Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondersteuning van je afstudeerbegeleider

Ondersteuning van je afstudeerbegeleider

Iedere student heeft het nodig, ondersteuning van je afstudeerbegeleider. Deze persoon kan het verschil maken tussen het halen van je studie of het niet halen. Een goede band en connectie is dus van belang. Hoe die persoon jou kan helpen of wat je kan vragen lees je hier.

Jouw situatie

Je zit momenteel in het laatste jaar van je studie en je wil dit jaar erg graag afstuderen. Je moet hiervoor een scriptie maken en hebt natuurlijk andere zaken die moeten worden afgerond. Er komt een hoop stress bij kijken door het feit dat je het goed zal moeten doen om dat diploma te verkrijgen. Het is daarom fijn om van mensen steun te krijgen, maar niet iedereen kan je even goed helpen. Familie en vrienden hebben bijvoorbeeld niet allemaal de juiste kennis om jou te helpen.

Ondersteuning van je afstudeerbegeleider 

Vanuit school of andere onderwijsinstelling krijg je een afstudeerbegeleider aangewezen, die jou met verschillende zaken kan helpen. Denk hierbij aan zaken als kiezen van een onderwerp voor je scriptie of een onderzoeksvraag. Ook kan hij je helpen bij motivatieproblemen of onzekerheid bij het maken van je scriptie, wat weer kan leiden tot bijvoorbeeld faalangst en studie ontwijkend gedrag. Met een afstudeerbegeleider kan je voor jezelf een structuur krijgen die zal leiden tot het succes van je scriptie. Een goede band met je afstudeerbegeleider kan ervoor zorgen dat je een beter resultaat haalt en gemotiveerder bent tijdens het proces.

Extra hulp

Soms is de begeleiding die je vanuit school krijgt voor jou niet genoeg. De afstudeerbegeleiders zijn nou eenmaal ook docenten en hebben het dus druk met les geven of andere studenten. Wanneer je niet genoeg begeleiding vanuit school ervaart kan je er ook voor kiezen een andere professional in te schakelen. Er zijn meerdere bureaus die studenten helpen bij hun scriptie en dit kan zorgen voor meer ontspanning bij de student.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

MNG Scriptie articles