Scriptiestage Deloitte Consulting Strategy & Operations(FSI) | TraineeshipsOverzicht.nl
Business Talent Network

DeloitteScriptiestage Deloitte Consulting Strategy & Operations(FSI)

Aanmeld Deadline 25-03-2014
Richting

Accounting

Finance

Consulting

...
>> Alles bekijken
Niveau
WO
Locatie
Amstelveen
Deadline:
25-03-2014 (Over Verstreken)
Richting:

Accounting

,

Finance

,

Consulting

Niveau:
WO
Locatie:
Amstelveen
Startdatum:
-
25-03-2014
Deadline
Verstreken
Bekijk hier alle openstaande Stages van Deloitte

Je opdracht

Ben je geïnteresseerd in IT trends (cloud, social media) en de daarbij horende organisatorische trends bij de Verzekeraars en Banken dan is dit je kans om daarover je scriptie te schrijven! Om onze dienstverlening aan deze toonaangevende bedrijven te verbeteren zijn wij altijd op zoek naar nieuwe inzichten die kunnen leiden tot een kwaliteit dan wel winst verhoging bij onze klanten.

De digitale revolutie heeft sluipenderwijs de verzekeringsbranche in de afgelopen jaren al radicaal doen veranderen. De meeste impact is zichtbaar in het verkoopkanaal van de verzekeraar. Na eenvoudige verzekeringsproducten, bijv. een reisverzekering, wordt het steeds gemakkelijker om online complexere producten af te sluiten. Ook claimsverwerking en verzekeringsbeheer wordt steeds meer digitaal gefaciliteerd. Maar ook aan de achterkant zijn grote veranderingen zichtbaar. De administratieve verwerking van kleine mutaties vindt bij veel verzekeraars al volautomatisch (‘straight through processing’) plaats, en ook wordt data intelligentie ingezet om bijvoorbeeld bij de claimsintake goed geïnformeerd beslissingen te nemen over de behandeling van de schadegevallen.

Verzekeraars herkennen de mogelijkheden van digitale technologieën en staan aan de vooravond van experimenten met mobiel verzekeren, inzet van social media en ‘big’ data-analytics in het verkoopkanaal.

Waar eerst alleen ‘niche’ partijen mogelijkheden zagen, dwingt de digitale revolutie nu ook de ‘grote’ verzekeraars tot transformatie van hun processen en hun informatietechnologie om de kosten te beperken en de klant te bedienen op een wijze die past in de 21e eeuw.

Dit onderzoek heeft als doel de impact in kaart te brengen van digitalisering (internet, social media) en gerelateerde ontwikkelingen zoals big data, op de processen en informatietechnologie van verzekeraars. De opdracht is exploratief onderzoek naar de digitale toepassing per per processtap in de keten (verkoop & claimsbehandeling) type verzekering (leven, schade, pensioen) en type afnemer (particulier, MKB, groot-zakelijk).

Het onderzoek heeft als gewenste resultaat een inventarisatie van belangrijke IT-trends en ontwikke-lingen in de verzekeringssector, de grootste succes- en faalfactoren voor toepassing, hindernissen voor toepassing en een concrete inventarisatie van toekomstkansen voor verzekeraars. Wil jij meedenken en een onderzoek doen organisatorische transformatie door de nieuwe technologische mogelijkheden dan is dit je kans!

Lees meer

Jouw profiel

Heb jij interesse om vanuit een stage een bijdrage te leveren aan Deloitte Consulting? Dan maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:
•Momenteel bezig met het laatste jaar van je universitaire studie. Relevante studies kunnen zijn Technische Bedrijfskunde, Technische Bestuurskunde, Economie, Econometrie of Bedrijfskunde (of aanverwante opleidingen);
•Je hebt een interesse in Consultancy en de ontwikkelingen van de (multi)nationals in de Financial Services Industry;
•Je bent analytisch sterk, hebt goede research en presentatie vaardigheden en kunt denken op een (hoog) abstractie niveau;
•Je bent een echte teamplayer;
•Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen en om eventueel later aan de slag te gaan als consultant;
•Je barst van de ambitie om de top te bereiken!

 

Lees meer

Je werkveld

Het team van Strategy & Operations adviseert toonaangevende publieke en private cliënten bij de ontwikkeling en implementatie van (organisatie) strategie. Opdrachten variëren van het formuleren van corporate strategy, post-fusie integratie, inrichting nieuw besturingsmodel, kostenreductie en procesverbetering. Overkoepelend begeleiden wij programma management, enterprise portfolio management en richten wij onafhankelijke project management offices in.

Alle opdrachten worden gekenmerkt door een combinatie van (kwantitatieve) analyse, presentatie- en project management vaardigheden.

Lees meer

Je carrierepad en arbeidsvoorwaarden

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte een toonaangevende organisatie op het gebied van Audit, Tax, Consulting en Financial Advisory Services. Onze consultants zijn marktleider in diverse segmenten van de markt. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoogopgeleide collega's werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open en professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Lees meer

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je op de lees meer & aanmelden button klikken.

Lees meer

Werken bij Deloitte

Branche
Accountancy
Banking/Finance
Consultancy
Technology / Industry
Hoofdkantoor Holland
Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen, Utrecht
Medewerkers buitenland
182000
Medewerkers NL
4847