Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship Sales Academy Jacobs Douwe Egberts

Richting(en): Sales |
Niveau: HBO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Jacobs Douwe Egberts

Vacatureomschrijving

Ben jij klaar voor de perfecte start in je Sales-carrière? Wil je veel leren, investeren in jezelf en dat met A-merken als Douwe Egberts en Pickwick doen? Wij zoeken ambitieuze, commerciële HBO & WO-starters voor onze Sales Academy!

Waarom de Sales Academy?

De Sales Academy is een salestraineeship waarbij je jezelf binnen 1,5 jaar ontwikkelt tot volwaardig Accountmanager in de buitendienst. In een intensief opleidingsprogramma investeer jij in je kennis en vaardigheden en leg je een stevig fundament voor de rest van je carrière. De Sales Academy is opgebouwd uit het 70-20-10 principe.

 • 70% learning on the job
  Wij geloven erin dat je je pas echt ontwikkelt door het te doen. Je leert het meest van de fouten die je maakt tijdens het verkopen van onze A-merken. Je krijgt de ruimte om te vallen en weer beter op te staan. Je start op de Telesales afdeling waar je telefonisch de MKB-markt benadert. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden waardoor je zeker niet stilzit. Hoe meer jij leert, hoe sneller je gaat. In ongeveer anderhalf jaar tijd maak je minimaal twee carrièrestappen. Je gaat hierbij van koude acquisitie naar retentiemedewerker waarna je uiteindelijk doorgroeit tot senior. Kortom, je hebt zelf in de hand hoe snel je gaat en op welk moment je meer taken en verantwoordelijkheden krijgt.
   
 • 20% coaching
  JDE gelooft erg in het proactief coachen van elkaar. Bij de Sales Academy krijg je meteen een oud Sales Academy-deelnemer als mentor toegewezen. Daarnaast heb je eens per twee weken een coachingssessie met een teamleider. Verder zit je in een open ruimte met ervaren medewerkers en teamleiders. Dit doen we bewust zodat je tips & tricks krijgt die je direct in de praktijk kunt toepassen om je verhaal nog beter aan de klant over te brengen. Overigens word je gedurende je hele sales carrière bij JDE gecoacht, ook als je Accountmanager in de buitendienst bent!
   
 • 10% training en opleiding
  De Sales Academy is opgebouwd vanuit een goed fundament aan trainingen. In je eerste maanden krijg je een aantal basismodules waarin je bijvoorbeeld leert hoe je een gesprek succesvol kunt starten en bezwaartechnieken kunt toepassen. Aanvullend krijg je diverse trainingen in ons Sales Excellence programma om je gesprekstechnieken, sales- en onderhandelvaardigheden te ontwikkelen. Ook krijg je technische- en producttrainingen zodat je alle expertise in huis hebt voor je salescarrière.

Doorgroeimogelijkheden

Het is aan jou hoe snel en in welke richting je daarna gaat. Bijvoorbeeld naar de buitendienst met een eigen regio bij Fieldsales. Wij zullen je voorzien van de juiste kennis en begeleiden je bij het tot bloei laten komen van jouw commerciële talent.

Functie-eisen

Binnen de Sales Academy hebben we alleen plaats voor echte salestalenten. Slimme, energieke, enthousiaste personen, die altijd nieuwe mogelijkheden vinden om hun doel te bereiken. Echte winnaars die zich als een vis in het water voelen in een competitieve omgeving en die het een sport vinden om een ‘nee’ om te buigen naar een ‘ja’.

Daarbij is het belangrijk dat je:

 • Minimaal een HBO-opleiding hebt afgerond, of bijna bent afgestudeerd in bijvoorbeeld Commerciële Economie, Hotelschool of Small Business & Retail Management;

 • Aantoonbare ervaring in sales hebt en vanuit die ervaring zeker weet dat dit vakgebied bij je past;

 • De Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

Aanvullende informatie

Wij streven ernaar om het beste sales-traineeship van het land te zijn. Een plek in onze Sales Academy zorgt voor een kick-start van je salescarrière. We bieden een gedegen opleidingsprogramma en een fantastisch arbeidsvoorwaardenpakket. En last but not least… een heel leuk en hecht team met jonge ambitieuze collega’s!

Het fantastische arbeidsvoorwaardenpakket bevat onder andere:

 • Deze functie valt in schaal 7 van de Diensten CAO;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Bonus regeling welke kan oplopen tot maximaal 25%;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, solliciteer dan direct! Je kunt reageren ter attentie van Karen Bongers, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen de Graaf, Telesales Teamlead +31 611340999. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Ga naar de website van Jacobs Douwe Egberts

Other possibilities

werken-bij-Jacobs Douwe Egberts
Aanmelden tot en met

Accountmanager Small Business Regio Almere - Lelystad

Sales

Jacobs Douwe Egberts - Lelystad

Het team Small Medium Enterprises (SME) is binnen Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional één van de salessegmenten en staat te boek als dé opleidingsplek. Het Small Business team levert koffie- en theeconcepten voor bedrijven van 5 tot 50 medewerkers. De ambitie van het team is versneld doorgroeien tot de mentale en absolute nummer 1 koffie- en theespeler in Nederland. Binnen Small Business liggen kansen voor het oprapen en staat ondernemerschap centraal.
De focus ligt op het begrijpen van de behoeften en ambitie van organisaties. Hierdoor kunnen we gezamenlijk waarde creëren door innovatieve en kwalitatieve koffie & thee concepten neer te zetten. Een Accountmanager laat een klant na elk bezoek beter achter.
De Accountmanager richt zich primair op het ontwikkelen van zijn bestaande portefeuille en op het acquireren van nieuwe klanten.
De Accountmanager Small Business rapporteert aan de Field Sales Manager.

Wij stomen jou klaar!
Voor een solide begrip van onze business is het noodzakelijk om te starten bij de basis. Je krijgt een uitgebreid onboarding traject waarin het kennismaken met merken, producten en mensen centraal staat. Als je eenmaal klaar bent om aan de slag te gaan wordt een persoonlijk coachingsplan opgesteld op jouw behoeften gestoeld en ontvang je wekelijkse coaching van de Field Sales Manager.

 

Wat je gaat doen?

 • Realiseren van verkooptargets door ondernemerschap, discipline en leiderschap in je rayon;
 • Opstellen en uitvoeren van een strategisch rayonplan en hiermee anticiperen op de behoeften van je (lokale) markt;
 • Uitbreiden van de bestaande business en acquireren van klanten door ze te verrassen met innovatieve concepten;
 • Optreden als strategisch partner van ondernemers binnen de bedrijven en instellingen markt tot 50 medewerkers;
 • Verkopen van totaalconcepten (van ingrediënten, belevering, machines, service en financiering) die aansluiten bij de specifieke behoeften van het type bedrijf;
 • Coördineren en commercieel leiden van lokale tenders, offertes en samenwerkingsovereenkomsten;
 • Opbouwen, uitbreiden en beheren van relevante relatienetwerken;

 

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten binnen de B2B sector. Denk hierbij aan groot zakelijk segment, midden en klein bedrijf, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, horeca, leisure, etc. Kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit ons ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Accountmanager Small Business, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • Minimaal twee jaar ervaring in een commerciële functie;
 • Aantoonbare affiniteit met sales en ondernemend van aard;
 • In staat om gestelde targets te behalen en zelfs te overtreffen;
 • Communicatief, sociaal en creatief;
 • Ervaring met het opstellen van salesplannen en succesvol in consultative selling.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Deze functie valt in schaal 9 van de Diensten CAO;
 • Lease-auto;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Goede bonus regeling;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Karen Bongers, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Chris Schram, Field Sales Manager, bereikbaar op +31- 629053312.

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!

Accountmanager Small Business Regio Almere - Lelystad
werken-bij-Jacobs Douwe Egberts
Aanmelden tot en met

Accountmanager Small Business Noord-Nederland

Sales

Jacobs Douwe Egberts - Groningen, Drenthe, Friesland

Het team Small Medium Enterprises (SME) is binnen Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional één van de salessegmenten en staat te boek als dé opleidingsplek. Het Small Business team levert koffie- en theeconcepten voor bedrijven van 5 tot 65 medewerkers. De ambitie van het team is versneld doorgroeien tot de mentale en absolute nummer 1 koffie- en theespeler in Nederland. Binnen Small Business liggen kansen voor het oprapen en staat ondernemerschap centraal.
De focus ligt op het begrijpen van de behoeften en ambitie van organisaties. Hierdoor kunnen we gezamenlijk waarde creëren door innovatieve en kwalitatieve koffie & thee concepten neer te zetten. Een Accountmanager laat een klant na elk bezoek beter achter.
De Accountmanager richt zich primair op het ontwikkelen van zijn bestaande portefeuille en op het acquireren van nieuwe klanten.
De Accountmanager Small Business rapporteert aan de Field Sales Manager.

Accountmanager Small Business Noord-Nederland
werken-bij-Jacobs Douwe Egberts
Aanmelden tot en met

Traineeship Sales Academy Noord Nederland bij Jacobs Douwe Egberts

Sales

Jacobs Douwe Egberts - Zwolle

Ben jij klaar voor de perfecte start in je Sales-carrière? Wil je veel leren, investeren in jezelf en dat met A-merken als Douwe Egberts en Pickwick doen?

Wij zoeken ambitieuze en commerciële HBO & WO-starters voor onze Sales Academy waar nog enkele plekken voor beschikbaar zijn per November 2023!

Waarom de Sales Academy?

De Sales Academy is een salestraineeship waarbij je jezelf binnen 1,5 jaar ontwikkelt tot volwaardig Accountmanager in de buitendienst. In een intensief opleidingsprogramma investeer jij in je kennis en vaardigheden en leg je een stevig fundament voor de rest van je carrière. De Sales Academy is opgebouwd uit het 70-20-10 principe.

 • 70% learning on the job
  Wij geloven erin dat je je pas echt ontwikkelt door het te doen. Je leert het meest van de fouten die je maakt tijdens het verkopen van onze A-merken. Je krijgt de ruimte om te vallen en weer beter op te staan. Je start op de Telesales afdeling waar je telefonisch de MKB-markt benadert. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden waardoor je zeker niet stilzit. Hoe meer jij leert, hoe sneller je gaat. In ongeveer anderhalf jaar tijd maak je minimaal twee carrièrestappen. Je gaat hierbij van koude acquisitie naar retentiemedewerker waarna je uiteindelijk doorgroeit tot senior. Kortom, je hebt zelf in de hand hoe snel je gaat en op welk moment je meer taken en verantwoordelijkheden krijgt.
   
 • 20% coaching
  JDE gelooft erg in het proactief coachen van elkaar. Bij de Sales Academy krijg je meteen een oud Sales Academy-deelnemer als mentor toegewezen. Daarnaast heb je eens per twee weken een coachingssessie met een teamleider. Verder zit je in een open ruimte met ervaren medewerkers en teamleiders. Dit doen we bewust zodat je tips & tricks krijgt die je direct in de praktijk kunt toepassen om je verhaal nog beter aan de klant over te brengen. Overigens word je gedurende je hele sales carrière bij JDE gecoacht, ook als je Accountmanager in de buitendienst bent!
   
 • 10% training en opleiding
  De Sales Academy is opgebouwd vanuit een goed fundament aan trainingen. In je eerste maanden krijg je een aantal basismodules waarin je bijvoorbeeld leert hoe je een gesprek succesvol kunt starten en bezwaartechnieken kunt toepassen. Aanvullend krijg je diverse trainingen in ons Sales Excellence programma om je gesprekstechnieken, sales- en onderhandelvaardigheden te ontwikkelen. Ook krijg je technische- en producttrainingen zodat je alle expertise in huis hebt voor je salescarrière.

Doorgroeimogelijkheden

Het is aan jou hoe snel en in welke richting je daarna gaat. Bijvoorbeeld naar de buitendienst met een eigen regio bij Fieldsales. Wij zullen je voorzien van de juiste kennis en begeleiden je bij het tot bloei laten komen van jouw commerciële talent.

Traineeship Sales Academy Noord Nederland bij Jacobs Douwe Egberts