Overslaan en naar de inhoud gaan

Opstellen van een theoretisch kader

Opstellen van een theoretisch kader

Het opstellen van je theoretisch kader is een belangrijk onderdeel van je scriptie. Het is namelijk de basis van je onderzoek. Een goede structuur vinden en de juiste informatie vinden is essentieel voor het schrijven van een goed opgebouwde scriptie. Hierbij is het ook belangrijk dat je de juiste bronnen weet de vinden die je kunt gebruiken om je onderzoeksvragen te beantwoorden. 

Hoe vind je goede bronnen?

Het vinden van de juiste bronnen is een lastig onderdeel van je scriptie. Er staan al enorm veel artikelen online en in boeken geschreven over jouw onderwerp, maar niet specifiek over jouw onderzoek. Het is aan jou om een betrouwbare en bruikbare bron hiervoor te vinden. Om te starten kan je het beste literatuur gaan uitzoeken die passen bij jouw onderwerp en deze kort scannen. Als je er een paar hebt verzameld kun je deze gaan lezen en kiezen welke het beste bij jouw onderwerp passen. Als je weet dat de bron betrouwbaar is en er bruikbare informatie in staat voor je onderzoek, dan kun je deze bron gaan gebruiken. 

Hoe schrijf je een theoretisch kader?

Veel studenten willen het gedeelte over het theoretisch kader zo snel mogelijk afronden. Het is nou eenmaal niet het meest spannende gedeelte van je scriptie. Een goede tip hiervoor is om een duidelijke planning te maken om je literatuur goed bij te houden. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd krijgt om alles goed door te lezen en te koppelen aan je onderzoek. 

Hoe vind je de beste modellen en theorieën?

Ook is het belangrijk om je onderzoek te versterken door goede modellen en theorieën te gebruiken. Deze kun je vinden door op schoolbanken de juiste zoektermen te gebruiken. Probeer hierbij verschillende combinaties om aan meer bronnen te komen. Op deze manier kom je vanzelf de beste informatie tegen die je kunnen helpen bij het onderzoeken van je vragen. 

 

MNG Scriptie articles