Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship zorg consultant

Deadline: 27-06-2021 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Ben jij (bijna) afgestudeerde masterstudent(e) en sterk geïnteresseerd in de zorgsector? Heb je talent voor het vak van organisatie-adviseur en wil je aan de slag met vraagstukken die iets bijdragen aan de toekomst van de zorg? Dan is het traineeship Zorg bij Berenschot iets voor jou!

Wat ga je doen als trainee zorg?

Per 1 oktober 2021 start je als trainee zorg bij Berenschot en werk je vier dagen in de week mee aan afwisselende opdrachten binnen de zorg sector, allemaal onder begeleiding van ervaren adviseurs uit het zorgteam. Zo kun je aan de slag gaan met vraagstukken op het snijvlak van strategie en beleid, bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, digitalisering en inrichtings- en samenwerkingsvraagstukken. De vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling, waar je samen met andere trainees (o.a. van andere adviesgroepen) alles leert om als professioneel adviseur te werken. Zo ga je onder andere aan de slag met soft- en hardskills, het uitvoeren van een traineeopdracht, coaching trajecten en intervisie. Op deze manier bouw je jouw kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn. Uiteraard wordt je bij dit alles goed begeleid door een ervaren adviseur. Binnen één jaar maak je dus een vliegende start binnen het adviesvak!

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer. Binnen Berenschot heerst een cultuur waar ieders input gewaardeerd wordt, jouw ideeën als trainee zijn net zo waardevol als die van meer ervaren adviseurs.

Met wie werk je samen?

Je werk is onwijs gevarieerd: het ene moment zit je aan tafel met beleidsmedewerkers van een ministerie (voornamelijk het Ministerie van VWS), het volgende moment ga je in gesprek met een zorgaanbieder (o.a. Ziekenhuizen, GGZ, VVT), onderzoeksinstituten (o.a. ZonMw) of brancheorganisaties (o.a. NVZ, ActiZ). Je werkt dus voor opdrachtgevers uit het hele zorgdomein. Zo gevarieerd als de opdrachtgevers zijn, is ook de inhoud van vraagstukken. Geen dag is dus hetzelfde, dat vraagt dus veel flexibiliteit van je! Benieuwd naar recent uitgevoerde opdrachten? Kijk dan naar onze klantcases.

Daarnaast werk je veel samen met collega’s uit jouw sectorteam Zorg, dat onderdeel is van de bredere adviesgroep Zorg en maatschappelijke ontwikkeling (ZMO). Jouw team bestaat uit zo’n 45 hoogopgeleide professionals die zelfstandig of in teams opdrachtgevers adviseren.

Slimme mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en – zodra de coronamaatregelen het weer toelaten – leuke activiteiten, zoals vrijdagmiddagborrels, werkoverleggen op bijzondere locaties en zelfs af en toe een weekend samen weg. En niet alleen vanuit de ZMO adviesgroep, maar ook samen met alle Berenschot collega’s van andere adviesgroepen.