Overslaan en naar de inhoud gaan

Stedin

3630 werknemers

Stedin - Traineeship Hoogspanningstechniek

Deadline: 31-07-2024 12:00:00
Niveau
MBO

Dit ga je doen

Heb je een baan, maar wil je meer bijdragen aan de maatschappij? Zoek je uitdaging, zekerheid en/of meer plezier in je werk? Maak de switch naar techniek en ontdek je vaardigheden tijdens het nieuwe 1-jarige Traineeship Hoogspanningstechniek van Stedin. Dit Traineeship gaat op 1 augustus 2024 van start en je hebt hiervoor geen technische opleiding nodig! We bieden je direct een mooi salaris, een gaaf traject op maat, kennismaking met diverse technische vakgebieden, een MBO 3 opleiding Hoogspanningtransport (2 dagen per week) en leuke uitstapjes samen met de andere trainees.

Het Traineeship Hoogspanningstechniek van Stedin is er speciaal voor talent met én zonder technische achtergrond of opleiding. Wat kun je goed? Wat vind je leuk? Wij helpen je graag om dat te ontdekken. Het is handig als je in of rondom Rotterdam, Den Haag, Goes of Utrecht woont.

Hoe ziet dit Traineeship eruit?

Op donderdag 1 augustus start je samen met 9 collega-trainees met een Onboarding van een maand. Je krijgt een uitgebreide kick-off en de hele groep doorloopt hetzelfde programma waarin je certificaten en veiligheidstrainingen volgt. Je ziet elkaar dagelijks en je hebt samen een groepsapp om in contact te blijven met elkaar. Daarnaast word je begeleid door een vaste collega om jou wegwijs te maken in de organisatie.

In september, nadat je de certificaten op zak hebt, ga je het veld in en start je MBO opleiding! Deze opleiding volg je onder werktijd en wordt geheel gefinancierd door Stedin. Je gaat 3 dagen per week mee met onze ervaren monteurs en 2 dagen per week naar school, het Techniek College Rotterdam. Na 3 maanden (in december) verander je van werkplek en na 3 maanden (in maart) weer. Je gaat dus om de drie maanden bij een andere afdeling van Zakelijk Complex aan de slag. Namelijk bij hoogspanningsstations (Stations), beveiligingstechniek (Secundaire Montage) en bij de afdeling die aan de verbindingen werkt Kabels & Lijnen (Primaire Montage).

Je kunt denken aan de volgende werkzaamheden.

Meteen al een blik achter de schermen werpen en een voorproefje krijgen van de sfeer of het echte werken bij Stedin? Neem eens een kijkje in de werkdag van onze collega’s Hoogspanning: 

Stationsonderhoud:

 • Installaties in het energienet schakelen en aarden (o.a. COQ, Eaton, ABB, Siemens)
 • Netscheiders onderhouden
 • Weerstandsmetingen uitvoeren
 • Transformatoren inspecteren

Meteen al een kijkje nemen bij Stationsonderhoud?

Kijk: https://youtu.be/aXg8EfOFcuU?si=jfUjgICTcYzc1gFg

Primaire montage (Kabels & Lijnen):

 • Installaties in het net schakelen en aarden (o.a. COQ, Eaton, ABB, Siemens)
 • Eindsluitingen maken in de stationsinstallaties en op de transformatoren
 • Mofverbindingen maken tussen twee 50kV kabels
 • In de hoogspanningsmast klimmen en werkzaamheden uitvoeren (dit mag als je wil, maar hoeft niet!)

Bekijk hier hoe een werkdag eruit kan zien bij Primaire montage: https://www.youtube.com/watch?v=YIzVM7jGVMI&t=27s

Secundaire montage:

 • Opbouwen en plaatsen van kasten ten behoeve van de beveiligen, bedieningen en regelingen in onze stations
 • Laagspanningskabels trekken tussen de diverse besturingskasten en bijvoorbeeld transformatoren, scheiders, vermogensschakelaars etc.
 • Het ombouwen van bestaande vaak nog analoge veldkasten naar een volledig op afstand bedienbare digitale veldkast volgens de nieuwste technieken.
 • Aansluiten van regelschakelaars op onze vermogenstransformatoren
 • Plaatsen en aansluiten gelijk (DC) en wisselrichters (AC) en verdeelsystemen

Een sneak preview van secundaire montage? Bekijk 'm hier: https://youtu.be/4T06CDSlYPM?si=5bOhX65rhx20ccPQ

Je krijgt direct jouw eigen (elektrische) bedrijfsbus en een lijst met adressen van de hoogspanningsstations, zodat je op de verschillende hoogspanningslocaties aan de slag kan met jouw gereedschappen achterin. Je hebt geen bevoegdheid om dit alleen te doen, dus je bent altijd met een ervaren collega. Je zal gedurende het jaar zowel meewerken in het onderhoud als in de projecten. Op deze manier draag je bij aan het bouwen, beheren en benutten van ons hoogspanningsnetwerk, zodat we klaar zijn voor de toekomst.

Het doel is dat jij na je traineeship een goed beeld hebt gekregen van het werk in de hoogspanning. Jij stroomt uit op de werkplek waar jij de meeste energie van krijgt.

Het traineeship is niet alleen leren en werken, maar ook samen met de andere trainees toffe activiteiten beleven! Samen met je collega-trainees krijg je tijd om je zowel individueel als gezamenlijk te ontwikkelen, maak je uitstapjes bij andere afdelingen en onderneem je leuke activiteiten die jullie als groep weer hechter maakt.

Jouw sterke punten

Wat onze trainees in opleiding gemeen hebben? Ze werken graag met hun handen, zijn creatief, denken in oplossingen en willen het naadje van de kous weten. Wist je dat de trainees die jou voorgingen vaak uit de meest uiteenlopende werk- en opleidingsachtergronden komen? Zo hebben we collega’s die bijvoorbeeld werkten in de detailhandel, financiële sector en horeca. Jouw sterke punten:

 • Minimaal een mbo 3 diploma en werkervaring (ook als je een hbo- of wo-opleiding hebt nodigen we je graag uit om te solliciteren).

 • Zin om aan de slag te gaan in de techniek! Je motivatie vlamt je vooruit.

 • Je hebt affiniteit met de techniek. Zien we dit niet terug in je cv? Dan lezen we hier graag meer over in jouw motivatiebrief.

 • Je herkent het maatschappelijk belang van de energietransitie en wil hier graag jouw steentje aan bijdragen.

 • Je bent communicatief vaardig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. We kunnen als organisatie op je vertrouwen.

 • Je vindt het leuk om in verschillende teams te werken. Gedurende het programma wissel je namelijk drie keer van team om door je ervaren collega’s meegenomen te worden in de verschillende specialismes.

 • Een goede start (want dat is het halve werk!) te maken. Daarom is het handig als je in augustus en september geen vakantieplannen hebt.

 • Om snel te kunnen schakelen en beschikbaar te zijn, is het ook fijn als je binnen maximaal 30 minuten reisafstand van Rotterdam, Den Haag, Goes of Utrecht woont.

 • Een rijbewijs, zo rij je straks namelijk direct weg in jouw bedrijfsbus.

Een goed team

Vanaf dag één maak je deel uit van een groep enthousiaste en gezellige collega’s. Waar je samen en van ervaren collega’s leert, maar waar je ook de ruimte krijgt om zelfstandig je mouwen op te stropen. Wat jouw team verder kenmerkt? Altijd toegewijd en zorgvuldig aan het werk, want veiligheid is bij ons heel belangrijk.

Mooie arbeidsvoorwaarden

Je kiest niet voor een baan, maar voor een carrière. Met volop groeikansen. Doorgroeien naar technisch specialist, uitvoerder, werkvoorbereider of zelfs doorgroeien naar een functie buiten dit vak? Met jouw ambitie maak je het waar. En wij helpen je natuurlijk!


Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, dan weet je meteen waar je aan toe bent:

 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je een startsalaris van €3000,- gebaseerd op 40 uur per week.

 • Het Persoonlijk Budget bedraagt 16% van je brutosalaris, dit is zo’n €480,- bruto extra per maand. Daarnaast bouw je ook nog 8% vakantiegeld op. In onze nieuwe Rekentool krijg je een alvast voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden. 

 • Een volledig betaalde MBO 3 Hoogspanningstransport opleiding die je onder werktijd mag volgen.

 • Je krijgt per jaar 24,5 vakantiedagen plus een Persoonlijk Budget. Je kan hiermee extra vrije dagen kopen (max. 35,5 dagen), kiezen voor extra salaris of dit juist gebruiken als aanvulling van je pensioen.

 • Een buitendienstvergoeding van netto €80,- per maand.

 • Je bouwt prima pensioen bij het ABP op, waarvan 70% van de premie wordt betaald door Stedin.

 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een budget van €500,- bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sport abonnement)


Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

 • Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer.

 • Je gaat genieten van een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk, maar thuis ook. Samen kijken we flexibel naar de roosters en plannen we jouw werkdagen zodat die balans voor jou goed is.

 • Je krijgt een bedrijfsbus van ons. Zo zit je zelf achter het stuur van jouw werk! En kun je gelijk je nieuwste gereedschappen kwijt.

 • Je krijgt een laptop en telefoon. Liever je eigen telefoon gebruiken? Dan kun je kiezen voor de Bring Your Own Device vergoeding van netto €30,- per maand. Ook nog eens duurzamer!

 • Jouw ontwikkeling staat centraal: Meer leren? Dat kan! Volg cursussen of opleidingen; wij betalen ze. Doorgroeien? Hier helpen we jou natuurlijk bij.