Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship innovatie-ecosystemen & subsidies

Deadline: 12-01-2022 12:00:00
Niveau
WO

Berenschot zoekt per direct een trainee innovatie-ecosystemen & subsidies. Ben jij op zoek naar een uitdagende rol op het snijvlak van technologie, organiseren en financiering? En ben je ondernemend en commercieel? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen als trainee innovatie-ecosystemen & subsidies

Als trainee innovatie-ecosystemen & subsidies ga je aan de slag bij de groep Financiering & Innovatie. Deze groep adviseert organisaties in de hightech-sector over vraagstukken op het gebied van projectfinanciering en innovatiestrategie en initieert en begeleidt innovatieclusters rondom dé technologieën van de nabije toekomst. Wij werken voor grote en mkb-bedrijven, technische universiteiten, regionale overheden, innovatieclusters en branches en verenigingen. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

  • Het ondersteunen van bedrijven bij het inventariseren en initiëren van innovatieprojecten.
  • Het schrijven van projectplannen en subsidieaanvragen.
  • Het opstellen van roadmaps en meerjarenprogramma’s.
  • Het organiseren van matchmakingevents.
  • Het managen van projectprogramma’s.
  • Het verder uitbouwen van ons netwerk.
  • Het ondersteunen van daadwerkelijke marktintroductie.
Met wie werk je samen?

Als trainee innovatie-ecosystemen & subsidies werk je samen met adviseurs gericht op Technologische Innovatie van Berenschot. Je werkt mee aan de ontwikkeling van technologie-roadmaps en ondersteunt innovatieprojecten van (internationale) consortia door subsidieaanvragen op te stellen en in projectmanagement te voorzien. Wij werken voor (triple helix) consortia, belangenorganisaties, grote en kleine bedrijven.

Berenschot is een platte organisatie zonder partnerstructuur met een zeer verbonden cultuur. Er worden veel activiteiten georganiseerd om dit in stand te houden, onder andere een eigen jaarlijks cabaret, sportactiviteiten, wintersport, borrels en studiedagen. Ook krijg je veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden en je bent direct in contact met de klant.

Wat neem je mee?

Je hebt ten minste een academische opleiding in een technologische richting. Daarnaast heb je een brede technische interesse. Affiniteit met juridische en bedrijfskundige vraagstukken is een pre. Verder ben je ondernemend, commercieel, organisatorisch sterk, analytisch, zelfstandig en tactisch.

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Verder heb je een scherp analytisch vermogen, kun je helder rapporteren en snap je sociale processen.

Wat krijg je van ons?
  • Een marktconform salaris, 27 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, laptop, mobiel en NS- business kaart.
  • Een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd.
  • Je neemt deel aan ons traineeprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding van ervaren trainers. Dit doe je samen met trainees van andere adviesgroepen waardoor je meteen een inkijkje krijgt in de rest van Berenschot.
  • Een toffe club waarin je alle vrijheid krijgt om te ondernemen en zelf initiatieven te ontwikkelen.
Is dit de baan voor jou?

Wil jij onze nieuwe trainee innovatie-ecosystemen & subsidies worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen alleen wel graag van jou:

  • Waarom jij dit traineeship wil volgen.
  • Waarom je bij Berenschot wil werken.
  • Hoe jij je verder wil ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 12 januari 2022.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Chandni Angna (HR-adviseur, c.angna@berenschot.nl/ 06-25722582). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Irma Oosterom (team lead, i.oosterom-vanroest@berenschot.nl / 06-23916751). Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om ons, als je ons niet direct te pakken krijgt, een mail te sturen.