Overslaan en naar de inhoud gaan

Capgemini

5000 werknemers

Traineeship Test Engineer

Deadline: 18-03-2022 12:00:00

Ben jij op zoek naar een team dat echt in persoonlijke en professionele groei investeert? Waar coaches geen bevelen vanaf de zijlijn blaffen, maar talenten motiveren zelf het verschil te maken? En een team waar ervaren professionals hun kennis en expertise graag delen? Het Capgemini testteam is zo’n team. Of je nu al een TMAP-certificaat op zak hebt of daarvoor wilt gaan, bij ons kom je snel en ga je steeds sneller. Beloofd.

 

 

Traineeship in het kort

  • Ontwikkel jezelf op technisch, persoonlijk en consultancy vlak met ons All You Can Train principe
  • Stimulerende werkomgeving met leuke collega’s
  • Maak impact en doe praktijkervaring op bij grote klanten in diverse sectoren
  • Direct een vast contract met goede arbeidsvoorwaarden
  • Vind uit waar jij je verder in wil ontwikkelen en ga ervoor!
Jouw job als Test Engineer Trainee

Onderzoeken of oplossingen voor onze klanten aan de hoogste verwachtingen voldoen. Namelijk de jouwe. Jij legt software het testvuur aan de schenen, verzorgt een plan van aanpak en spiegelt requirements aan functionele ontwerpen. Doet de software wat de klant wil? En kunnen gebruikers er instinctief mee overweg? Vaak komt je werk neer op geautomatiseerd testen met best-in-class tools als Selenium, Fitnesse, en Robot Framework. Spot je issues? Werken nieuwe features niet optimaal? Dan stel je zelf verbeteringen voor. Tof: je draait mee bij mooie klanten, variërend van Bol.com tot de Politie, en van Rituals tot UWV.

Kortom, bedenk je eigen teststrategieën, bouw/onderhoud geautomatiseerde testen en breng de risico's in kaart. Je test nieuwe features in het hele domein en je onderzoekt productieproblemen. Samenvattend zoek je de beste oplossing voor onze grote klanten.

Jouw opleiding tot Test Engineer


Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je volgt diverse trainingen om je professionele skill set uit te breiden met certificaten in Test Engineering zoals TMAP en PSM-1. Daarnaast trainen we je in handige consultancy vaardigheden zoals overtuigend presenteren en bieden we trajecten aan om jezelf nog beter te leren kenn. Maak kennis met onze 5 expertise gebieden (Automation, Agile/DevOps, SAP, Mendix & End-to-end). Stippel je eigen persoonlijke op maakt gemaakte opleidingsplan uit. Laat ons weten wat jou motiveert en waar jouw ambities liggen. Wij helpen je daar graag bij. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om je eigen carrière vorm te geven en de opleidingen te volgen die daarbij passen. Ook na dit Traineeship heb je keuze uit honderden opleidingen en trainingen via het All You Can Train-programma van onze Capgemini Academy. Zo kun je jezelf verder blijven ontwikkelen tot IT-professional binnen jouw vakgebied!

Je thuisbasis bij Capgemini

Capgemini is een van de grootste IT-consultancy bedrijven in Nederland en is marktleider op het gebied van Consulting, Technology en Outsourcing. Binnen Capgemini kom je te werken bij Quality Engineering & Testing, waar je alle mogelijkheden van een groot bedrijf hebt, maar de bescheidenheid en sfeer die je eerder bij een klein bedrijf verwacht. Het zit in ons DNA om elkaar en klanten te helpen. We werken op basis van vertrouwen en bieden je de vrijheid en volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en nieuwe initiatieven op te pakken, bijvoorbeeld door opleidingen aan te bieden bij de Capgemini Academy en te werken met de nieuwste state-of-the-art tools. Onze personeelsvereniging Escape en onze Young Professional community IDentity organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, vrijmibo’s en leuke teamuitjes. Genoeg te doen dus! Wat je daarnaast nog meer kunt verwachten?

Benefits
  • Cold feet? Kennen we niet. Bij ons krijg je direct een vast contract.
  • All You Can Train zonder enige verplichtingen.
  • Een goed gevulde koffer met vakantiegeld én genoeg tijd (26 vakantiedagen) om het uit te geven.
  • Een premievrij pensioen, zodat je ook op je oude dag nog met plezier aan Capgemini terugdenkt.
  • Werk waar je maar wilt op een device naar keuze met onze connectiviteitsvergoeding.
  • Je eerste levensbehoefte als professional: een snelle laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken.
  • Altijd lekker onderweg met je leaseauto of NS-businesscard. Of kies voor uitbetaling van je reiskostenvergoeding.
  • En uiteraard een passend startsalaris.
Waarom past deze vacature bij jou?

Je bent een enthousiaste Young Professional die zich wil specialiseren in testen. Naast sterke analytische skills en praktische vaardigheden, bezit je ook over een dosis creativiteit en ben je klantgericht. Als tester moet je goed communiceren met het team en de klant. Samen met de developers kunnen zitten om te kijken wat er fout gaat en hoe het opgelost kan worden. Je moet overzicht kunnen houden; met snelle ontwikkelingen is het belangrijk dat je als tester up to date bent, zodat je weet wat er goed en fout gaat. Daarnaast is klantgerichtheid en nieuwsgierigheid van belang, vragen stellen en doorvragen is key! Flexibiliteit is voor jou geen issue en het lijkt je leuk om bij onze klanten, Capgemini of vanuit huis aan projecten te werken.

Daarnaast heb je:

  • Een HBO/WO achtergrond en al wat IT of (nog beter) testervaring hebt
  • Snel TMAP certificaat wilt laten inlijsten in de eerste zes weken en PSM I
  • Benieuwd bent naar Agile werkomgevingen en de DevOps filosofie
  • Passie hebt voor IT in het algemeen en programmeertalen in het bijzonder
  • Echt moeiteloos schakelt tussen vloeiend Nederlands en Engels
  • Het leuk vindt om bij allerlei klanten onder de software motorkap te duiken
  • Graag leert en ontwikkelt, je daarbij intervisie niet schuwt maar als een kans ziet!
Werken en Groeien bij Capgemini

Get the future you want. Die belofte doen wij aan jou. Dat begint al op dag één. Met een goede onboarding en gestructureerde en transparante groeipaden. Maar ook: volop mogelijkheden om daarvan af te wijken, zelf te pionieren en je eigen weg te kiezen. Daarbij kun je van onze kant rekenen op grenzeloos vertrouwen én collegiale support. Werken bij Capgemini betekent ook werken in het internationale hart van de innovatie. De eredivisie van de technologie. Een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid en diversiteit en inclusie de hoofdrollen spelen.
 

Zie jij je toekomst al bij Capgemini?

Dan maken we graag kennis met je. Zorg dat je de volgende documenten hebt klaarstaan om toe te voegen aan je sollicitatie:

  • CV
  • Motivatie

Heb je nog vragen over deze vacature?

Neem contact op met Chantal Trotsenburg