Overslaan en naar de inhoud gaan

JUNIOR ENGINEER INSTALLATIES - ZOETERMEER

Deadline: 09-03-2023 12:00:00

JUNIOR ENGINEER INSTALLATIES - ZOETERMEER

Wil jij graag bijdragen en goed en schoon drinkwater voor 1,3 miljoen mensen? Heb je affiniteit met installaties? Dan spreken wij jou graag! Voor het produceren en leveren van veilig en lekker drinkwater is nogal wat nodig: ondergrondse infrastructuur, installaties, natuur en (productie)locaties.
Als junior asset engineer installaties zorg jij ervoor dat onze installaties op de meest efficiënte en effectieve manier worden beheerd. Jij ontwikkelt met je collega’s de plannen voor onderhoud, vervanging en nieuwbouw, bijvoorbeeld voor de reinwaterbergingen. Daarmee lever je input voor de meerjarenprogrammering. Je werkt nauw samen met collega’s van het proces Operationeel Beheer. Van hen krijg je input over technische zaken als storingen en andere problematiek betreffende onze installaties. Jij analyseert deze input en vertaalt deze naar adviezen en oplossingen. Binnen je functie als asset engineer vervul je een rol als regisseur in het integraal projectmanagementteam (IPM-team). Vanuit deze rol borg je de beheerdersbelangen bij de realisatie van (investerings)projecten. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het formuleren van de hoofddoelstelling van verschillende projecten en vertaalt deze in een scope.

Wat je hiernaast ook gaat doen

  • Je voert capaciteitsanalyses op de installaties uit, deze technische en inhoudelijke informatie werk je uit tot adviezen voor de meerjarenprogrammering;
  • je bepaalt ieder jaar of de meerjarenprogrammering aanpassing behoeft, dit op basis van de door jou vorm te geven analyse van storingen en incidenten;
  • Je stelt procesvoeringsbeschrijvingen op;
  • Je stelt onderhoudsconcepten op en zorgt ervoor dat ze in lijn zijn met onze bedrijfsdoelstellingen en met de beoogde risicobeheersing;
  • Jij zorgt ervoor dat het onderhoudsbeheerssysteem (OBS) gebruikt wordt in de keten zoals bedoeld zodat jouw analyses actueel zijn;
  • Je beantwoordt (technische) vragen over de installaties voor business cases of voor andere besluitvorming aan bijv. de projectorganisatie of de asset owner.

 

Binnen het proces Tactisch Beheer werk je met 20 collega’s (adviseurs en specialisten) waarvan vijf jouw directe collega’s zijn in het cluster ‘installaties’. Met jouw team ben je verantwoordelijk voor de installaties in het leveringsgebied van Dunea (het westen van Zuid-Holland), Brakel en Bergambacht. In het team is de sfeer collegiaal en op samenwerking gericht. Er wordt nauw samengewerkt met andere processen (teams) als Operationeel Beheer en Projecten Installaties Leidingen en Natuur.

WAT VRAGEN WE VAN JOU?

We zoeken een proactieve nieuwe collega die zich wil ontwikkelen als asset engineer. Wij leiden je op als asset engineer en daar neem jij de volgende basis voor mee:

  • Je hebt een afgeronde technische hbo-opleiding (bijvoorbeeld elektrotechniek, civiele techniek, werktuigbouwkunde);
  • Het is prettig als je al in contact bent geweest met het werk als assetmanager/assetengineer bijvoorbeeld via een stage of een bijbaan;
  • Je bent goed in samenwerken en staat stevig in je schoenen;
  • Je bent organisatie-sensitief en je weet draagvlak te creëren voor jouw ideeën;
  • Je hebt goede adviesvaardigheden: je kunt je informatie concreet en bondig overbrengen in woord en geschrift.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.