Overslaan en naar de inhoud gaan

ProRail

4200 werknemers

Junior Netwerkbeheerder – IT Young Talent Programme

Deadline: 02-03-2021 12:00:00
Niveau
Richting

ProRail vraagt

  • Een (bijna) afgeronde hbo- of wo-opleiding zoals Informatica en een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Maximaal 1 jaar werkervaring en een flinke interesse in IT-netwerken
  • Sterke communicatie skills en ondernemend karakter
  • Assertiviteit (je stelt de juiste vragen) en zelfstandigheid (je kunt ook dingen alleen)
  • Een nieuwsgierig karakter met een dosis ambitie om ons te helpen verbeteren 

ProRail biedt

  • Direct een vast contract, laptop, telefoon en de optie om flexibel te werken 
  • Een open cultuur vol kansen om jezelf (persoonlijk) te blijven ontwikkelen
  • Een baan waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
  • Startsalaris van € 3.011,- o.b.v. een 36- urige werkweek, standplaats Utrecht
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals individueel keuzebudget, persoonlijk ontwikkelbudget, reisfaciliteiten en Railsport

Verantwoordelijk zijn voor het dagelijks beheer van de ProRail netwerken. Dat kan bij ProRail!

Vanuit ons eenjarig IT Young Talent Programme werk je als Junior Netwerkbeheerder, namens onze afdeling ICT Infrastructuur & Operatie. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de ProRail netwerken en de afhandeling van netwerkstoringen. Het afhandelen bestaat concreet uit het signaleren, het analyseren, troubleshooten en oplossen hiervan. En het aansturen van interne en externe partijen. Tevens verleen je (telefonische) ondersteuning aan monteurs bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarnaast verricht je operationele werkzaamheden, zoals configuratieaanpassingen en software-upgrades.

Ondanks dat er dagelijkse een aantal terugkerende werkzaamheden uitgevoerd behoren te worden ziet lang niet elke werkdag er hetzelfde uit.  De ene keer begint een dag met een project- of werkoverleg en de andere keer wordt van je verwacht om adequaat te reageren op incidenten en wijzigingen die binnenkomen. Daarnaast stuur je aannemers aan, heb je contact met collega’s van andere afdelingen, projecten en leveranciers.

Als je start, laten we je natuurlijk niet zonder bandjes zwemmen. Je krijgt veel training en begeleiding. Zo ontwikkel je jezelf in hoog tempo, in je vak en op persoonlijk vlak. Je “buddy” uit het team helpt je met inhoudelijke vraagstukken. Je leidinggevende praat met je over je ontwikkeling en resultaten. En dan heb je nog je coach voor een goed gesprek, die tegelijk manager is binnen IT. Zo leiden we je in een jaar tijd op tot volwaardig Netwerkbeheerder.

Overtuigd? Solliciteer! 
ProRail wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te halen.  Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent! 

Solliciteer op zijn laatst op 28 maart 2021 en laat ons weten hoe jij binnen ProRail verder verbindt, verbetert en verduurzaamt. Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan recruiter Desiree ter Haar via Desiree.terhaar@prorail.nl.

Belangrijk: Zijn we onder de indruk van je brief en cv, dan ontvang je eerst een uitnodiging voor een e-assessment. Als je door bent naar de volgende ronde ontvang je een uitnodiging voor onze selectiedag op 13 of 15 april. Deze zal online plaats vinden in verband met corona. (zet het alvast in je agenda!). Het programma: een filmpje over jezelf (korte, creatieve presentatie), een case en een selectiegesprek met IT en Recruitment. En aan het einde van deze selectiedag weet je meteen of jij in ons IT Young Talent Programme start of niet.

Omdat we graag alles goed regelen, vinden we ook een VOG en integriteitsverklaring belangrijk. De kosten daarvoor krijg je natuurlijk vergoed.