Overslaan en naar de inhoud gaan

TECHNISCH CONSULTANT- DNV

Deadline: 13-02-2023 12:00:00

TECHNISCH CONSULTANT- DNV

Ben jij recent afgestudeerd in elektrotechniek, meet en regeltechniek of natuurkunde en wil je deel uitmaken van ’s werelds meest toonaangevende en onafhankelijke energieadviesbureau? De energietransitie richting een nieuw en duurzaam energiesysteem leidt tot veel uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan alle technische uitdagingen die er gesteld worden aan kabels en leidingen (AC en DC) om alle offshore windenergie aan land brengen. Als onafhankelijke adviseur ondersteunt DNV haar klanten (o.a. netbeheerders, energie producenten, OEM-ers) bij het omgaan met deze uitdagingen door haar diepgaande kennis en ervaring van alle assets (kabels, lijnen, primaire componenten van stations etc,). Met name de kennis over het beheer en onderhoud van deze asset speelt een belangrijke rol.

We hebben mensen nodig die zichzelf in staat stellen om de projectdoelen te bereiken. Je werkt onder begeleiding van senior collega’s. Mogelijk wordt je gevraagd om marktkansen te identificeren, de projectresultaten te presenteren bij potentiële klanten en verbinding te maken met bestaande diensten. Je zult kennis ontwikkelen van het energiesysteem , nieuwe tools of modellen ontwikkelen. Je krijgt de kans om door te groeien naar een toekomstige adviesfunctie waar je projecten uitvoert, leidt en verkoopt. Je doet zowel technische als economische analyses binnen projecten gerelateerd aan de integratie van hernieuwbare energiebronnen, asset management, energiesysteemanalyse, digitale netintegratie of de optimalisatie van energiesystemen.

Wie zoeken wij?

  • Wij zijn op zoek teamspelers, enthousiast, en actief bijdragend aan het succes en samenwerkend aan resultaat.
  • Je bent gemotiveerd om de technische consequenties van een zakelijke beslissing en de zakelijke consequenties van een technische beslissing te leren begrijpen.
  • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels.
  • Je bent proactief en flexibel.
  • Je neemt de verantwoordelijkheid voor je taken en competenties.
  • Je bent nieuwsgierig, geïnteresseerd en betrokken.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ga je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Daar krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je volgt gastcolleges van top-experts uit het werkveld en gaat op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.