Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship consultant interim management

Deadline: 01-10-2021 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Ben je (bijna) afgestudeerd masterstudent en wil je aan de slag met interim management vraagstukken in de (semi) publieke sector? Ben je een ambitieuze, resultaatgerichte generalist die een grote affiniteit heeft met peoples business? Wil je werken bij een organisatie met korte lijnen, waar je direct aan de slag gaat met relevante en uitdagende opdrachten die onze klantorganisaties verder helpen!? Dan is het traineeship van Berenschot Interim management echt iets voor jou! 

Het Berenschottraineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je werkt vier dagen per week onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Hierbij leer je veel van je nieuwe collega’s en groei je in jouw vakgebied. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, waarin jouw ontwikkeling en vaardigheden centraal staan. Samen met je medetrainees neem je deel aan de traineetweedaagse, een traineeopdracht, 24-uurs- en 48-uurssessies adviesvaardigheden, individuele coaching en een bezoek aan Brussel. Op deze manier bouw je je kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn! Binnen één jaar maak je dus een vliegende start in het interim adviesvak!
 

Wat ga je doen als trainee interim management?

Berenschot Interim management bemiddelt en begeleidt ruim zeventig interimmanagers in hun opdrachten op eindverantwoordelijk en hoger middle management posities. Daarmee behoren we tot de grotere bureaus op het gebied van strategisch interim management en anticiperen we op een kwalitatief hoogwaardige manier op de ontwikkeling waarbij de inzet van Interimmanagement steeds meer als gemeengoed wordt gezien. De acceptatie van dit management-instrument blijft alsmaar groeien. Steeds meer organisaties zien het belang en zelfs de noodzaak in van een flexibele managementschil om hun organisatie met behulp van tijdelijk management gereed te maken voor een uitdagende toekomst.

Welke bijdrage lever je aan onze groei?

  • Je gaat mede invulling geven aan onze ambities voor 2023 dat we samen als team vaststellen in ons Interim management-jaarplan. 
  • Je geeft input aan het Interim management-marketingplan en geeft richting aan concrete acties op basis van het plan.
  • Je richt je op het doorontwikkelen van de markten en propositie(s) waarop de focus wordt gelegd.
  • Je gaat de effectiviteit van bestaande en nieuw in te zetten digitale wervingsinstrumenten onderzoeken met het oog op uitbreiding van het interim management netwerk.
  • De gekozen instrumenten om interim managers te werven die het interim netwerk van Berenschot kunnen versterken en die qua profiel goed aansluiten bij de doelmarkten van IM ga je (verder) ontwikkelen en in de praktijk brengen.
  • Je gaat onderzoeken in hoeverre en op welke wijze de propositie IM en eventueel detachering het beste aansluiting kan vinden op de strategische keuzes van Berenschot.


Daarnaast ben je als trainee een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan offertes, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer. Jouw bijdrage in de projecten gaat zowel over inhoud (weten waar je het over hebt, wat de belangen zijn en hoe je tot succesvolle uitkomsten kunt komen), als over proces (zorgen dat de planning loopt, dat dingen in de juiste volgorde gaan en vast een stap vooruit denken). 

Met wie werk je samen?

We zijn een team van senior consultants dat zich dagelijks richt op de bemiddeling en begeleiding van interim management projecten. Het team bestaat uit enthousiaste en ervaren adviseurs die zelf ook over de nodige managementervaring beschikken. Zij hebben enerzijds kennis over functionele expertise en hebben anderzijds inzicht in een breed spectrum van branches binnen de overheid, semioverheid en profit sector. In de regel gaat het om branches waar Berenschot een dominante partij is op het gebied van organisatie onderzoek en -advies en waar ook Berenschot Interim management als een sterk merk wordt gezien. 

Onze adviseurs zijn allemaal intelligente mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en leuke activiteiten, zoals borrels en werkoverleggen op bijzondere locaties.

Wat neem je mee?

 

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak op het gebied van people’s business. Je werkt graag zelfstandig, maar vindt het ook leuk om met een klein team tot concrete resultaten te komen. Je bent meer relationeel dan transactie gericht en je vindt het leuk om actief te netwerken. Daarnaast ben je accuraat in het opvolgen van commerciële afspraken en toezeggingen. Verder beschik je over:

  • een (bijna) afgeronde masteropleiding
  • uitstekende communicatieve vaardigheden en empathie
  • meer relationeel dan transactie gericht
  • een natuurlijke belangstelling in de drijfveren, ambities en achtergronden van mensen in het algemeen en managers in de context van hun functie of opdracht in het bijzonder.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel vrijheid. Daarnaast bieden we:

  • een mooi startsalaris, 27 vakantiedagen, een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt
  • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid
  • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag
  • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk.