Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk Traineeship ICT-Data Science-Security

Deadline: 01-01-2021 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Landelijk Traineeship ICT-Data Science-Security

Centrale informatievoorziening (CIV) vormt bij Rijkswaterstaat een grote, complexe en uitdagende IV-wereld. Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan genereren. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten. En waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is. Het CIV bestaat uit drie focussen. Welke past bij jou?

Cybersecurity
Meewerken aan een veilig Nederland. Dat is wat je als adviseur informatiebeveiliging of security analist doet. Ga aan de slag als adviseur informatiebeveiliging. Op basis van jouw adviezen worden onze informatiesystemen en objecten zoals keringen, sluizen en tunnels tijdens hun gehele lifecycle voorzien van beveiligingsmaatregelen.
Óf kies je voor de rol als security analist. Vanuit hier bewaak jij met behulp van state-of-the-art securitytooling onze informatiesystemen en objecten zoals keringen, sluizen en tunnels.

Data
Dankzij jou gaat Rijkswaterstaat zijn werk op een andere, slimmere en meer voorspellende manier doen. Je maakt uitgebreid kennis met de nieuwste technieken op het gebied van data en past deze concreet toe in de dagelijkse praktijk. Met andere data-analisten en data-scientists zorg je er voor dat Rijkswaterstaat gebruik gaat maken van nieuwe technieken op het gebied van data.

ICT
Je draagt bij aan de integratie, de inbedrijfstelling en het testen van systemen. Zo zorg je dat ‘jouw’ systemen ook daadwerkelijk het verschil gaan maken. Daarom help je ook mee bij het goed inregelen van het beheer en onderhoud en speel je een rol bij de periodieke testen die worden uitgevoerd om te garanderen dat dat wat goed is, ook goed blijft. Zijn er taaie problemen waar beheerders niet uitkomen? Dan bied jij samen met je collega’s uit de pool ondersteuning.

Ben jij niet bang voor verandering en krijg je energie van het aandragen van nieuwe ideeën, dan ben je bij ons op de juiste plek. Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Denk aan opleidingen die je leren omgaan met politiek-bestuurlijke krachtenvelden, je wegwijs maken in integraal projectmanagement of je stimuleren effectiever en procesgerichter te werken. Een betrokken coach geeft je professionele begeleiding tijdens het hele Traineeship. Bovendien spar je regelmatig met je medetrainees over vraagstukken en eventuele knelpunten in je werk. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de(digitale) borrel.

In totaal duurt je Traineeship 18 maanden. Elke 6 maanden kies je een nieuwe werkplek binnen Rijkswaterstaat. Er valt genoeg te ontdekken. Misschien wil je eerst rondkijken bij het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud en daarna bij Verkeer- en Watermanagement? Pak je een traineeopdracht aan binnen de industriële automatisering of zet je je kennis in tijdens een sluisrenovatie? Jij kiest.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.