Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectmanger Kenniscentrum Energy Storage

Deadline: 13-02-2023 12:00:00

Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich met een team van 150 professionals in voor deze ondernemers en wil mét en vóór haar leden het verschil maken. Een van de strategische thema’s waar FME zich binnen het brede werkveld van de energietransitie op richt is het onderwerp energieopslag.

ENERGY STORAGE NL

Er is een grote behoefte aan kennisdeling rondom marktontwikkeling, beleidsontwikkeling en technologieontwikkeling. Binnen FME is daarom Energy Storage NL (ESNL) opgericht, dé brancheorganisatie voor de Nederlandse energieopslagsector. Voor ruim honderd leden (bedrijven, netbeheerders, kennisinstellingen en financiers) gaat ESNL partijen met elkaar verbinden zodat er voor energieopslag duurzame businesscases ontstaan die een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening.

DE FUNCTIE

Voor ESNL zoeken we een Projectmanager Kenniscentrum Energy Storage. Een rol om enerzijds kennis op te halen en te delen met leden en vervolgens die input te vertalen en in te brengen in gesprekken met externe stakeholders, zoals het ministerie EZK, Netbeheer Nederland en EASE (European Association for Storage of Energy). Concreet betekent dat jij samen met een betreffend bestuurslid van de drie werkgroepen meedraait en ondersteuning biedt. Je neemt zitting in verschillende externe werkgroepen en werkt aan verschillende producten en diensten vanuit ESNL, zoals position papers, (markt) onderzoeken, standaarden en normen. Daarnaast krijg je de ruimte om na te denken over het verder opzetten van het kenniscentrum en bied je ondersteuning bij het opzetten van events en bijeenkomsten.

Ben jij een energieke ondernemende zelfstarter? Ben je van nature een organisator met uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben jij een verbinder pur sang die technologische ontwikkelingen bij de leden van ESNL weet te vertalen richting de praktijk, beleid en de maatschappij? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

  • Je hebt een relevante technische HBO/WO afgerond. Bijvoorbeeld Energy Science of Sustainable Energy Technology of een vergelijkbare opleiding.
  • Je bent een teamspeler bent die goed in multidisciplinaire teams kan werken.
  • Je wilt werken op het snijvlak van beleid, financiën en technologie.
  • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot een inhoudelijke expert op het gebied van energieopslag- en conversietechnologie.
NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.

Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.