Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

3.1 Het sorteren van variabelen in SPSS

Het sorteren van variabelen kan erg gemakkelijk door naar data te gaan, en vervolgens op sort cases te klikken. Verplaats de variabelen die je wilt sorteren naar sort by.

Het is ook mogelijk om een deel van je gegevens te selecteren, ga hiervoor naar data, dan naar select cases. Kies de optie if conditon is satisfied en klik op if. Er zal een scherm verschijnen, typ in dit scherm de gegevens die je wilt behouden.

Voorbeelden:

  • Leeftijd > 45 and leeftijd < 40

    Hier wordt de leeftijd 46 t/m 39.

  • Leeftijd = 50

    Hier worden alleen de personen geselecteerd van 50 jaar.

  • Leeftijd < 20

    Hier worden alleen de personen geselecteerd van 0 tot en met 19 jaar.

Voer de gewenste gegevens in en klik op continue.

Let op de volgende opties die je kunt gebruiken: als je kiest voor filtered worden de geselecteerde gegevens tijdelijk verwijderd maar als je deleted kiest worden de gegevens allemaal verwijderd als je de data opslaat. Het is handig om voor deze selectie de functie save as te gebruiken.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
Finance
Het Finance Traineeship is een van de richtingen waarin je kunt starten als trainee binnen NN Group. Deze richting is voor studenten met een financiële achtergrond die hun talent willen toepassen in het Finance vakgebied.
30-04-2017
Deadline
Vandaag