Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk Traineeship ICT, data en cybersecurity

Deadline: 31-05-2021 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Landelijk Traineeship ICT, data en cybersecurity

Centrale informatievoorziening (CIV) vormt bij Rijkswaterstaat een grote, complexe en uitdagende IV-wereld. Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan genereren. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten. En waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is. Wij focussen ons op cybersecurity, data en ICT. Wat past bij jou?

Cybersecurity
Grote organisaties als Rijkswaterstaat zijn afhankelijk van omvangrijke ICT-systemen en –netwerken. Wat als deze worden bedreigd of aangevallen? Gelukkig is er ons Security Operations Centre. Zij voorkomt cybersecurity-incidenten en zorgt er bij daadwerkelijke aanvallen voor dat de gevolgen beperkt blijven. Als cybersecurityspecialist werk je intensief mee aan de verbetering van de digitale veiligheid van Nederland en de bestrijding van cybercrime.

Data
Rijkswaterstaat heeft de ambitie om dé data regisseur te zijn voor Rijkswaterstaat. Door het verbeteren van data-analyses en verdere ontwikkeling van het data regisseurschap kunnen wij processen verbeteren, beter voorspellen en daardoor een hogere klantwaarde bieden.

ICT
Rijkswaterstaat staat aan de vooravond van een aantal grote ICT veranderingen zoals de transformatie van traditionele datacenterdiensten naar software defined datacenters. Daarbij zijn we concreet bezig met het doorontwikkelen van ons IaaS/PaaS Platform naar een portfolio van Hybride Cloud.

Het Traineeship
Ben jij niet bang voor verandering en krijg je energie van het aandragen van nieuwe ideeën, dan ben je bij ons op de juiste plek. Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Denk aan opleidingen die je leren omgaan met politiek-bestuurlijke krachtenvelden, je wegwijs maken in integraal projectmanagement of je stimuleren effectiever en procesgerichter te werken. Een betrokken coach geeft je professionele begeleiding tijdens het hele Traineeship. Bovendien spar je regelmatig met je medetrainees over vraagstukken en eventuele knelpunten in je werk. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de (digitale) trainee bijeenkomsten op vrijdag.

In totaal duurt je Traineeship 18 maanden. Elke 6 maanden kies je een nieuwe werkplek binnen Rijkswaterstaat. Er valt genoeg te ontdekken.

Meer weten?
Tijdens de Meet & Greet laten we je kennis maken met trainees die jou voorgingen. Zij vertellen jou meer over hun projecten en ervaringen bij Rijkswaterstaat. Meld je hier aan. Doorloop je de sollicitatieprocedure met succes? Dan ga je vliegend van start als trainee bij Rijkswaterstaat. Bekijk hier de website voor meer informatie over het Landelijk Traineeship.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.