Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacature IT traineeship

Bedrijf: Calco
Richting(en): IT / ICT, Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Calco

Zonder IT achtergrond carrière maken in de IT? Het kan bij Calco!

Ja, je leest het goed! Ook zonder IT achtergrond kun jij aan de slag in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment. Wij geloven namelijk dat al jouw eerdere ervaringen bijdragen aan het succes van jouw toekomstige IT carrière. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het IT traineeship? We vertellen je graag meer!

Over het traineeship

Bij het IT traineeship van Calco krijg je dé kans om de theorie direct toe te passen in praktijk. In zo’n twee jaar tijd maak jij je de wereld van IT eigen. De eerste twee maanden van het traject word je opgeleid in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam. We laten je alle basisfacetten van de IT zien. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Zit de opleidingsperiode erop? Dan ga je 24 maanden op inzet bij een top 200 bedrijf in Nederland. Ook tijdens je inzet blijven we je ondersteunen met een persoonlijke coach en kun jij je via ons opleidingscentrum verder ontwikkelen om je ambities te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Richtingen

 • Automatiseren
 • Business IT
 • Data
 • Development
 • Infrastructuur
 • Operations
 • Risk & Security
 • Testen

De voordelen van ons traineeship voor jou

 • Je krijgt meteen een vast contract

 

 

 

 

 

 • Wij betalen jou vanaf dag 1
 • We helpen je bij het maken van de switch
 • Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
 • Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons IT traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.800 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Omdat de IT van oudsher een ‘mannenwereld’ is, zien wij het als onze missie om hier verandering in aan te brengen. Wij streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen binnen ons bedrijf en binnen de IT.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond of bent gestart. Voor onze traineeships verwachten wij dat je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.

Jouw profiel

 • Je hebt een hbo- of wo bachelor diploma. Je studierichting maakt niet uit (geen bachelor diploma? Check onze Potentials vacature)
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Je hebt affiniteit met IT en wil jezelf graag ontwikkelen op het gebied van IT
 • Jij kunt jouw hoofd koel houden in drukke periodes en vindt zowel zelfstandig werken als in groepsverband werken prettig
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn

Ons aanbod aan jou

 • De kans om te ontdekken welke functie binnen IT bij jou past
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Vanaf inzet €3060 bruto per maand (incl. vakantiegeld en eindejaarsbonus)
 • Een onkostenvergoeding €1,- netto per werkdag en €2,- netto thuiswerkvergoeding op dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan.)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach) bedrijf van Nederland
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)

Het traject

Crash Course

De eerste twee weken staan in het teken van de Crash Course, waarin je de grondbeginselen van de IT leert. Je maakt kennis met verschillende thema's binnen de IT, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat IT inhoudt. Zo leer je de technische kant (programmeren, leren over infrastructuur en werken met databases) tot aan het praktische gedeelte van IT (analyseren en leiden van processen). Ook ga je aan de slag met het behalen van certificaten.

Deep Dives

Nu je – in basis – een beeld hebt van de breedte van IT en jouw mogelijkheden hierin, ga je je verder specialiseren via Deep Dives. Geen zorgen, wij helpen je bij het kiezen van de Deep Dives die het beste bij je passen. Samen kijken we welke richting het beste op jouw kwaliteiten, leerpunten, wensen en ambities aansluit. Benieuwd welke richtingen je op kan gaan? Scroll naar boven en check de richtingen!

Match

Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. We kijken naar een geschikte rol voor jou, maar wij vinden het ook belangrijk dat jij past in de bedrijfscultuur van een opdrachtgever.

Inzetperiode

Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden. Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) namelijk langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen. Zo helpt Calco je om ook tijdens je inzetperiode je ambities te realiseren. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw Calcollega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

Overstap naar de opdrachtgever

Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Dit blijft echter wel altijd je eigen keuze.

Ga naar de website van Calco

Other possibilities

werken bij calco
Aanmelden tot en met

Vacancy English IT traineeship

IT / ICT

Calco - Amsterdam

Yes, that’s right. Even without an IT study background or IT work experience, you have the opportunity to start a career in what is currently the most innovative business sector. We believe that all your previous experiences will contribute to your future IT career. You get paid from day 1 and you receive a fixed contract. Curious about the possibilities of the Calco IT traineeship? We are happy to tell you more.

 
Vacancy English IT traineeship
werken bij calco
Aanmelden tot en met

Vacature Business IT traineeship

IT / ICT

Calco - Amsterdam

Je hebt management potentieel. En sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je analytisch en weet jij technische vraagstukken te vertalen op een manier die begrijpelijk is voor iedereen. Check! Met deze talenten kun jij de schakel worden tussen de business en de IT. In dit management traineeship bieden we je graag de kans om te starten in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment; de IT. Bij Calco zijn we er namelijk van overtuigd dat jij met al jouw eerdere ervaringen kan zorgen voor een frisse blik in dit vakgebied. En de kennis die je nog niet hebt? Die doe je op tijdens het traineeship! Wij leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Business IT traineeship? Lees dan snel verder!

Vacature Business IT traineeship
werken bij calco
Aanmelden tot en met

Vacature IT traineeship Potentials

IT / ICT

Calco - Randstad

Inderdaad. Na het vwo een hbo of wo studie gestart maar niet afgerond, maar wel de ambitie om nieuwe skills te leren? Dan kun je een mooie IT carrière starten. Want als jij gek bent op IT én je bent leergierig, zien wij potentie in jou en kun je starten met het IT traineeship Potentials. En wist je al dat wij jou betalen vanaf dag 1 én dat je een vast contract krijgt? Lees snel verder voor meer info!

Vacature IT traineeship Potentials