Overslaan en naar de inhoud gaan

Berenschot - Trainee (cyber) Security en Privacy

Deadline: 09-01-2024 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Gaat jouw hart sneller kloppen van het zorgen dat organisaties weerbaar zijn tegen cyberdreigingen, informatie goed beveiligd is en privacy van mensen beschermd wordt? Zie jij het als een uitdaging om organisaties te helpen bij het goed inrichten hiervan? Kun jij ze laten zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is en waarom het zo belangrijk is om te doen? Wil je werken in een gezellig team met verschillende achtergronden bij een organisatie waar ontzettend gave projecten plaatsvinden voor onze opdrachtgevers? Dan is het traineeship (cyber)security en privacy van Berenschot iets voor jou!

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang heel veel leren en jezelf verder ontwikkelen. Je werkt vier dagen per week aan opdrachten voor klanten, onder begeleiding van ervaren adviseurs uit jouw team. Hierbij leer je veel van je nieuwe collega’s en groei je in jouw vakgebied. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching.

De opgedane inzichten en vaardigheden van het traineeprogramma kan je direct toepassen in de praktijk. Andersom kan je dingen waar je in de praktijk tegen aanloopt meenemen naar de trainingen en begeleidingsgesprekken. Op deze manier bouw je je kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn! Binnen één jaar maak je dus een vliegende start in het adviesvak! Ben je klaar met het traineeship? Dan liggen er volop kansen binnen Berenschot om door te stromen als consultant.

Wat ga je doen als trainee?

Als trainee (cyber)security en privacy ga je direct aan de slag bij klanten met uitdagende projecten. We hebben veel klanten bij de overheid, onderwijs en zorg en dat maakt dat je werk een belangrijk maatschappelijk karakter heeft.

Je komt te werken binnen de adviesgroep Business & Data Solutions. Deze groep bestaat uit circa veertig professionals – naast onze specialisten op informatiebeveiliging en privacy ook datascientists, data-analisten en businessconsultants – die zowel zelfstandig als in teams opdrachtgevers adviseren. Je werkt in vrijwel elke opdracht samen met adviseurs uit andere groepen en neemt deel aan het adviesgroepoverstijgende team voor adviseurs op het gebied van (cyber)security en privacy. Allemaal inhoudelijk gedreven collega’s die betrokken zijn bij de organisatie en elkaar.

De opdrachten variëren van het helpen bij de implementatie van wet- en regelgeving tot het adviseren op stelselvraagstukken bij de overheid, en het op poten zetten van bedrijfscontinuïteitsmanagement of incident-/crisismanagement tot het inrichten van de governance op informatiebeveiliging en privacy. Kortom, je komt in aanraking met vele aspecten van het vakgebied, vaak op een meer organisatorisch dan technisch niveau.

Voorbeelden van projecten die we doen:

  • Impactbepalingen van de NIS2 bij medeoverheden;
  • Inrichting van de governance op privacy;
  • Inrichting van bedrijfscontinuïteitsmanagement (BCM) binnen het openbaar bestuur;
  • Opzetten en beoefenen van (cyber) incident- en crisismanagement bij gemeenten, waterschappen of de Rijksoverheid;
  • Uitvoeren van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s)
  • Doorontwikkeling van een Computer Security Incident Response Team (CSIRT);
  • Evaluatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO);
  • Het ondersteunen van een volwassenheidsgroei op informatiebeveiliging en privacy bij een gemeente;
  • Onderzoek naar bewustwording binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Als trainee ben je vaak de spin in het web bij opdrachten. Je houdt je bezig met inhoud én met proces. Zo vervul je vaak de rol van projectsecretaris, neem je interviews af, doet onderzoek, schrijft mee aan rapporten en offertes. Je neemt deel aan diverse project- en offerteteams tegelijkertijd. Dit geeft je de kans om heel snel te ontwikkelen op zowel vaardigheden als inhoudelijke expertise. Jij bepaalt hierin voor een belangrijk gedeelte jouw ontwikkeling!

Wat neem je mee?
  • Een (bijna) afgeronde masteropleiding. Het is een pré als de opleiding de componenten security en/of privacy omvatten, maar zeker geen must.
  • Je bent gedreven, ambitieus, nieuwsgierig en collegiaal
  • Je bent resultaatgericht
  • Je hebt goede communicatievaardigheden
  • Je kunt omgaan met weerstand (want laten we eerlijk wezen, (cyber)security en privacy blijven een lastig onderwerp voor veel van onze klanten)
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • De wil om je op termijn te certificeren binnen de vakgebieden (bijvoorbeeld CISA, CISSP, CISM, CIPP/e, CIPM)
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al vijfentachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met ruim vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we de nodige ervaring en veel kennis in huis. Kennis die we graag delen met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel individuele vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen. Daarnaast bieden we:

  • een mooi startsalaris, 27 vakantiedagen, een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt.
  • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag.
  • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid.
  • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk.
  • een fantastisch traineeprogramma met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.