Stage Talent Management / Corporate Citizenship

Marketing / Product Management, Consulting
WO
Accenture
Location: Amsterdam
Voeg toe als favoriet

Omschrijving

Accenture heeft een wereldwijd Corporate Citizenship programma genaamd 'Skills to Succeed'. Het doel van dit programma is om wereldwijd 500.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen door hen de vaardigheden te leren om succesvol te kunnen participeren op de arbeidsmarkt.

 

In Nederland werkt Accenture in het kader van dit Corporate Citizenship programma onder andere samen 'De Normaalste Zaak', een initiatief om inclusief ondernemen te bevorderen. Accenture coördineert en faciliteert in deze samenwerking een netwerk van ongeveer 35 grote bedrijven in Nederland (w.o. ABN AMRO, ING, NS, Ahold, McDonalds, Alliander, DSM, Albron, ISS, DEEN, PostNL, USG People). Het voornaamste doel van dit netwerk is om praktische voortgang te maken met ‘inclusief ondernemen’, waarbij duurzame plaatsing van arbeidsgehandicapten bevorderd wordt bij grote Nederlandse werkgevers.

 

Als stagiair bied je ondersteuning binnen dit programma. Je helpt het Grote Bedrijven Netwerk te faciliteren en verzorgt de kennisdeling tussen de aangehaakte partijen. Verder ga je aan de slag met het inrichten van een website waarop de best practices over inclusief ondernemen worden gedeeld. Eventueel additioneel onderzoek op het gebied van Talent Management of Change Management is mogelijk. Er ligt bijvoorbeeld een onderzoeksopdracht om de inzet van mensen met een beperking in kennisintensieve organisaties te onderzoeken. Een onderzoeksopdracht is in nader overleg te bepalen.

Plaats in de organisatie

De stage vindt plaats binnen Accenture Management Consulting. Een team van Accenture consultants, uit verschillende geledingen van de organisatie, zal op part-time basis meewerken aan de opdracht. De dag-tot-dag aansturing zal plaatsvinden door een consultant uit de Talent & Organisation praktijk van Accenture.

Kwalificaties

Geef hier duidelijk aan wat voor student er gezocht wordt op gebied van opleiding e.d.

  • Je bent in het laatste jaar van je studie aan de Universiteit, bij voorkeur een afstudeerrichting op het gebied van: Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Arbeids- en Organisatiepsychologie of gelijkaardig;
  • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met Corporate Citizenship (Corporate Social Responsibility) en/of Talent Management;
  • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
  • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken.

Wat levert het jou op?

  • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants; 
  • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking; 
  • Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture; 
  • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor. 

Solliciteer online

Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wies van der Ven via stages@accenture.com.

Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met management consulting, technology services en outsourcing. Met meer dan 275.000 medewerkers, waarvan ongeveer 2.400 in Nederland, bedienen we klanten in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance bedrijven en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en -functies. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De wereldwijde omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2013, bedroeg 28,6 miljard Amerikaanse dollar.

Andere mogelijkheden

Stage Innovation Accelerator

Accenture
WO
PR / Communicatie, Engineering / Techniek, Marketing / Product Management

Internship Drivers, Challenges & Threats to digital omni-channel initiatives

Accenture
WO
Banking / Finance, Marketing / Product Management

Internship Security Marketing

Accenture
WO
PR / Communicatie, Management, Marketing / Product Management