Overslaan en naar de inhoud gaan

IT Health hackathon

Hackathons worden voornamelijk gehouden in de IT. Hackathonoverzicht.nl specialiseert zich dan ook IT Hackathons. Het komt ook wel eens voor dat bedrijven organiseren die zich richten op andere expertises en richtingen.

Een thema hackathon richt zich op een bepaald beperkt probleem/project zoals software om een bepaald product te ontwikkelen. Een thema hackathon is beter in staat om vak experts aan te trekken. Het thema brengt de juiste mensen om tafel doordat er een gezamenlijk probleem en/of interesse is. Ieder brengt daarbij zijn eigen vaardigheden.

Zo kan het thema health zijn, IT is een belangrijk onderdeel voor technische innovaties.
Zo leven er in Nederland 16 miljoen mensen. Één op de vier daarvan krijgt te maken met een psychische stoornis in zijn of haar leven. Dat zijn vier miljoen mensen in Nederland. Innovatie is hard nodig en kan de kwaliteit van vele levens verbeteren. Daarom worden er onder anderen HealthHacks georganiseerd. Een healthhack is een hackathon voor de gezondheidszorg. Vanuit een probleem in de gezondheidszorg bundelen zorgprofessionals, technische, designers, programmeurs, patienten, hackers en innovators hun talenten samen om een oplossing te bedenken die de zorg verbeterd.
Een heathhackathon is daarin net anders dan andere hackathons. Het komt vaak voor dat verschillende landen bij een healthhack samen werken. Daarnaast komt het ook voor dat artsen en patienten betrokken worden in het ontwikkelen van een idee. Hoe diverse het team hoe meer er rekening gehouden kan worden met alle verschillende aspecten.

Blog Categories: scriptie