Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship Openbaar bestuur

Bedrijf: Berenschot
Richting(en): Management, Operations & Service |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Startdatum: 01 oktober 2021
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij (bijna) afgestudeerd masterstudent, sterk geïnteresseerd in de publieke sector en heb je een positief kritische instelling? Denk je graag mee over hoe het openbaar bestuur beter kan functioneren? Wil jij ervaren wat het adviesvak inhoudt en aan de slag met vraagstukken binnen alle lagen van de overheid? Dan is het traineeship openbaar bestuur bij Berenschot echt iets voor jou! 

Wat ga je doen als trainee Openbaar bestuur?

Overheden staan voor grote uitdagingen. Van het realiseren van de energietransitie tot het goed vormgeven van de jeugdzorg en Wmo, en van de aanpak van de stikstofproblematiek tot de omgang met het coronavirus. Opgaven die kunnen botsen of waar mensen verschillend over denken. Opgaven die betrekking hebben op onvoorspelbare ontwikkelingen en/of die alleen met andere partijen opgelost kunnen worden. 
 
Berenschot adviseert bestuurders en de (ambtelijke) top van gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen, maar ook van samenwerkingsverbanden in de aanpak van deze uitdagingen. Zodat zij zoveel mogelijk waarde kunnen realiseren voor hun inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. 

Als trainee bij Berenschot start je op 1 oktober 2021 en maak je in één jaar een vliegende start met het adviesvak. Onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen de adviesgroep openbaar bestuur werk je direct mee aan diverse opdrachten en bouw je jouw kennis en vaardigheden flink uit. Als trainee werk je mee in uiteenlopende projecten – vaak wel aan vier tegelijk! Denk daarbij aan: 

  • Opstellen van strategieën voor gemeenten en regio’s, samen met de politiek, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners. 

  • Uitvoeren van integriteitsscans voor bestuurders van gemeenten. 

  • Ontwikkelen van trainingen voor ambtenaren om opgavegestuurd te werken. 

  • Evalueren van sturing en toezicht op uitvoeringsorganisaties in opdracht van een ministerie.  

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer. 

Daarnaast werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan en groei je samen met andere trainees in het adviesvak door opleiding en het uitvoeren van praktijkcases. Jouw eigen initiatief en ideeën zijn daarin zeer welkom. Uiteraard word je bij dit alles goed begeleid. 

Vooraanmelden

Other possibilities

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) operational excellence

Operations & Service, Consulting

Berenschot - Utrecht

Ben jij in de afrondende fase van je studie, volg je een master, en lijkt het je leuk om te proeven aan het werk bij een organisatieadviesbureau? En heb je interesse in het werkveld van operational excellence? Dan spreken we je graag voor deze leuke stage!

Wij zoeken iemand die op zoek is naar een meewerkstage voor 4/5 dagen per week (startdatum in overleg, liefst op korte termijn). Je wordt opgenomen in een informeel en divers team, met consultants van verschillende niveaus. Je wordt begeleid door een ervaren adviseur en gaat meewerken aan het ontwikkelen van het dienstenaanbod op het gebied van operational excellence. Daarnaast werk je mee aan verschillende projecten, waarin je een ondersteunende en faciliterende rol krijgt. Zo kun jij het adviesvak leren kennen, de wereld van operational excellence verkennen, en vooral heel veel leren!

Je gaat meewerken aan projecten bij onze klanten. Onze klanten zijn toonaangevende bedrijven in de sectoren maakindustrie, energie, water, mobiliteit en technische dienstverlening. Iets voor jou? Top! Lees vooral verder.

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stage duurzame mobiliteit (Hyperloop programma)

Consulting

Berenschot - Utrecht

Startdatum: 01 september 2021

Berenschot zoekt per 1 september 2021 een stagiair voor onze adviesgroep Energie en Leefomgeving. De focus in deze stage ligt op het Hyperloop Development Program, waar wij als Berenschot partner in zijn. Wil jij bijdragen aan het uitdenken van de route naar de realisatie van één van de meest innovatieve mobiliteitsoplossingen van de toekomst? Ben jij analytisch, ambitieus en hou je wel van een uitdaging? Dan horen we graag van jou!

Met het Hyperloop Development Program loopt Nederland voorop in het waarmaken van het  idee van de visionair Elon Musk: een toekomstbestendig transportsysteem zo snel als een vliegtuig, maar ook zo schoon als een elektrische trein. Het onderzoeksprogramma heeft het doel om de komende jaren te kijken naar de haalbaarheid van de hyperloop, het testen van de technologie en het onderzoeken van het hyperloopecosysteem. Het Europese hyperloopcentrum dat nu in Groningen gebouwd wordt moet de eerste stap worden op weg naar een Europees hyperloopnetwerk. Vanuit Berenschot brengen wij binnen het programma in beeld wat er in Nederland en de EU nodig is aan stappen en besluitvorming om tot de eerste routes te komen.  

De adviesgroep Energie en Leefomgeving is een club van enthousiaste en ambitieuze professionals, die ons land stap voor stap een stukje duurzamer en dus mooier maken. Lijk het je leuk om hieraan bij te dragen? Laat het ons weten!

werken bij Berenschot
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Strategy, Funding & Innovation (SFI)

Banking / Finance, Consulting, Engineering / Techniek

Berenschot - Onbekend

Berenschot SFI zoekt masterstudenten voor werkstages. De werkstages zijn bedoeld voor studenten met affiniteit met complexe strategische, financiële en technologische vraagstukken. Bijvoorbeeld studenten (technische) bedrijfskunde, economie of techniek (fotonica, solar, micro-electronica, maakindustrie).

De werkstage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. 

Globaal bestaat de werkstage uit de volgende onderdelen:

· Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.
· Indien gewenst worden trainingen in professionele (advies)vaardigheden aangeboden.

Je bent bij voorkeur beschikbaar voor een periode van 6 maanden. De stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Het hoofdkantoor van Berenschot is gevestigd in Utrecht, maar regelmatig wordt gewerkt elders in het land, daarom is een OV-studentenkaart een pre.