jou gekeken of je na je traineeship kunt doorstromen in de rol van teamleider op jouw afdeling.

Daarnaast volg je gedurende het hele traineeship een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Tevens kun je gebruik maken van verschillende coaching gesprekken wanneer je in jouw ontwikkeling daar behoefte aan hebt. Intervisiebijeenkomsten samen met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en om van elkaar te leren.

Jouw profiel

Je werkt graag doelgericht en kunt aanpakken op het moment dat dit nodig is. Jij wacht niet af maar onderzoekt, vraagt en doet. Je voelt je thuis in onze no-nonsense cultuur en je krijgt energie van werken in een dynamische omgeving waarin de klant centraal staat en we samen met het team de beste resultaten willen behalen.

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding. De professional traineeships zijn open voor een brede groep afgestudeerden.
 • 0-2 jaar werkervaring.
 • Minimaal één praktische ervaring denk hierbij aan stage, vrijwilligerswerk, relevante bijbaan, een eigen onderneming of iets dergelijks.
 • Heb je al leidinggevende ervaring op gedaan dan is dat mooi meegenomen.
 • Heb je al ervaring opgedaan in de supermarkt / retailbranche dan heb je een streepje voor!

Wij bieden

 • Een kans waarin jij binnen 18 maanden een mooie stap kunt maken tot specialist met veel verantwoordelijkheden op een afdeling op ons hoofdkantoor.
 • Een uitgebreid programma met veel aandacht voor jouw ontwikkeling. 
 • Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je samen trainingen volgt en regelmatig kunt sparren.
 • Een uitdagende baan met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden.
 • De kans om mee te groeien met en bij te dragen aan één van de meest succesvolle retailorganisaties van Nederland.

Enthousiast?

Je kunt onderaan deze pagina vanaf 27 september weer solliciteren voor het startmoment maart 2022!

 

Tevens wordt er rekening gehouden met de op dat moment geldende corona maatregelen vanuit het RIVM. Dit kan invloed hebben op de inwerkperiode van jouw traineeship.

Vooraanmelden

Andere vacatures

werken-bij-Lidl Nederland
Aanmelden tot en met

Young professional finance Huizen (32-40 uur)

Banking / Finance

Lidl Nederland - Huizen

Wil jij als young professional je financiële carrière een flinke boost geven en je ambities waarmaken binnen onze dynamische, snel groeiende retail organisatie? Dit is je kans!

Voor onze financiële administratie op het hoofdkantoor in Huizen zoeken wij een ambitieus en gedreven financieel talent voor onze crediteurenadministratie. In deze rol ben je financieel betrokken bij de verwerking van al onze inkomende kostenfacturen en ga je een actieve bijdrage leveren aan het optimaliseren en automatiseren van onze processen.

Lidl groeit en dus ook de omvang van het aantal inkomende facturen. Bij ons is geen enkele factuur hetzelfde, dit maakt het werk divers en uitdagend. Binnen Lidl zijn er continu ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de afdeling altijd in beweging blijft. Daarnaast zijn wij voortdurend bezig om de processen omtrent de digitale verwerking van facturen te verbeteren. Je gaat werken in een informeel team met ongeveer 7 enthousiaste collega’s. Samen zijn jullie primair verantwoordelijk voor de verwerking van de inkoopfacturen die betrekking hebben op de niet-handels-waren binnen Lidl Nederland.

Young professional finance Huizen (32-40 uur)
werken-bij-Lidl Nederland
Aanmelden tot en met

Stage e-commerce Huizen (32-40 uur)

Online Marketing, Supply Chain

Lidl Nederland - Huizen

Startdatum: 01 september 2022

Voor de afdeling e-commerce zijn wij per september 2022 op zoek naar een enthousiaste stagiair die wil leren hoe het er binnen een groot bedrijf aan toe gaat.

Winkelend Nederland kent onze Lidl filialen. Draag jij eraan bij dat wij onze klanten nóg beter kunnen bedienen op het gebied van non-food producten? Als stagiair op het hoofdkantoor in Huizen ben je onderdeel van een grote afdeling binnen Lidl Nederland, namelijk onze afdeling Actiemanagement. Je maakt onderdeel uit van een jong en gedreven team en levert een belangrijke bijdrage aan de inkoop activiteiten op het gebied van non-food in Nederland. Zowel offline als online willen wij onze klanten uiteraard de perfecte winkelervaring bieden!

Stage e-commerce Huizen (32-40 uur)
werken-bij-Lidl Nederland
Aanmelden tot en met

Retail Management Trainee regio Zuid-Oost Nederland (32-40 uur)

Management

Lidl Nederland - Weert

Startdatum: 01 september 2022

Wil jij graag het verschil gaan maken in onze organisatie via ons retail management traineeship?  In 18 maanden ontwikkel jij jezelf op professioneel en persoonlijk vlak om vervolgens uit te stromen in een leidinggevende positie in één van onze winkels. Bij Lidl kun je het waarmaken!

Op 1 september 2022 starten wij weer met een nieuwe lichting trainees!  We zijn voor dit traineeship op zoek naar ambitieuze (net) afgestudeerden die leidinggevende ambities hebben en het ondernemerschap in zich hebben.

Retail Management Trainee regio Zuid-Oost Nederland (32-40 uur)