Overslaan en naar de inhoud gaan

ANALIST – TKI ENERGIE EN INDUSTRIE & GROENVERMOGENNL

Deadline: 19-02-2023 12:00:00
Niveau
HBO

ANALIST – TKI ENERGIE EN INDUSTRIE & GROENVERMOGENNL

De Nederlandse industrie speelt een belangrijke rol in onze economie en samenleving. Tegelijk is zij verantwoordelijk voor 40% van de uitstoot van broeikasgassen in ons land. De opgave is te transformeren naar een duurzame industrie, die een brede maatschappelijke welvaart levert. De missie van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Energie en Industrie (TKI E&I) is samen met haar partners een duurzame industrie te realiseren die binnen de ruimte van klimaat en milieu opereert. Met een portfolio van ruim honderd projecten wordt de Nederlandse procesindustrie langzamerhand een bakermat voor innovatie en toepassing daarvan. Specifiek gericht op het onderwerp Waterstof is GroenvermogenNL opgericht. Ze faciliteert investeringen in demonstratie- en opschalingsprojecten voor klimaatneutrale waterstof om zo te komen tot substantiële én snelle waterstoftprojecten in Nederland.

Ter versterking en ondersteuning van beide organisaties zijn we op zoek naar een jong en gedreven talent. 50% van je tijd zul je gaan werken voor de TKI E&I en de andere helft werk je voor GroenvermogenNL. Wat ga je dan zoals doen?

  • Je verzamelt, onderzoekt, evalueert, en verwerkt relevante informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de programma. Je maakt voortgangrapportages en informeert alle betrokkenen(intern en extern).
  • Je zorgt ervoor dat kennis van nieuw opgedane inzichten en ontwikkelingen verspreid wordt binnen het netwerk.
  • Je wordt actief in een netwerk van ondernemers, wetenschappers, netwerkorganisaties en beleidsambtenaren en spreekt met diverse bedrijven, van startups en MKB-bedrijven tot multinationals.
  • Je draagt bij aan kennis- en matchmakingsevents waar innovatoren elkaar ontmoeten en de meest relevante kennis en inzichten worden gedeeld.

De beoogde insteek is ‘learning by doing’. Je ontwikkelt je tot verbindende schakel tussen de account- en  programmamanagers, voor monitoring en bijstellen van het innovatieprogramma, en je wordt aanspreekpunt op het gebied van rapportages en kennisverspreiding. Enthousiast geworden? Herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan.

  • Je hebt een (bèta) bachelor opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting van natuurwetenschappen of  techniek idealiter aangevuld met een master gericht op innovatiemanagement of bestuurswetenschappen en maximaal twee jaar werkervaring;
  • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie.
  • Je bent geïnteresseerd in de Proces Industrie.
  • Je leert snel en in staat zelfstandig te werken in een complex speelveld van partijen en belangen.
  • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid voor de invulling van je rol.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ga je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Daar krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je volgt gastcolleges van top-experts uit het werkveld en gaat op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.