Overslaan en naar de inhoud gaan

Capgemini

5000 werknemers

Traineeship (Junior) Consultant Value Hacking

Deadline: 28-04-2021 12:00:00
Niveau
WO

Onderbouw je beslissingen graag met data? In ons team gebruiken we diverse tools om klanten op een gestructureerde manier inzicht te geven in de waarde van investeringen. Welke doelen heeft het management zichzelf gesteld? Hoe willen zij deze bereiken? En hoeveel waarde levert het op? Dat is wat we value hacking noemen: toewerken naar een business case om waarde toe te voegen en efficiëntere bedrijfsprocessen te realiseren. Jij bepaalt de impact en (financiële) waarde van nieuwe digitale innovaties en transformaties voor onze klanten. Ben jij die enthousiaste consultant die hier blij van wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ons team is onderdeel van de capability groep Data-driven Intelligent Operations & Corporate Functions van Capgemini Invent.

Jouw uitdaging als Consultant Value Hacking

Als consultant adviseer je klanten in verschillende sectoren over de inrichting van hun projectportfolio voor corporate functies. Vanaf analyse en advies op strategisch niveau tot en met de implementatie help je opdrachtgevers met bedrijfskundige vraagstukken waar ze zelf de kennis en kunde niet voor hebben. Hiervoor neem je bijvoorbeeld interviews af met stakeholders binnen de organisatie en leg je een database aan. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat klanten meer inzicht krijgen in hun kernprocessen en de strategische doelstellingen die ze willen realiseren. Vervolgens help je hen bij het optimaliseren van deze processen en het inzichtelijk maken van de stappen richting het behalen van de doelen.

Voorbeelden van projecten:

  • Je bepaalt de beste strategie voor een organisatie met een specifieke uitdaging, zoals een afnemend marktaandeel of verouderde IT.
  • Je helpt bij het faciliteren van workshops om in kaart te brengen of en hoe een programma of initiatief bijdraagt aan de strategie van de organisatie.
  • Je onderbouwt de financiële waarde van een initiatief met een business case.
  • Je ontwerpt een nieuwe organisatiestructuur die beter aansluit bij de digitale ambities van een organisatie.
Wat neem je mee?

Wij vinden het allereerst belangrijk dat je goed in ons team past. Uit jouw ervaring en motivatie blijkt ondernemerschap, een brede interesse en ambitie. Je bent proactief, analytisch sterk en weet van aanpakken. Daarbij kan je snel schakelen, kom je met goede inzichten, en houd je altijd het belang van anderen in gedachte. Wat je nog meer meebrengt?

  • Je hebt een wo master afgerond.
  • Je hebt al wat ervaring opgedaan bijvoorbeeld door middel van stages, een bijbaan of in het bestuur van een stichting of vereniging. En was dat in het buitenland? Dan is dat nog mooier.
  • Je hebt cijfermatig inzicht wat blijkt uit je studie of extra curriculaire activiteiten.
  • Je bezit het vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en nieuwe, scherpe inzichten en oplossingen te genereren.
  • Je beheerst Nederlands (minimaal B2 niveau) en Engels. Duits is een extra pré.
Wat doen wij aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief en internationaal opleidingsprogramma van The Institute. In The Institute word je gedurende 2 maanden klaargestoomd voor het echte werk met allerlei verschillende typen consulting opdrachten waarbij je intensieve coaching en training ontvangt. Je werkt met collega’s vanuit heel Europa en reist geregeld naar diverse locaties in het buitenland.

Ook nadat je The Institute hebt afgerond, heb je vele mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wil je een Senior Consultant worden? Dat kan! Maak je persoonlijke ambities aan ons kenbaar, en we faciliteren je in het vervullen van jouw ambities via onze Capgemini University in Parijs, of via de Capgemini Academy. Denk aan een training Facilitating Interactive Workshops of Emerging Leadership om jouw managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Laat ons vooral weten wat jou motiveert en waar jouw ambities liggen. 

Wat bieden wij jou?

Je gaat aan de slag bij Capgemini Invent en werkt hier samen met collega’s aan opdrachten voor grote (internationale) klanten uit verschillende sectoren. Denk aan retail, transport, overheid, de financiële of de industriële sector. We hebben allemaal een grote passie voor advies en technologie, maar vinden een fijne sfeer en plezier op de werkvloer (en daarbuiten) ook enorm belangrijk. We organiseren regelmatig activiteiten. Zo zijn we het afgelopen jaar op wintersport geweest, gaan we bij promoties binnen het team (indoor) skydiven, hebben we regelmatig borrels en organiseren we teammeetings bij collega’s thuis. Wees gerust, deelnemen is natuurlijk vrijblijvend. We snappen heel goed dat je soms ook even lekker tijd voor jezelf of met familie en vrienden doorbrengt. Wat je daarnaast kunt verwachten?

  • Direct een vast contract en passend salaris.
  • 26 vakantiedagen en vakantiegeld.
  • Een premievrij pensioen met de mogelijkheid om zelf ook in te leggen.
  • Een laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding. Zo kun je vanaf iedere plek werken.
  • En een vergoeding voor je reiskosten. Deze mobiliteitsvergoeding kun je inzetten voor een leaseauto, NS-businesscard of bruto laten uitkeren.
Kom jij ons team versterken?

Word jij gelukkig van het oplossen van kortstondige en complexe vraagstukken en werk je graag aan uitdagende opdrachten voor grote (internationale) organisaties? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie! 

We ontvangen graag jouw cv en motivatiebrief in het Nederlands. 

Meer informatie over Capgemini Invent vind je onder management consulting. En je kunt ons ook volgen op Instagram.

Heb je nog vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker