Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat - Regio Traineeship

Geplaatst op: 22 april 2024
Deadline: 20-05-2024 12:00:00
Niveau
Richting
Per month
€ 3119

Regio traineeship

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit en watermanagement of duurzame leefomgeving en milieu? En vind jij het leuk om te werken in één van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio traineeship iets voor jou!

Het gebeurt in de regio

Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s. De medewerkers binnen deze onderdelen zijn verantwoordelijk voor alle objecten van Rijkswaterstaat (wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, wateren en keringen) die zich in die regio bevinden. Samen met de andere (landelijke) onderdelen van Rijkswaterstaat werken zij aan het optimaal beheer, het gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van Rijkswaterstaat. Naast andere onderdelen van Rijkswaterstaat zijn bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten belangrijke partners van de regionale onderdelen.

Bijzondere objecten en uitdagingen per regio

Iedere regio heeft zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Zo beheert regio Midden-Nederland bijvoorbeeld het grootste zoetwaterreservoir van Nederland (het IJsselmeer), inclusief de Afsluitdijk. Daarentegen is West-Nederland Zuid een gebied waar de zee en rivieren een grote invloed hebben en waar waterveiligheid centraal staat. Regio West-Nederland Noord is verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van onder andere onze hoofdstad Amsterdam en van Schiphol. Regio Zuid-Nederland beheert alle (vaar)wegen, wateren en objecten in Brabant en Limburg, zoals de snelweg A2 en de Maas.

Regio Oost-Nederland is de rivierendienst van Rijkswaterstaat en is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in Overijssel en Gelderland. Tenslotte beheert regio Zee en Delta onder andere de wereldberoemde Oosterscheldekering, onderdeel van de deltawerken die Nederland tegen het water te beschermen. Tijdens het Regio Traineeship kun jij ervaring opdoen in verschillende regio's of ervoor kiezen 2 opdrachten in dezelfde regio uit te voeren.

Welke track kies jij?

Het Regio traineeship is opgedeeld in 3 richtingen, de zogenoemde tracks. Je solliciteert op de track die het beste bij jouw interesses en achtergrond past. In 2 jaar tijd zal jij je ontwikkelen tot een volwaardig professional binnen dit vakgebied. Bij alle tracks werk je samen met experts van Rijkswaterstaat en bijvoorbeeld met provincies, gemeenten en waterschappen.

3 tracks binnen het Regio traineeship

Als trainee asset management los je technische vraagstukken op en houd je je bezig met de staat van de assets binnen jouw gebied

Asset management

Bekijk deze track

Het verbeteren van de water- en bodemkwaliteit, circulaire economie, klimaatadaptatie en het bevorderen van een duurzame leefomgeving zijn grote uitdagingen voor Rijkswaterstaat

Duurzame leefomgeving & milieu

Bekijk deze track

Bij Rijkswaterstaat werken we samen met onze partners iedere dag aan complexe vraagstukken die bijdragen aan vlot en veilig (vaar)verkeer

Mobiliteit & watermanagement

Bekijk deze track

Werken en leren binnen jouw vakgebied

In 2 jaar tijd ontwikkel jij je binnen het door jou gekozen vakgebied. Je opdrachten duren steeds 12 maanden. Je start in de regio West-Nederland Zuid (Rotterdam, Dordrecht en Rijswijk), Zee en Delta (Middelburg, Rijswijk, Terneuzen en Goes), Midden-Nederland (Utrecht en Lelystad), West-Nederland Noord (Haarlem, Amsterdam en IJmuiden), Oost Nederland (Arnhem) of Zuid-Nederland (Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Tilburg en Roermond).

Naast dagelijkse begeleiding op de afdelingen waar je terecht komt, krijg je aan de start van het traineeship een mentor toegewezen. Je mentor helpt je gedurende het programma met dingen waar je tegenaan loopt als starter en met het uitstippelen van je loopbaan.

Trainingsprogramma

Naast je werkzaamheden volg je een trainingsprogramma, met meerdaagse trainingen zoals 'Effectief Beïnvloeden' en 'Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid'. Je doet dit niet alleen: vanaf het begin van je traineeship ben je onderdeel van een traineegroep. Er worden activiteiten voor jou en je traineegroep georganiseerd om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en om Rijkswaterstaat beter te leren kennen. Na 2 jaar weet je goed welke functies bij je passen en kan je uitstromen naar een vaste baan in 1 van de regio's.

Voordelen van het Regio Traineeship

Startsalaris

Je krijgt een startsalaris van € 3119 bij een werkweek van 36 uur.

Jouw ontwikkeling

Je ontwikkelt je in 2 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied.

Persoonlijke begeleiding

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor.

Bijdrage aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland.