Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship financieel adviseur sociaal domein

Deadline: 07-03-2022 12:00:00
Niveau
WO

Ben jij een (bijna) afgestudeerde masterstudent en sterk geïnteresseerd in het sociaal domein? Heb je talent voor het vak van organisatieadvies en wil jij bijdragen aan de transformatie en de doorontwikkeling van het sociaal domein in Nederland? Dan is het traineeship financieel adviseur sociaal domein bij Berenschot iets voor jou!

Wij zoeken iemand die het leuk vindt om zich bezig te houden met de meer kwantitatieve vraagstukken waar klanten ons voor vragen. Zo ga je (jeugd)zorgorganisaties en gemeenten helpen bij het verkrijgen van financiële inzichten en het opstellen van reële tarieven, of een uitvoeringsorganisatie ondersteunen met het opstellen van financiële businesscases. Het is dus belangrijk dat je cijfermatig goed onderlegd bent, en thuis bent in onder andere Excel. Het adviesvak leren we jou!

Het traineeship start weer in oktober 2022, maar wij zoeken iemand die eerder kan starten! Het liefst hebben wij zo snel mogelijk iemand aan boord. Je leert de organisatie dan eerst wat beter kennen, loopt mee op opdrachten, en in oktober stroom je vervolgens het traineeship in. 

Wat ga je doen als trainee financieel adviseur sociaal domein?

Je start binnen het team Sociaal Domein, en werkt mee aan afwisselende opdrachten, allemaal onder begeleiding van ervaren adviseurs uit het team. Zo kun je aan de slag gaan met vraagstukken op het snijvlak van strategie, beleid en bedrijfsvoering. De groep waarbinnen je komt te werken ondersteunt gemeenten, inkooporganisaties, brancheorganisaties en individuele (jeugd)zorgaanbieders onder meer bij besparingsopgaven, financiële vraagstukken en kostprijsonderzoeken. Projecten waar je aan mee gaat werken zijn:

  • het vaststellen van interne kostprijzen om de bedrijfsvoering van een (jeugd)zorgaanbieder te verbeteren
  • het vaststellen van reële tarieven voor zorgproducten
  • het vergelijken van kosten en formatie tussen uitvoeringsorganisaties in het sociaal domein
  • Het doorrekenen van businesscases en het opstellen van financiële analyses.

Met jouw kennis en vaardigheden draag je zo jouw steentje bij aan de maatschappij, en ondersteun je instanties in het sociale domein om gezond te blijven en zich verder te ontwikkelen.

In oktober 2022 stroom je in als trainee. Je werkt dan vier dagen per  week mee in het team. De vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met andere trainees (o.a. van andere adviesgroepen) leer je hoe het is om als professioneel adviseur te werken. Zo ga je onder andere aan de slag met de vaardigheden als adviseur, kennisontwikkeling van de markt en verschillende traineeopdrachten. Je krijgt ook coaching en er worden intervisiemomenten georganiseerd. Op deze manier bouw je jouw kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn. Uiteraard word je bij dit alles goed begeleid door een ervaren adviseur. Binnen één jaar maak je dus een vliegende start binnen het adviesvak!

Met wie werk je samen?

Wij voeren opdrachten uit voor uitvoeringsorganisaties, gemeenten en ministeries. Zo zitten we bijvoorbeeld aan tafel bij jeugdzorginstellingen, welzijnsinstellingen, sociale diensten, sw-bedrijven, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bestuurders van gemeenten en branche- en koepelorganisaties.

Jouw vaste thuishaven is het team Sociaal Domein, dat onderdeel is van de bredere adviesgroep Zorg en Maatschappelijke Ontwikkeling (ZMO). Dit team bestaat uit zo’n 20 hoogopgeleide professionals die zelfstandig of in teams opdrachtgevers adviseren. Berenschotters zijn slimme mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en – zodra de coronamaatregelen het weer toelaten – leuke activiteiten, zoals vrijdagmiddagborrels, werkoverleggen op bijzondere locaties en een weekend samen weg. Deze activiteiten worden Berenschotbreed georganiseerd, zodat jij ook de andere adviesgroepen leert kennen.

Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van veel verschillende persoonlijkheden. We kijken dan ook vooral of je daar een goede toevoeging aan bent. Wat zeker helpt is een flinke dosis ambitie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de drive om werk te doen dat van betekenis is voor de maatschappij. Verder:

  • heb je (bijna) een masterstudie afgerond in bijvoorbeeld de richting van bedrijfskunde, economie, health studies of sociale wetenschappen. Voor andere richtingen met een kwantitatieve component staan wij ook open
  • heb je een bovengemiddelde interesse in het sociaal domein
  • ben je geïnteresseerd in het vak van adviseur
  • ben je analytisch ingesteld, en vind jij het leuk om onderzoek te doen 
  • ben je ambitieus, nieuwsgierig en wil je je graag verder ontwikkelen.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Het leeuwendeel in de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging. We hebben dus de nodige ervaring, en met 400 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel vrijheid. Daarnaast krijg je:

  • een meer dan goed startsalaris, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken
  • een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma, zodat jij snel kan groeien in het adviesvak
  • een platte organisatie met alle vrijheid voor ondernemerschap!
  • een gezellige groep van mede-trainees.
Is dit de baan voor jou?

Verras ons uiterlijk 7 maart 2022 met jouw cv, cijferlijst en motivatie (in PDF). We horen graag van jou waarom dit traineeship bij je past, waarom Berenschot jouw nieuwe werkgever moet worden, en hoe jij je verder zou willen ontwikkelen bij Berenschot. Je kunt eenvoudig solliciteren via de onderstaande sollicitatiebutton. Heb je vragen over het traineeship? Dan kun je contact opnemen met onze corporate recruiter Mariamne Franken, m.franken@berenschot.nl/06-11260378.

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

Na de sluitingsdatum vinden een assessment, twee gesprekken en een eindassessment plaats. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer direct

Gelijke kansen voor iedereen. Dat vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij een divers en inclusief personeelsbeleid. Daarmee willen we het beste bij elkaar naar boven halen. Juist omdat we allemaal anders zijn. Welke kwaliteiten kun jij toevoegen aan onze organisatie? Solliciteer direct voor de vacature 'Traineeship financieel adviseur sociaal domein'.