Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn wij

Moongro is het grootste online recruitment platform voor jong hoogopgeleid talent in Nederland en België. Al meer dan 13 jaar is Moongro de full-service partner voor bijna 300 multinationals in Nederland en België op het gebied van Recruitment en Employer Branding richting jong, hoogopgeleid talent. De doelgroep wordt bereikt door de inzet van 26 verschillende niche websites, via verschillende social media kanalen, door meerdere (recruitment) events en door een zeer sterk offline campus netwerk. Doordat Moongro eigenaar is van alle kanalen, worden de doelstellingen van klanten altijd gerealiseerd.

Moongro is gevestigd in Haarlem. Vanuit hier is Moongro iedere dag bezig met het realiseren van groei voor onze cliënten.

Moongro groeit elk jaar met meer dan 50 % en wij zijn ons team flink aan het uitbreiden! Wij zoeken energieke, positieve en ondernemende nieuwe collega’s die ons team komen versterken.

Wat wij doen

Employer Branding 

Voor het vinden van hoog opgeleid talent is het bijzonder belangrijk om continu in beeld te zijn bij de doelgroep. De websites van Moongro bieden bedrijven al meer dan tien jaar een zeer krachtig platform om met meer dan 500.000 talenten te communiceren.

Door middel van een samenwerking brengen honderden bedrijven zich succesvol onder de aandacht bij het hoogopgeleid talent, waarbij specifiek ingezoomd kan worden per expertise. Zo kan een advocatenkantoor communiceren met juristen en een grote ICT dienstverlener juist met IT-ers of techneuten. Bedrijven zijn via het netwerk bovendien actief gekoppeld met Facebook, Linkedin, Twitter, nieuwswebsites en verschillende app’s. Doordat Moongro verschillende Facebook pagina’s beheert, heeft Moongro de mogelijkheid verschillende doelgroepen zeer gericht te bereiken.

Daarnaast worden bij evenementen verschillende effectieve kanalen ingezet. Moongro legt de nadruk op testimonials en ervaringen van werknemers. Deze testimonials worden op SollicitatieBlog.nl geplaatst. Door de ervaringen van werknemers, krijgt het hoogopgeleid talent een goed beeld van hoe het is om voor uw bedrijf te werken.

Tevens helpen meer dan 100 talent recruiters en city marketeers bedrijven om in specifiek per doelgroep geselecteerde colleges presentaties te geven over de mogelijkheden binnen een bedrijf en de talenten in het college een flyer aan te bieden. Op deze wijze bouwen veel grote bedrijven ieder jaar actief via Moongro aan hun employer branding, wat hen vervolgens enorm helpt om hun recruitmentdoestellingen te realiseren.

Recruitment solutions

Al meer dan tien jaar werkt Moongro voor de grootste multinationals in Nederland wanneer het gaat om de werving van hoogopgeleid talent. De unieke combinatie van online- en offline recruitment biedt bedrijven zekerheid en resultaat. Iedere klant werkt samen met een vaste accountmanager, die het hele jaar actief adviseert en er voor zorgt dat de recruitmentdoelstellingen daadwerkelijk gerealiseerd worden. 

Multinationals werken met Moongro wanneer zij specifiek op zoek zijn naar toptalent voor het invullen van hun traineeships, starterfuncties, bijbanen, business-courses en inhousedagen. Tevens helpt Moongro ook bij het invullen van functies voor hoogopgeleide professionals tot 10 jaar werkervaring, zowel vast als interim.

Promotie

Via het online recruitment platform promoten onze klanten hun bedrijfsprofiel, business-courses, traineeships, stages, inhousedagen, young professional vacatures en professional vacatures op nationaal niveau. Bij studenten bestaat een behoefte om zichzelf via Moongro direct goed te informeren betreffende de karakteristieken van een bedrijf en zo potentiële werkgevers met elkaar te vergelijken. Voor elk bedrijf biedt Moongro op maat gemaakte promotie, van events tot stages. Dit wordt gedaan door middel van online- en offline promotie.

Als u een samenwerking met Moongro aangaat, plaatsen wij onbeperkt uw traineeships en events op al onze websites. Tegelijkertijd biedt Moongro studenten de service dat nagenoeg alle traineeships en talentprogramma’s van kwaliteit op de website te vinden zijn.

Online promotie

Op het gebied van online promotie biedt Moongro diverse opties. Online branding wordt gedaan door middel van visuals en video’s. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een event of traineeship van uw bedrijf ‘in the picture’ te plaatsen. Deze wordt dan op de homepage van een van de websites geplaatst en springt zo in het oog van het hoogopgeleide talent.

Met meer dan 80.000 likes op Facebook is Moongro veruit het grootste platform als het gaat om social recruiting van hoogopgeleide studenten, trainees, starters en young professionals. Moongro beheert tien Facebook pagina’s waar regelmatig vacatures, sollicitatietips en werkervaringen op worden geplaatst.

Doordat Moongro een goed inzicht in de markt heeft, wordt de mogelijkheid geboden om zeer gericht en in korte tijd de juiste personen te bereiken via Facebook. Dit doen wij door middel van Facebook campagnes op de verschillende pagina’s. Deze Facebook campagnes zorgen ervoor dat de clickrate van de vacaturesite en aantal aanmeldingen omhoog gaan.

Daarnaast beschikt Moongro over een grote database van universitaire studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden en zich actief op de arbeidsmarkt oriënteren. Deze studenten hebben ons bewust hun gegevens verstrekt om geïnformeerd te worden over zaken die interessant kunnen zijn met betrekking tot arbeidsmarktoriëntatie.

U kunt via ons gebruik maken van de e-mailadressen van die studenten. Uw bedrijf kan dus ook gerichte mailings verzenden. Onze database bestaat uit 16 verschillende expertisegebieden, namelijk: accounting, juridisch, marketing, sales, IT, notariaat, offshore & maritiem, supply chain, fiscaal, finance, banking, HR, management, communicatie, consulting en techniek. Op deze manier kan Moongro voor u dus een bijzonder effectieve mailing versturen, direct gericht aan uw doelgroep.

Als u interesse heeft om via ons een mailing te verzenden, neem dan contact met ons op, zodat Moongro u kan informeren over de mogelijkheden.

Offline promotie

De ambassadeurs en city marketeers van Moongro brengen traineeships, startersfuncties, business-courses en inhousedagen onder de aandacht door middel van het houden van enthousiaste doelgerichte collegepraatjes op Nederlandse universiteiten en hogescholen. Na afloop van een college krijgen alle aanwezige studenten een flyer mee waar alle informatie nader op te raadplegen is.

Naast de doelgerichte collegepraatjes is het mogelijk om de talent recruiters in te zetten. In iedere grote studentenstad heeft Moongro tientallen talent recruiters. Talent recruiters zijn high potential studenten die speciaal geselecteerd zijn op hun grote netwerk. Wanneer uw bedrijf op zoek is naar talenten, gaan de talent recruiters in hun netwerk op zoek naar de perfecte match. Wanneer een talent recruiter één of meerdere matches heeft gevonden, dragen wij u de CV’s aan. 

Tevens heeft Moongro met een groot aantal studie- en studentenverenigingen in Nederland op diverse vlakken samenwerkingsverbanden. Moongro promoot career events, sponsort producten tijdens career events, organiseert trainingen en helpt met het recruiten van talent. De partnerships met verenigingen helpt Moongro bij het uitbreiden van het netwerk wat zorgt voor een groter bereik. 

Marktonderzoek

Moongro staat dicht bij de kleine wereld van topstudenten en wil dat ook blijven. Door constant contact met de doelgroep weet Moongro exact wat er bij de bovenlaag van de studenten speelt, waar zij zich mee bezig houden en wat zij zoeken in een toekomstig werkgever. Deze kennis onderbouwt Moongro door regelmatig marktonderzoek uit te voeren, zowel voor klanten als voor onszelf. Zo is Moongro altijd op de hoogte van waar studenten uit een bepaalde branche zich vooral bevinden. Deze onderzoeken zijn gebaseerd op studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden en zich serieus op de arbeidsmarkt aan het oriënteren zijn. Dé doelgroep voor de topwerkgevers dus! 

Moongro geeft u een concreet rapport met harde feiten in handen. Maar belangrijker, Moongro voorziet u niet alleen van verwerkte data, maar vertaalt die data ook naar inzichtelijke en duidelijke aanbevelingen. Moongro vertelt u wat de gewenste inhoud en lengte van een business course is, hoe het ideale traineeship eruit ziet en welke karakteristieken de toptalenten van Nederland zoeken in hun werkgever. Kortom u wordt voorzien van gedegen, praktische adviezen met betrekking tot de inrichting van uw werving en selectie beleid en kunt deze aanwenden om uw eigen aantrekkingskracht te vergroten.

Organisatie van Recruitment Events en Career Events

Dit jaar organiseerde Moongro het Recruitment Innovation Event. Verschillende topsprekers brachten hier aan de hand van concrete succesverhalen in beeld op welke innovatieve manieren zij de hoogopgeleide doelgroep met groot succes weten te bereiken. De events die Moongro organiseert zijn veelal actief en informeel van aard en daardoor juist bijzonder effectief. Omdat het organiseren van dit soort evenementen veel tijd en energie kost voor individuele bedrijven, zet Moongro jaarlijks meerdere unieke recruitment events in de markt. 

Per event nemen dan meerdere bedrijven deel, waardoor de studenten met het bezoeken van één activiteit op een bijzondere manier uitgebreid kennis kunnen maken met meerdere potentiële werkgevers. De dag is zo opgezet dat enkele activiteiten gezamenlijk plaatsvinden, maar dat er ook vooral veel ruimte is voor de studenten om specifiek kennis te maken met uw bedrijf.

Universitaire topstudenten, die in het laatste of voorlaatste jaar van hun studie zitten, nemen deel aan de evenementen. Topstudenten zijn voor ons studenten die tijdens hun universitaire studie bovengemiddelde cijfers halen en daarnaast ervaring hebben in de vorm van bestuursactiviteiten, buitenlandervaring, topsport en andere zaken waardoor zij hun persoonlijke vaardigheden breed hebben ontwikkeld.

Ook helpt Moongro bedrijven met de organisatie van Career Events. Moongro geeft u strategisch advies over de invulling en executie van bijvoorbeeld inhousedagen en business-courses.

Journalistieke service

Moongro heeft een complete journalistieke dienst in huis. De dienst werkt ‘custom-based’ en dus precies zoals deze het meest effectief voor uw bedrijf ingezet kan worden. Zo kunnen inhoudelijke stukken over uw bedrijf geschreven worden, maar u kunt ook een journalist bij uw event aanwezig laten zijn om daarvan een verslag te laten schrijven. Ook de nazorg met betrekking tot een event kan Moongro voor haar rekening nemen. Daarbij worden er bijvoorbeeld verslagen van uw recruitment event geplaatst in universiteitskranten en verenigingsbladen. Onze journalisten zijn specialisten op dit gebied en kunnen uw boodschap dan ook perfect communiceren.