Overslaan en naar de inhoud gaan

Pon

16000 werknemers

Pon - Management Traineeship

Deadline: 28-04-2024 12:00:00
Work Experience
0
Niveau
WO
Richting
Per month
€3300

Wat ga je doen

Start als Pon Management Trainee: “Enjoy the freedom to build your own career!”

Pon beweegt mensen. Letterlijk, van A naar B. Maar ook figuurlijk, want we lopen liefst voorop als het om maatschappelijke topics gaat. Van het streven naar duurzaamheid tot inclusie: We move you to a better world. Dat lukt alleen als we toptalenten met allerlei achtergronden, ervaringen en perspectieven aantrekken. Talenten zoals jij dus! Het Pon Management Traineeship is dan ook meer dan ‘zomaar’ een ontdekkingsreis door onze 110 bedrijven tellende organisatie: het is een programma dat jou beweegt om samen met ons een positief verschil te maken.

Hoe zit het traineeship in elkaar?
Als Management Trainee voltooi je drie projecten van zes maanden en een Customer Experience-opdracht van twee maanden bij vier verschillende Pon-bedrijven. De duur van je Traineeship zal in totaal 20 maanden zijn.

Het eerste project wordt samen met jou geselecteerd door je Talent Development Manager. Je bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de volgende drie projecten. We dagen je uit om Pon volledig te verkennen, door projecten te doen in verschillende bedrijfsgroepen (Automotive, Bike, Equipment & Power Systems en Agricultural Products & Services), verschillende functionele gebieden (zoals Marketing, Sales, Supply Chain, enzovoort) en zowel in Nederland als in het buitenland.

Tijdens je Customer Experience-opdracht ontdek je de kernactiviteiten van Pon en heb je direct contact met verschillende klanten. Je gaat de werkvloer op! 

Gedurende je traineeship zal er een sterke focus zijn op je persoonlijke ontwikkeling: je hebt toegang tot externe coaches, neemt deel aan drie trainingsweken en hebt verschillende collega's om je onderweg te ondersteunen: de Talent Development Manager, een senior mentor, project sponsors en natuurlijk de trainee (alumni) community. 

Na je management traineeship
Het Management Traineeship is ontworpen om de competenties van onze toekomstige leiders te ontwikkelen. Pon streeft ernaar trainees voor te bereiden op een Managementfunctie of andere belangrijke positie binnen vijf tot zeven jaar na voltooiing van het programma. Tijdens je laatste project solliciteer je naar je eerste functie. Typische rollen voor een Management Trainee na het programma zijn Marketing Manager, Proposition Marketeer, Team Lead Inside Sales, (Digital) Project Manager, Operations Manager, Business Development Manager, Customer Success Manager en nog veel meer.

Wat vragen we van jou

Je hebt de kans om je eigen toekomst vorm te geven, daarom is het volgende vereist: 

 • Een gezonde dosis autonomie, eigenaarschap, flexibiliteit, en (vooral) ondernemerschap;
 • Je legt makkelijk contact en zoekt altijd naar verbinding. Samenwerken met mensen met de meest uiteenlopende achtergronden en op allerlei organisatieniveaus ligt je goed;
 • Een WO-master (afgerond voor  September 2024), liefst aangevuld met (wat) ervaring in internationale settings;
 • Aantoonbare affiniteit met de mobiliteitssector + de drive om een positief verschil te maken; 
 • Communicatieve skills in het Nederlands en het Engels;
 • Je hebt minder dan twee jaar werkervaring;
 • Uiteindelijk zijn we vooral erg benieuwd naar jou als mens. Waarom heb jij bepaalde keuzes gemaakt en hoe heeft dit jou gevormd?
Wat bieden wij

Je zult werken voor een van de grootste Nederlandse familiebedrijven. Je krijgt ook de vrijheid om je eigen carrière op te bouwen (maar echt!). Tijdens je traineeship bieden we: 

 • Wij bieden 32 vakantiedagen en een competitief startsalaris van €3.300 - €3.600, exclusief 8% vakantietoeslag en 13e maand salaris. 
 • Een bewezen programma om een toekomstige leider te worden bij Pon. 
 • Unieke en uitgebreide ondersteuning om jezelf te ontwikkelen (talent development manager, senior mentor, externe coach en training). 
 • Leren door te doen; drie business projecten en één customer experience opdracht in verschillende disciplines en Pon-bedrijven, zowel nationaal als internationaal. 
 • Een ondernemende cultuur die je in staat stelt om te experimenteren, innoveren en echt impact te maken. 
 • En natuurlijk krijg je een laptop, smartphone en een mooie auto!
Over de organisatie

Pon is een familiebedrijf met meer dan 16.000 medewerkers wereldwijd, opererend vanuit honderden locaties in meer dan 34 landen. Met merken als Volkswagen, Gazelle, Caterpillar, Cervélo, Porsche, Greenwheels en Urban Arrow heeft Pon een sterke positie op het gebied van mobiliteit. Pon is actief op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen, met corporate startups zoals Revolt, Shuttel en Lease a Bike. Daarnaast ontwikkelt Pon nieuwe technologiegedreven proposities, zoals connected cars, connected bicycles en last-mile oplossingen.

Wil je meer informatie over Pon? Bekijk onze corporate movie en website.

Aanvullende informatie
Heb je meer informatie nodig over het traineeship? Raadpleeg onze website jobsatpon.com/traineeship of neem contact op met Sélinde, Sandra of Kristel, via trainee@pon.com.

Overige informatie

We verwelkomen sollicitaties tussen 28 maart en 28 april 2024. De eerste stap van het sollicitatieproces vereist het uploaden van je cv zonder profielfoto. Kort na het uploaden van je cv ontvang je een e-mail met verdere instructies over je pre-assessment en je video-interviewen meer informatie over de rest van de selectieprocedure.

Je moet al deze onderdelen uiterlijk op 28 april voltooien, dus zorg ervoor dat je je cv enkele dagen voor de deadline uploadt, om voldoende tijd in te bouwen voor het maken van de pre-assessment.


Alle stappen en belangrijke data 
Onze selectieprocedure bestaat uit 5 stappen:

 • Aanmelden en pre-assessment: 28 maart - 28 april 
 • Assessment: 2 mei - 6 mei
 • Selectiegesprekken: 13, 14, 15, 16 of 17 mei 
 • The Game is (P)on: 22 mei 
 • Final Selection Days: 28 of 29 mei

Het zou fijn zijn om de data van de selectieprocedure alvast in je agenda te blokkeren, zodat we een kort en soepel selectieproces kunnen garanderen. 

Hopelijk kunnen we je daarna meteen een mooie aanbieding doen! Houd er wel rekening mee dat wanneer je de baan binnen Pon accepteert, je op elk moment tussen september en november 2024 zal beginnen.