Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio Traineeship

Deadline: 29-05-2023 12:00:00

Regio Traineeship

Wil jij bijdragen aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland? Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? Vind jij het leuk om te werken in 1 van de regio’s van Rijkswaterstaat? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol als trainee
Het Regio Traineeship is opgedeeld in 3 richtingen, de zogenoemde tracks. In 2 jaar tijd voer je 2 opdrachten van een jaar uit en zal jij je binnen 1 van deze tracks ontwikkelen tot een volwaardig professional.

Welke tracks zijn er?
Mobiliteit & watermanagement
Binnen deze track ga je bij 1 van onze regio's aan de slag met verkeerskundige vraagstukken of watermanagement. Zo werkt een van onze trainees mee aan een project waarbij met speciale sensoren de bandenspanning van vrachtauto’s gemeten wordt. Dit vermindert het aantal files door klapbanden.

Asset management
Bij asset management houd jij je bezig met de staat van de assets binnen jouw gebied. Belangrijke assets zijn bijvoorbeeld de Maeslantkeringde Afsluitdijk en de Van Brienenoordbrug. Jouw trainee-opdracht kan zijn om een analyse te maken van de onderhoudstoestanden van assets in jouw gebied.

Duurzame leefomgeving & milieu
Bij deze track draag jij bij aan een schone en prettige leefomgeving, in het bijzonder voor onze volgende generaties. Ga bijvoorbeeld aan de slag als adviseur waterkwaliteit. Hierbij onderzoek je wat voor invloed de lozingen van bedrijven in het water hebben op de waterkwaliteit.

Dit zijn enkele voorbeelden van opdrachten. Nieuwsgierig naar andere opdrachten? Zie hier per track welke opdracht verschillende trainees uitvoeren. Geef in je motivatiebrief aan welke track je het meeste aanspreekt en wij zorgen voor een passende opdracht.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je vindt het leuk om allerlei uitdagingen aan te gaan binnen Rijkswaterstaat en wil je graag breder oriënteren om te kijken wat nu echt bij je past. Je krijgt energie van samen werken en vindt het leuk om samen te werken met experts van Rijkswaterstaat en andere overheden zoals, provincies, gemeenten en waterschappen.

Naast je dagelijkse werkzaamheden volg je een opleidingsprogramma met trainingen als 'Persoonlijk leiderschap' en 'Politiek bestuurlijke gevoeligheid’. Dit volg je samen met jouw mede trainees.

Door jouw inzet voor het uitvoeren van de opdracht maak je maatschappelijke impact en lever je een bijdrage aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Wat wij aan jou waarderen

  • je bent bereid om te werken op verschillende werkplekken in het land en deze te ontdekken;
  • je deelt graag jouw geniale mislukkingen met jouw medetrainees en vraagt om hun advies om zo jezelf verder te ontwikkelen;
  • door jouw innovatieve ideeën te delen en deze te implementeren in jouw opdracht wil jij het verschil maken.

Nieuwsgierig naar hoe een dag van een Regio Trainee eruit ziet?
Maak dan direct kennis met één van onze trainees. Plan hier een afspraak in met de trainee uit jouw voorkeurstrack.

Meer weten?
Lees hier het interview van Zahra Nassralla, zij vertelt meer over haar ervaring als Regio Trainee.
Of ben je nieuwsgierig naar wat voor opdracht je kan verwachten? Bekijk hier het filmpje van Jochem van der Ham. Hij vertelt je meer over zijn opdracht bij Rijkswaterstaat.

Vacaturenummer: RWS-Regio-6