Overslaan en naar de inhoud gaan

Stedin

3630 werknemers

Stedin - Traineeship Toekomstmaker

Deadline: 30-05-2024 12:00:00
Full time / Part Time
Full Time
Niveau
WO
Per maand
€3700,83

Dit ga je doen

In plaats van een gelikte vacaturetekst laten we liever onze eigen Toekomstmakers aan het woord om hun ervaringen te delen.

Even voorstellen:
Anouk Cornelissen

 • 25 jaar, Bsc Molecular Science and Technology en Msc Chemical engineering.

 • Toekomstmakers opdracht: adviseur duurzaamheidsstrategie.

 • Meest trots op: Het organiseren van de duurzaamheid awards. Het was heel leuk om iets te organiseren om mensen in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd aandacht te creëren voor duurzame thema's.


Marc de Groot

 • 25 jaar, International and European Law en master Energy & Climate Law.

 • Toekomstmakers opdracht: Beheer Bijzondere Aansluitingen.

 • Meest trots op: De snelheid waarmee je niet alleen jezelf maar ook je lichtinggenoten ontzettend goed leert kennen is heel bijzonder. Je deelt veel met elkaar en gaat samen op zoek naar wie je bent en wie je wilt zijn in een werkomgeving.


Anouk en Marc nemen je mee in hun Toekomstmakers Traineeship en hun bijdrage aan de energietransitie.

Wat je bij Stedin gaat doen als Toekomstmaker?
Tijdens het tweejarige traineeship ontdek jij wat er allemaal komt kijken bij de energietransitie en welke rol Stedin hierin speelt. Je krijgt een contract voor 2,5 jaar zodat je na het traineeship voldoende ruimte hebt om te kijken naar welke functie je door wil groeien binnen Stedin.

Hoe het traineeship er uitziet en wat daar bij komt kijken, hebben we hier voor je uiteen gezet: https://www.stedin.net/werken-bij/werkgebied-toekomstmakers.

De werkdag van Anouk

 • Mijn dag begint altijd om 8:45 uur met een kwartiertje om de dag voor te bespreken met mijn team. Tot de pauze houd ik me bezig met verschillende dingen; ik geef feedback op een presentatie van een collega, lees informatie over een nieuw onderwerp of zit in een korte meeting om een vraag te stellen aan een collega over hoe we de nieuwe duurzaamheidsstrategie gaan vormgeven.

 • In de lunch ga ik bijna altijd buiten een rondje lopen om ergens lunch te halen. Rondom ons kantoor op Blaak zitten veel goede eetplekjes. Vaak ben ik door de dag heen ook kort bezig met persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld een training van een extern bedrijf of neventaken. Hier krijg je gewoon tijd voor om te kunnen doen naast je andere taken en werkzaamheden.

 • Meestal pak ik rond 17:00 de fiets weer en ga ik lekker naar huis. Of ga ik met collega’s een drankje doen in de buurt van kantoor, samen naar een social event of sporten.


De werkdag van Marc

 • Met de HSL trein van Amsterdam Centraal naar Blaak ben ik mooi om 8:30 uur op kantoor. In de trein kijk ik vast wat er op mijn planning staat. Op kantoor haal ik koffie bij de koffiebar op de 6de verdieping met wat andere Toekomstmakers. Om 9 uur start een sessie die ik begeleid om monteurs in de operatie dichter bij onze mensen te brengen. Om 11:00 uur evalueer ik hoe het is gegaan en wat er voor volgende sessies nog nodig is.

 • Om 12:00 uur haal ik met mijn lichting trainees bij de Italiaanse broodjeswinkel een overheerlijk broodje. Om 13:00 uur start ons lichtingsoverleg waar we bespreken hoe we de volgende personal development training willen insteken. Om 15:00 uur sluit ik aan bij het teamoverleg van een van onze buitendienst teams.

 • Om 16:15 uur pak ik de trein terug en werk in de trein aan de presentatie die ik de volgende dag moet geven aan mijn opdrachtgevers. Om 17:00 uur kom ik aan op Amsterdam centraal en pak ik de fiets weer naar huis.

De inhoud van het programma is breed en voor elke Toekomstmaker anders, want jij kiest op basis van jouw interesses en ontwikkelpunten met welke projecten en opdrachten je aan de slag gaat. In deze video vertellen andere Toekomstmakers over hun opdracht en ervaring bij Stedin.

Jouw sterke punten, worden we blij van

 • Waarom je voor het Toekomstmaker Traineeship moet kiezen? Marc: De Toekomstmakers trainees staan hoog aangeschreven binnen Stedin. Daardoor geeft het traineeship ontzettend veel kansen: intensieve persoonlijke ontwikkeling, veel verschillende opdrachten waardoor je het hele bedrijf leert kennen, de deur die bij iedereen openstaat en de sterke band die je met je lichting ontwikkelt. Als jij denkt dat er nog veel te leren valt na je studie en je een passie hebt voor de energietransitie zou ik zeggen: solliciteer. Kansen als deze zijn schaars, dus ga ervoor!
 • En waarom misschien niet? Anouk: Als je je graag vast wilt bijten in 1 onderwerp, is dit niet de juiste keuze. Je begint elke 6 maanden weer met een nieuw onderwerp. Het is wel heel erg leuk als je uitgedaagd wilt worden, je wordt enorm vrij gelaten in de keuzes die je kan maken en je krijgt de kans om veel te ontdekken.


Dit denken wij in ieder geval dat je nodig hebt om het traineeship een succes te maken
Als Toekomstmaker ga jij aan de slag met de grote uitdagingen van de energietransitie en laat je je stem horen. Je hebt of ontwikkelt een eigen visie op de rol van verschillende partijen en bedenkt praktische oplossingen voor uitdagingen die we tegenkomen.

 • Je hebt net een wo-masterdiploma op zak (of behaalt deze binnenkort).

 • Als je in 2024 of uiterlijk start 2025 afstudeert kan je meedoen aan deze ronde. Met elke WO-achtergrond en passie om in de energietransitie jouw stempel te drukken, maak jij serieuze kans om de volgende Toekomstmaker te worden.

 • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring. 

 • Je bent bevlogen en vasthoudend om het verschil te maken in de energietransitie. Bouwen aan duurzame innovaties en beter netbeheer, dat is wat jij wil! 

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!

Een goed team, daar hoor je bij

Je start samen met andere Toekomstmakers aan het traineeship. Met hen bouw je snel een hechte band op en doe je veel activiteiten samen zowel binnen als buiten Stedin. Er worden veel activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld Jong Stedin, de jongerenvereniging van Stedin. Denk aan sociale bijeenkomsten en borrels, maar ook inhoudelijke workshops en sportactiviteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden om snel te integreren en je thuis te voelen!

Mooie arbeidsvoorwaarden, die wil je hebben

Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, weet je meteen waar je aan toe bent:

 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je een bruto maandsalaris van €3700,83 gebaseerd op 40 uur per week, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP.

 • Bovenop je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? Of meer verlofdagen? In 
  onze nieuwe Rekentool krijg je alvast een voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden.

 • Je leert de organisatie en de energietransitie over de hele breedte kennen. Je wordt intensief begeleid door professionals binnen én buiten Stedin. Jouw coach en onze partner op het gebied van talentontwikkeling (Ormit) helpt jou om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te versnellen, zodat jij je ontwikkelt tot een zelfbewuste young professional.

 • Samen met ons maak je werk van een leefwereld vol nieuwe energie. Na het tweejarige programma kun je doorgroeien naar een passende functie binnen Stedin. Welke functie dit uiteindelijk wordt, is aan jou.

Daar komt dit nog bovenop:

 • Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer.

 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement of je nieuwe voetbalshirt). En claim jij alvast een plek in het volgende Stedin Voetbaltoernooi?

 • Volgens ons Stedin@Work concept zorgen we dat jij met energie kunt werken. Of dat nu thuis is of op kantoor met collega’s en andere Toekomstmakers. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV vrij-abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen!

 • Jong Stedin, de jongerenvereniging van Stedin, die veel leuke activiteiten organiseert.

 • Bij Stedin is iedereen welkom. Daarom is er ook ruimte voor persoonlijke wensen zoals een gebedsruimte of het verschuiven van werktijdens tijdens de ramadan.

Marc: ''Stedin is echt een ontzettend goede werkgever. Niet alleen in de arbeidsvoorwaarden, maar juist ook in de open cultuur en de mogelijkheden die er zijn.''